Skip to main content

Nettleserutvidelser for å advare deg om Heartbleed berørte nettsteder

Nettleserutvidelser for å advare deg om Heartbleed berørte nettsteder

Geoffrey Carr

Bare to dager tilbake informerte vi deg om de farlige Heartbleed bug Det utgjør en stor trussel mot alle nettstedene på Internett, spesielt de som håndterer de kommersielle transaksjonene. Ved hjelp av denne feilen kan hackerne snike seg inn på nettsidene og få sensitiv informasjon fra sine brukere som kredittkortdetaljer, personlig informasjon og mye mer.

Selv om store nettsteder og tjenester som Google, Yahoo, Bing, Microsoft Azure, Office 365, Yammer, Skype har tatt skritt for å sikre at de er beskyttet mot denne farlige feilen, truer trusselen fortsatt stor siden det er mange nettsteder som ikke har tatt noen beskyttende tiltak og vil sannsynligvis være målrettet.

Mens webverter og nettsteder løser dette problemet, kan prosessen faktisk ta litt tid å fullføre. Endring av passord for å holde deg unna sårbarhet er faktisk et godt grep, men sannheten er at det faktisk ikke kan være nok fordi hvis et nettsted har feilen, har det allerede lekket inn i programvaren som brukes av dette nettstedet. Derfor er ditt nye passord utsatt for hackeren som tidligere var ditt gamle passord.

Derfor vil endring av passordet bare være effektivt når nettstedet du bruker har løst nettstedet.

I et slikt scenario er den enkleste måten å bruke Nettleserutvidelser for å beskytte deg mot Heartbleed berørte nettsteder.

Chromebleed for Chrome Browser

Hvis du bruker Chrome-nettleser, er en av de enkleste måtene å beskytte deg mot Heartbleed Bug, å installere Chromebleed-tillegg. Når dette tillegget er installert, vises en advarsel hvis nettstedet du surfer påvirkes av Heartbleed-feilen.

Chromebleed bruker en webtjeneste utviklet av Filippo Valsorda og sjekker nettadressen til siden du nettopp har lastet inn. Hvis det påvirkes av Heartbleed, vises et Chrome-varsel. Klikk her for å installere Chromebleed.

FoxBleed add-on for Firefox

Firefox-brukere kan bruke FoxBleed-tillegg som fungerer som Chromebleed. Den oppnår dette ved å automatisk sjekke nettstedene du besøker, om de er berørt av sikkerhetsproblemet for HeartBleed og gir beskjed om det er tilfelle.

Kontrollprosessen er gitt nedenfor

  • Når du besøker et sårbart nettsted for første gang i den nåværende nettlesersesjonen, åpnes en ny fane med tilhørende "http://filippo.io/Heartbleed/#"-site"
  • Angir eksponering for sikkerhetsproblemet med et fylt HeartBleed-ikon nederst til høyre
  • Kontrollerer hvert domenenavn bare en gang per nettlesersesjon

Heartbleed-Ext tillegg til Firefox

Heartbleed-Ext bruker en webtjeneste utviklet av Filippo Valsorda og sjekker nettadressen til siden du nettopp har lastet inn. Hvis det påvirkes, vises et Firefox-varsel. Det er så enkelt som det GREEN = GOOD og RED = BAD.

Heartbleed Notifier og Heartbleed Monitor er noen andre tilleggsprogrammer tilgjengelig for Firefox.

Konklusjon

Disse nettleserutvidelsene kan gi falske positiver. Før du gjør noen kommersielle transaksjoner på nettet, må du sørge for at nettstedet er trygt. Å sjekke helsen til nettstedet før du besøker, kan være en god ide. Bare gjør en Heartbleed-test som nedenfor.

For å gjennomføre testen besøk dette nettstedet laget av Filippo Valsorda. Bare skriv inn nettadressen til nettstedet du vil besøke, og se resultatene.

Takk for hodet opp, Dan. Dine tips gir oss mange ideer til slike innlegg.

OPPDATER: Du vil kanskje også sjekke ut Netcraft Extension som den tilbyr Heartbleed og phishing beskyttelse for Opera, Firefox og Chrome nettlesere.

Relaterte innlegg:

  • Komplett liste over Windows Feilsøking eller Stopp Feilkoder
  • Hva er Heartbleed Bug og hvordan beskytter du deg og holder deg trygt?
  • Hva er sikkerhetsproblemet i sikkerhetsproblemet og sikkerhetsproblemet med null dagers sikkerhet?
  • Google Chrome Tips og triks for Windows-brukere
  • Liste over alternative nettlesere for Windows

Link
Plus
Send
Send
Pin