Skip to main content

Hvorfor Microsoft droppet 3D Pinball fra Windows (og hvordan å ta det tilbake)

Hvorfor Microsoft droppet 3D Pinball fra Windows (og hvordan å ta det tilbake)

Geoffrey Carr

Glem Solitaire og Minesweeper. Det beste spillet som fulgte med Windows var et virtuelt pinballbord. Med blinkende lys og arkadlyder virket 3D Pinball for Windows som magisk tilbake i 1995, og er overraskende spillbar selv i dag.

Men sjekk ikke Start-menyen: Microsoft har ikke inkludert Space Cadet Pinball i noen utgivelse siden Windows XP, og i motsetning til Microsoft Paint, vil det nok ikke se en Windows Store omstart når som helst snart.

Hvorfor er ikke dette spillet bundet sammen med Windows lenger? Og er det noen måte å få det tilbake selv? La oss ta en liten tur ned minnet, før vi viser deg en måte å rive dette spillet fra en offisiell Microsoft-nedlasting.

Hvorfor Pinball ble droppet fra Windows Vista

"3D Pinball for Windows - Space Cadet" er det mest 90-talls Microsoft-navnet mulig. Det er unødvendig lenge, inneholder det største buzzwordet i spill circa 1995-3D! Og jammer ordene "for Windows" der bare for å minne deg om hvilket operativsystem du bruker. Men til tross for ekstremt Microsoft Name, kom spillet ikke fra Redmond.

Nei, Microsoft oppdragte Texas-basert utvikler Cinematronics til å bygge 3D Pinball, som var ment å vise spillmulighetene til Windows 95 i en verden der de fleste PC-utviklere stakk på DOS.

Utvikling av 3D Pinball var hektisk, da denne Daily Dot-artikkelen skisserer, men laget var i stand til å trekke den av. Microsoft inkluderte spillet i "Microsoft Plus! for Windows 95, "en separat $ 50 CD som også inkluderte forløperen til Internet Explorer. Spillet ble senere buntet med Windows NT, ME og 2000; Windows XP var den siste versjonen for å inkludere spillet.

Hvorfor kom ikke Windows Vista og senere versjon av Windows med Pinball? Fordi Microsoft ingeniører ikke kunne porte spillet til 64-bit arkitekturen uten å bryte ting. Microsoft-ansatt Raymond Chen forklarer:

In particular, when you started the game, the ball would be delivered to the launcher, and then it would slowly fall towards the bottom of the screen, through the plunger, and out the bottom of the table. Games tended to be really short.

Det høres ... ikke morsomt. Og det viste seg nesten umulig å fikse: kildekode for spillet var et tiår gammelt og egentlig ikke dokumentert. Det var egentlig ikke noen som ringte om spillet, enten: Cinematronics, som utviklet spillet tilbake i 1994, ble kjøpt av Maxis i 1996; Maxis ble igjen kjøpt av EA i 1997. Alle utviklerne av 3D Pinball hadde lenge siden flyttet videre.

Så Chen ringte: 3D Pinball ble ikke inkludert i 64-bitersversjonen av Windows XP, eller i hvilken som helst Windows-versjon siden. Men det betyr ikke at du ikke kan få det til å løpe, hvis du virkelig vil.

Slik installerer du 3D Pinball på nyere versjoner av Windows

Microsoft ville ikke inkludere et 32-biters spill med 64-biters operativsystemer, noe som er forståelig, men 3D Pinball fungerer fortsatt perfekt på moderne operativsystemer som Windows 10 takket være omvendt kompatibilitet. Det er iffy tredjeparts nettsteder der ute som tilbyr en uautorisert nedlasting av 3D Pinball, men vi vil ikke koble til dem. I stedet, som How-To Geek-forummedlem Biswa påpeker, tilbyr Microsoft gratis nedlastinger av Windows XP Mode, som i utgangspunktet skulle gi omvendt kompatibilitet for Windows 7-brukere. 3D Pinball-filer er rett innenfor, og vi kan få dem til å kjøre på Windows 10 med lite oppstyr.

Først laster du ned Windows XP-modus fra Microsoft. Vær oppmerksom på at du kanskje må rulle forbi en overflateannonse for å komme til selve nedlastingen.

Lagre filen i nedlastingsmappen din - den vil være rundt 470 MB. Det kalles "WindowsXPMode_no-us.exe".

Kontroller at du kan se filtillegg, og endre ".exe" til ".zip".

Du kan nå åpne filen i 7Zip eller WinRAR (den innfødte Windows Explorer-arkivfunksjonaliteten vil ikke fungere.)

Gå til Kilder-mappen, og åpne deretter "XPM."

I dette arkivet finner vi en fil som heter "VirtualXPVHD", som er en virtuell harddisk med en komplett Windows XP-installasjon.

Det stemmer: Vi ser på et arkiv inne i et arkiv inni og arkiver-det er skilpadder helt ned. Åpne dette arkivet, og du vil se den komplette Windows XP-filstrukturen fra tilbake på dagen.

Gå til Programfiler> Windows NT, og du finner en hel mappe som heter "Pinball".

Dra det til skrivebordet ditt, eller hvor du vil. Du har nå Pinball på Windows 10-systemet ditt!

Nyt!

Alternativ: Trekk ut 3D Pinball fra en gammel Windows XP-plate

Hvis du har en begrenset tilkobling og ikke vil laste ned XP-modus, kan du også finne at 32-biters Windows XP-CD du fortsatt har i et skap et sted og rippe spillet direkte fra det.

For å starte, lage en "Pinball" -mappe på din Windows 10-datamaskin - for enkelhets skyld skyldes jeg det øverste nivået i C: -partisjonen, men du kan legge det overalt.

Sett inn Windows XP-CDen og åpne kommandoprompten. Bytt til din optiske stasjon ved å skrive inn navnet sitt; for meg betydde dette å skrive F: og slår inn, men du må sjekke hvilket brev din optiske stasjon bruker. Deretter skriver du inn cd I386 for å endre kataloger og trykk Enter.

Nå er vi i mappen hvor spillet lever - vi trenger bare å pakke ut det.Vi gjør dette i etapper, og starter med alle filene kalt "pinball":

expand -r pinball*.* C:pinball

Dette bruker kommandoen "utvide" for å trekke ut hver fil som begynner med ordet "pinball" over til C: pinball-mappen vi laget tidligere (hvis du legger mappen et annet sted, bruk stedet stedet.)

Vi kjører en lignende kommando for lydene, skrifter og et bilde av tabellen som er inkludert for kontekst:

expand -r sound*.wa_ C:pinball expand -r font.da_ C:pinball expand -r table.bm_ C:pinball

Endelig må vi kopiere en fil:

copy wavemix.inf C:pinball

Når du er ferdig, gå til Pinball-mappen du opprettet tidligere: hvis alt virket, bør du ha 70 filer.

Nå går du og starter pinball.exe!

Det er så enkelt. Du vil sikkert flytte mappen et annet sted senere, men i det minste vet du at det hele fungerer.


Hvis du vokste opp med Windows, men ikke bruker den i dag, ikke bekymre deg: Du kan kjøre Windows-programvare i Ubuntu med Vin, eller på Mac-en din ved å bruke Vin på macOS. Du må kjøre trinnene ovenfor på en Windows-datamaskin, men de resulterende filene kjører veldig bra i Wine.

Link
Plus
Send
Send
Pin