Skip to main content

Slik tilpasser du Estuary, Kodis nye standard hud

Slik tilpasser du Estuary, Kodis nye standard hud

Geoffrey Carr

Kodi 17.0, kodenavn Krypton, er her. Det finnes alle slags nye funksjoner, men det mest åpenbare er det nye standardtemaet: Estuary. Dette temaet ser bra ut, og er veldig funksjonelt, men det blir bedre.

I motsetning til standard temaer fra fortiden gir Estuary deg mye plass til å tilpasse ting. Du kan velge hvilke underavsnitt som dukker opp under seksjoner som TV og filmer, og velg også tilpassede bakgrunner og farger. Slik justerer du Kodi for å se akkurat slik du vil, uten å installere en ny hud.

Åpne temainnstillingene

Først, la oss finne de grunnleggende temainnstillingene. Fra hovedskjermbildet i Kodi, klikk på giret øverst til venstre på skjermen, ved siden av strømknappen.

Dette tar deg til hovedinnstillingsskjermbildet. For å starte, velg Hudinnstillinger.

Herfra kommer du til den generelle delen av hudinnstillingene.

Det er noen ting å bytte her. inkludert om den nåværende utetemperaturen vises under klokken øverst til høyre på skjermen. Jeg personlig liker å aktivere dette. De andre tingene du kan tweak her er relativt enkle: om lysbildet animasjonene finner sted, om plottbeskrivelser ruller på skjermen når de er for lange til å dukke opp ellers, og aktivere medieflagger (de små ikonene som metadata som 1080p eller surroundlyd).

Dette virker ikke så mye, fordi det ikke er det. Den virkelige moroa begynner i de andre undermenyene.

Rediger hva som er på startskjermbildet

Gå til undermenyen Hovedmenyelementer, og du kan slå av noen av skjermbildene som vises i hovedmenyen.

Har du ikke musikk på mediasenteret ditt? Du kan slå delen helt av. Se ikke poenget med å ha en "Video" -del, når det allerede er en "TV-programmer" og "Filmer" -delen? Skru det av. Du kan til og med helt fjerne kategorier som "Filmer" og "TV-programmer" fra hovedmenyen, hvis du vil. Bare vri bryterne på denne siden.

Du kan til og med redigere hvilke kategorier som vises under hver av disse seksjonene på hovedsiden. Hvis du for eksempel ikke vil se "Nylig sett" TV-programmer eller "For øyeblikket å se", kan du fjerne dem ved å klikke på "Rediger kategorier" under TV-programmer. Når du gjør det, blir du bedt om å installere tilleggsbiblioteket til biblioteksnotatredigering. Gå videre og velg Ja.

Tillegget vil etter hvert starte, og vise deg underdelene i menyen.

Du kan slette hvilken som helst kategori som trykker på "C" for å utløse menyen, og deretter bruke sletteknappen.

Jeg er ikke en stor fan av delen "Nylig lagt til" på TV- og Film-skjermene, fordi jeg ikke legger til ting veldig ofte, så jeg fjernet det. Du kan også opprette egendefinerte kategorier basert på en rekke kriterier; dykk inn og du kommer til å løpe på kort tid.

Endre bakgrunnsbildeene

Hjemmeskjermen har som standard et statisk bakgrunnsbilde. Gå til "Artwork" -delen, og du kan endre dette.

Det første alternativet, om du vil vise media fanart som bakgrunn, vil endre fanart bak huden din, avhengig av det valgte mediaet. Hvis du for eksempel glir over til Star Trek: The Next Generation i hovedmenyen, ser du et Star Trek-bilde bak grensesnittet.

Det er subtilt, men noen brukere liker det veldig bra. Og med dette alternativet aktivert kan du også velge fanartpakker som skal vises mens du surfer på ting som sjangere, land og været.

For eksempel: Hvis du laster ned en vær-fanartpakke, sjekk ut været på startskjermbildet, ser du forskjellige bilder bak alt, avhengig av forholdene utenfor.

Se regnet i bakgrunnen? Det er fordi jeg bor i Oregon, og det er februar. Det kan hende du må lukke Kodi (bruk strømknappen, ikke Control + F4) og åpne den igjen for at disse tweaks skal fungere.

Det er mange alternativer her, så dykk inn og lek med den til du finner noe du liker. Du kan virkelig gjøre hjemmeskjermen din føles som din egen uten å endre temaer.

Endre grensesnittfarge

Endelig kan du endre fargeoverlegget på hele huden. For å gjøre dette må vi gå tilbake til skjermbildet Systeminnstillinger, denne gangen velger du "Grensesnittinnstillinger."

Her finner du muligheten til å endre hudens farge, som gir deg en rekke alternativer.

Hvis du virkelig virkelig elsker fargen oransje, er dette alternativet tilgjengelig. Jeg er sikker på at mange mennesker er glade for det.

Kanskje du foretrekker grønn? Gå med det.

Og jeg brukte lilla på et skjermbilde over. Du får ideen.

Du kan også endre eller deaktivere grensesnittets lyder fra dette panelet, eller til og med legge til en egendefinert RSS-feed (vi anbefaler denne, selvsagt.)

Vi tror Estuary er en vakker Kodi-hud, men er også positivt overrasket over hvordan tilpassbar det er. Visst, du kan ikke legge til et rot av widgets til startskjermbildet, men du har stor fleksibilitet for å få det til å fungere slik du vil, og se hvordan du vil ha det også. Dykk inn og se hva du kan komme med!

Link
Plus
Send
Send
Pin