Skip to main content

Slik konverterer du mellom faste og dynamiske disker i VirtualBox

Slik konverterer du mellom faste og dynamiske disker i VirtualBox

Geoffrey Carr

VirtualBox lar deg velge enten en dynamisk tildelt eller fast størrelse disk når du lager en ny virtuell harddiskfil. Dynamisk tildelte disker er raskere å lage og kan vokse til større størrelser. Faste størrelse disker kan være raskere å bruke, men kan ikke vokse noe større når de fyller seg. Du kan konvertere mellom de to formatene og endre størrelsen på disker, hvis du vil.

Trinn ett: Finn VBoxManage-kommandoen og åpne en kommandoprompt

VirtualBox lar deg konvertere en fast disk til en dynamisk disk eller en dynamisk disk til en fast disk, men dette alternativet blir ikke eksponert i det grafiske grensesnittet. I stedet må du bruke VBoxManage.exe kommando.

Finn denne kommandoen for å fortsette. På Windows finner du det i VirtualBox-programkatalogen, som erC:Program FilesOracleVirtualBox  som standard. Hvis du installerte VirtualBox til en annen katalog, ser du i stedet.

Åpne et kommandopromptvindu. For å gjøre dette, åpne Start-menyen, skriv inn cmd , og trykk på Enter.

Type cd inn i kommandoprompt, etterfulgt av banen til mappen der kommandoen VBoxManage er. Du må legge ved det i anførselstegn.

Du kan raskt gjøre dette ved å skrive cd inn i vinduet Kommandoprompt, og deretter dra og slippe mappeikonet fra filbehandlerens adressefelt til kommandoprompt.

Hvis du bruker standard banen, bør den se ut som følgende:

cd 'C:Program FilesOracleVirtualBox'

MERK: Disse instruksjonene antar at du bruker VirtualBox på Windows. Hvis du bruker VirtualBox på macOS eller Linux, kan du bare åpne et Terminal-vindu og kjøre vboxmanage kommandoen normalt, som du ville noen annen kommando.

Trinn to: Finn veien til disken du vil konvertere

Kjør følgende kommando i kommandolinjevinduet for å vise en liste over alle virtuelle harddiskene på datamaskinen din:

VBoxManage.exe list hdds

Se gjennom listen og identifiser filbanen til den virtuelle disken du vil konvertere. La oss si at vi vil endre den virtuelle disken som er knyttet til den virtuelle maskinen som heter "Windows". Som vi ser i utgangen nedenfor, er banen til den virtuelle disken på systemet vårtC:UserschrisVirtualBox VMsWindowsWindows.vdi .

Trinn tre: Konverter den virtuelle disken

Du kan nå bruke VBoxManage-kommandoen til å konvertere den virtuelle disken fra fast til dynamisk, eller fra dynamisk til fast.

For å konvertere en virtuell disk fra fast til dynamisk, kjør følgende kommando:

VBoxManage.exe clonemedium disk 'C:path osource.vdi' 'C:path odestination.vdi' –variant Standard

Hvis for eksempel kildeskiven er plassert på C:UserschrisVirtualBox VMsWindowsWindows.vdi og du vil opprette en ny disk med navnet Windows-dynamic.vdi i samme mappe, vil du kjøre:

VBoxManage.exe clonemedium disk 'C:UserschrisVirtualBox VMsWindowsWindows.vdi' 'C:UserschrisVirtualBox VMsWindowsWindows-dynamic.vdi' –variant Standard

For å konvertere en virtuell disk fra dynamisk til fast, kjør følgende kommando:

VBoxManage.exe clonemedium disk 'C:path osource.vdi' 'C:path odestination.vdi' –variant Fixed

Hvis for eksempel kildeskiven er plassert på C:UserschrisVirtualBox VMsWindowsWindows.vdi og du vil opprette en ny disk med navnet Windows-fixed.vdi i samme mappe, vil du kjøre:

VBoxManage.exe clonemedium disk 'C:UserschrisVirtualBox VMsWindowsWindows.vdi' 'C:UserschrisVirtualBox VMsWindowsWindows-fixed.vdi' –variant Standard

Trinn fire: Fjern den gamle virtuelle disken

Kommandoen ovenfor kloner bare den eksisterende disken. Du ender opp med både den originale diskfilen og en ny diskfil.

Først må du faktisk fjerne den eksisterende virtuelle disken fra VirtualBox. I VirtualBox høyreklikker du den virtuelle maskinen som bruker den virtuelle disken, og velger "Innstillinger".

Velg "Lagring" for å vise tilkoblede lagringsenheter. Høyreklikk den opprinnelige VDI og velg "Fjern vedlegg". Klikk på "OK" etterpå.

Nedenfor prosessen vil slette den opprinnelige diskfilen fra stasjonen. Advarsel: Du vil kanskje sikkerhetskopiere den opprinnelige diskfilen hvis du ikke allerede har det, bare hvis noe går galt med denne prosessen.

Kjør følgende kommando i kommandoprompt for å vise en liste over alle virtuelle disker på datamaskinen din:

VBoxManage.exe list hdds

Finn UUID av den originale disken du vil slette. Du kan kopiere den til utklippstavlen ved å velge den med musens venstre museknapp og deretter høyreklikke på den.

Kjør følgende kommando for å fjerne originaldisken fra VirtualBoxs register og slette den. Du kan høyreklikke i vinduet Kommandoprompt for å lime inn UUID.

VBoxManage.exe closemedium UUID --delete

Trinn fem: Gi nytt navn til den nye disken

Du bør nå gi nytt navn til den nye diskfilen, slik at den har samme navn som den originale. Bare naviger til det i et File Explorer eller Windows Utforsker-vindu.

Høyreklikk VDI-filen, velg "Rename", og endre den til det opprinnelige navnet. For eksempel, her omdøpt vi Windows-fixed.vdi-filen vi opprettet til Windows.vdi.

Når du har omdøpt disken, fjerner du det gamle disknavnet fra VirtualBox. Klikk på File> Virtual Media Manager i VirtualBox og finn den opprinnelige diskens originale navn. Det vil få et gult advarselsikon til venstre for det. Høyreklikk på det og velg "Fjern". Klikk på "Fjern" igjen for å bekrefte og lukk "Lukk".

Trinn seks: Sett inn disken i VirtualBox

Gå tilbake til VirtualBox, høyreklikk den virtuelle maskinen som er knyttet til den virtuelle disken, og velg "Innstillinger". Under Lagring, høyreklikk SATA-kontrolleren og velg "Legg til harddisk".

Velg "Velg eksisterende disk" og bla til filen du bare omdøpt.

Klikk "OK" for å lukke vinduet for virtuelle maskininnstillinger. Du bør nå kunne starte den virtuelle maskinen normalt. Disken sin vil enten være en fast eller dynamisk disk, uansett hvilken du konverterte den til.

Link
Plus
Send
Send
Pin