Skip to main content

Hva er hidd, og hvorfor kjører det på min Mac?

Hva er hidd, og hvorfor kjører det på min Mac?

Geoffrey Carr

Du kjenner igjen de fleste prosessene du ser mens du surfer Activity Monitor, men ikke hidd. Navnet er kryptisk, og det er ikke noe ikon for deg å gjenkjenne. Skulle du være bekymret?

Denne artikkelen er en del av vår pågående serie som forklarer ulike prosesser som finnes i Activity Monitor, som kernel_task, mdsworker, installd og mange andre. Vet ikke hva disse tjenestene er? Bedre begynn å lese!

Hidd-prosessen er ikke skadelig, og er faktisk en del av MacOS selv. Det kryptiske navnet står for Human Interface Device Daemon. Denne demonen fortolker alle dine musebevegelser og tastaturkraner, noe som betyr at det er viktig hvis du vil bruke Mac. Andre inngangsenheter, for eksempel tabletter for tegne- og spillkontrollere, styres også av denne demonen.

Det er sjeldent for hidd å forårsake problemer, men det er alltid mulig. Her er hva du skal gjøre hvis det skjer.

Hva å gjøre hvis hidd bruker overdreven systemressurser

Det er sjeldent, men noen ganger rapporterer Mac-brukere at hidd bruker en overdreven mengde CPU eller Memory. I de fleste tilfeller bare å starte datamaskinen på nytt, løser problemet. Det er også mulig å drepe hidd direkte ved hjelp av Activity Monitor. Du vil kort sagt ikke kunne bruke musen og tastaturet hvis du gjør det, men macOS vil gjenopplate demonen kort tid etter, og alt skal være tilbake til det normale.

Hvis høy ressursbruk fortsetter, er den sannsynlige skyldige tredjepartsprogramvare. Hvis du nylig har installert drivere for en tredjepartsinnmatingsenhet, eller programvare som lar deg gjøre ting som å tilpasse dine nøkkelbindinger, kan dette hypotetisk være problemet. Prøv å avinstallere denne programvaren, og se om det løser problemet.

hidd vil holde din Mac våkne opp

Hvis du prøver å finne ut hva som holder Macen din fra å sove, finner du hidd som en grunn. Det er en god grunn til dette: Hidd håndterer mus og tastaturinngang, og du brukte musen og / eller tastaturet til å kjøre kommandoen. Du vil ikke at datamaskinen skal sovne mens du bruker den, slik at hidd forhindrer at Macen faller i søvn så lenge du skriver eller flytter musa.

I utgangspunktet endret handlingen endret resultatene, et problem du deler med mange fysikere. Hva som helst som holder Macen din våken, er det sannsynligvis ikke hidd, så gå videre til neste ting.

Fotokreditter: gesche4mac, Dondre Green

Link
Plus
Send
Send
Pin