Skip to main content

Slik sjekker du Mac-en din for 32-bits applikasjoner som slutter å fungere etter High Sierra

Slik sjekker du Mac-en din for 32-bits applikasjoner som slutter å fungere etter High Sierra

Geoffrey Carr

Apple overlater støtte for gamle 32-biters applikasjoner over hele linjen. IOS 11 støtter ikke 32-bits apps, og nå er MacOS High Sierra den "siste MacOS-utgivelsen for å støtte 32-biters apps uten kompromisser". Slik kontrollerer du Macen din for apper som vil slutte å fungere i fremtiden.

Når 32-biters apps går bort

Dette er ikke så presserende som det som skjer med iOS 11, hvor 32-biters apps vil bli forlatt senere i 2017. MacOS 10.13 High Sierra vil fortsatt fortsette å støtte 32-bits apps normalt, og ingenting vil endres. Men fra og med januar 2018 må alle nye apper og oppdateringer til eksisterende apper som sendes til Mac App Store, være 64-bit. Det handler ikke bare om Mac App Store, men neste utgivelse av macOS etter High Sierra vil advare brukere når de kjører 32-bits apps fra hvor som helst. I en fremtidig versjon vil MacOS slutte å kjøre 32-bits apps helt.

På samme måte som iOS, vil Apple gjerne gå videre og slutte å støtte 32-bits apps helt. Ved å flytte bare til 64-bits, kan Apple fjerne 32-bits kompatibilitetsbibliotekene som tar opp ekstra plass og utviklingstid. Utviklere får en advarsel nå, og bør ha noen år til å migrere sine apper, hvis de trenger det. Men noen apps blir ikke lenger utviklet og vil slutte å jobbe med macOS, akkurat som noen eldre apps sluttet å fungere da Apple fjernet Rosetta PowerPC-kompatibilitetslaget i Mac OS X 10.7.

Slik sjekker du Mac-en din for 32-biters applikasjoner

Du kan sjekke Macen din for 32-biters apps du har installert i dag. For å gjøre det, klikk Apple-menyen> Om denne Mac.

Klikk på "System Report" knappen i vinduet som vises.

Rull ned i venstre rute og klikk "Programmer" under Programvare. Macen din tar noen sekunder å bygge listen over installerte applikasjoner.

Bla til høyre og se etter "64-bit" -kolonnen. Du ser enten "Nei" eller "Ja" vises under denne kolonnen, avhengig av om et program er 64-bit eller ikke.

Du kan sortere listen av om apper er 64-bit eller ikke, ved å klikke på "64-bit" kolonneoverskrift. Undersøk listen over programmer med "Nei" i denne kolonnen for å se hvilke applikasjoner som er 32-biters på systemet.

Du kan bruke denne informasjonen til å se om du får problemer under overgangen til 64-biters eneste programvare. For eksempel, i skjermbildet her, kan vi se at vi har ganske mange biter av Adobe-programvare som er 32-bit. Adobe jobber imidlertid aktivt med sine applikasjoner, så vi forventer at Apples programmer snart vil bli 64-biters, og det vil ikke være et problem.

På den annen side, hvis du har et spesialprogram som er 32-bit, bør du sjekke for å se om det fortsatt er utviklet og vil motta oppdateringer. Hvis det ikke er det, vil du kanskje se deg om og se om det er en erstatning som fortsetter å fungere.

Heldigvis er det ingen rush. Disse appene vil fungere normalt i High Sierra, vil vise advarsler i utgivelsen etter High Sierra, og vil slutte å jobbe i utgivelsen etter utgivelsen etter High Sierra tidligst. Dette betyr at du har til i det minste sent 2019 til appene slutter å fungere.

Og hei, selv om den datoen ruller rundt, og du fortsatt har en uerstattelig app, kan du fortsette å bruke din nåværende versjon av macOS og nekte å oppdatere operativsystemet dersom programmet er så viktig for deg. Det vil kjøpe deg litt ekstra tid. Men til slutt er det opp til utviklere å holde appene oppdaterte, slik at de vil fortsette å jobbe med fremtidige versjoner av macOS.

Link
Plus
Send
Send
Pin