Skip to main content

Slik tilpasser du Surface Pen Stylus

Slik tilpasser du Surface Pen Stylus

Geoffrey Carr

Microsofts overflatepenn, som er inkludert på de fleste overflatemaskiner fra første part, er en av de finere alternativene når det gjelder moderne berøringsskjerm-styluser. Den siste versjonen av pennen, introdusert med Surface Pro 3 og etterfølgende modeller, inneholder noen tilpasningsalternativer som ikke var til stede før. Slik får du tilgang til dem.

Først: Installer Surface App

Hvis overflaten din av en eller annen grunn ikke har Surface Control-appen, vil du installere den nå. Åpne Start-menyen, og trykk deretter på "Lagre" for å få tilgang til Windows 10 App Store. (Hvis det ikke er på hoved Startsiden, skriv bare "butikk" for å søke gjennom menyen.)

Trykk på Søk-knappen og skriv "Overflate", og trykk deretter på Enter. "Rull ned til du ser ikonet for overflateapplikasjon-det er et blått firkant- og klikk på det. Trykk på "Installer" -knappen, og fortsett til neste trinn.

Juster trykkfølsomhet

Åpne Surface-appen og trykk på pennikonet i venstre kolonne. Her kan du justere trykkfølsomheten til pennens tips. "Pressure" er noe av en misnomer - det er alt digital, og det som virkelig skjer er en justering av hvordan overflaten tolker en vanskeligere eller mykere trykk på tippemekanismen.

Overflatepennen forsøker å etterligne måten en pen penn fungerer på: trykk ned tøffere, og du får et tykkere, bredere slag, trykk mykere og du får en fin linje. Den lineære justeringen av denne innstillingen endrer den følsomheten - bruk testområdet til høyre for å se et øyeblikkelig eksempel.

Ved de vanskeligste og mykeste innstillingene, bør du fortsatt kunne se hva du skriver. Når du er ferdig, lukk Surface-appen.

Tweak Andre innstillinger

Åpne hovedinnstillingsmenyen via Start-knappen, eller ved å sveipe fra høyre side av skjermen og klikk "Alle innstillinger." Trykk på "Enheter" og deretter "Pen og Windows-blekk." På denne siden kan du justere forskjellige innstillinger relatert til overflatepennen og hvilken som helst annen stylus, inkludert:

  • Velg hvilken hånd du skriver med: Dette alternativet er egentlig ikke så viktig, men det kan hjelpe med ting som Windows 'palm-avvisningssystem.
  • Vis visuelle effekter: små visuelle animasjoner. I utgangspunktet valgfritt.
  • Vis markør: En liten pekefelt markør spesifikt for pekepennen. Dette kan være nyttig siden overflatepennen kan detekteres flere milliliter over selve skjermen; det er på som standard.
  • Ignorer berøringsinngang når jeg bruker pennen min: veldig praktisk hvis du trykker ned tungt når du skriver, med mye hånd på skjermen.
  • Vis håndskriftpanelet når det ikke er i tablettmodus, og det er ikke tastaturet tilkoblet: deaktiver dette valget hvis du foretrekker å bruke det virtuelle tastaturet i stedet for håndskriftinngang, selv uten konvensjonelt tastaturtilkobling.
  • Windows Ink Workspace-Vis anbefalte appforslag: Dette er et alternativ spesielt for Windows Ink Workspace, som du kan lære mer om i denne artikkelen.

Du får også se en innstilling her merket Pen Snarveier, noe som krever litt mer delving inn i.

Lag penn snarveier

Dette er en veldig fin funksjon som lar deg starte opptil tre programmer ved å bruke bare "viskelær" -knappen på overflaten. Du kan starte en egen app for ett trykk, en rask dobbelttrykk eller et trykk og hold. Windows Ink Workspace og OneNote får sine egne menyelementer her, men du kan binde handlingen til en hvilken som helst fil eller et program:

Start en klassisk app: Dette er et vanlig Windows-program, nesten alltid funnet i mappene C: Program Files eller C: Program Files (x86). Du leter etter en enkelt .exe-fil; Hvis du ikke er sikker på hva det er, finn programmet i Start-menyen, høyreklikk det og velg Mer> Åpne filplassering for å finne programfilen.

Start en universell app: Dette er de "nye" appene som finnes i Windows-butikken, vanligvis berøringsaktivert. Alle de universelle appene vises direkte i denne listen.

Prøv andre penntips

Hvis du kjøpte en Surface Pen separat fra nettbrettet, kom det med et utvalg av ekstra tips. Du kan også få ekstra tips i et solgt separat sett på de fleste elektronikk forhandlere for en ganske kostbar $ 20. Pakken inneholder forskjellige tips med forskjellige "følelses" overflater som omtrent svarer til virkelige blyanter: 2H (glatt), H (middels glatt), HB (standard) og B (grov).

For å bytte ut tips, bare ta tak i spissen i Surface Pen med neglen og trekk opp. Sett inn den nye spissakselen først og trykk ned til den klikker på plass. Det er det.

Link
Plus
Send
Send
Pin