Skip to main content

Anker Eufy Genie vs Amazon Echo Dot: Er besparelsene verdt det?

Anker Eufy Genie vs Amazon Echo Dot: Er besparelsene verdt det?

Geoffrey Carr

Echo Dot er en flott enhet, men Ankers Eufy Genie ($ 35) tar sikte på å ødelegge det med det samme Alexa-baserte systemet og en $ 15 billigere prislapp (enda mer når den er til salgs). Men er det verdt å spare noen få dollar for å få en tredjeparts Echo-enhet i utgangspunktet?

Amazon lar ethvert selskap bake Alexa inn i sine enheter, og Ankers Eufy Genie gjør akkurat det. Det er ikke den eneste direkte konkurrenten til det "ekte" ekkoet, men det er en av de mest populære alternativene, og absolutt den mest godt vurderte en på Amazon for tiden. Og mens den tar sikte på å konkurrere med ekkotikken, har det noen ulemper i forhold til Amazons egen stemmeaktiverte virtuelle assistent.

Det er ingen langtfelt mikrofon array

Amazons Echo-enheter kommer med en sunn syv mikrofonoppsett som gjør at et ekko kan høre deg fra hele rommet i alle retninger, slik at du ikke nødvendigvis må være rett ved siden av enheten for å si en talekommando .

Eufy Genie har ikke dette, men det kommer i hvert fall med en tomikrofonoppsett som Anker hevder å fremdeles tilby 360-graders talegjenkjenning.

Vi regner med at det fortsatt fungerer ganske bra i mindre mellomrom, selv om Amazons syv-mikrofonoppsett vil være overkill, men hvis din nåværende ekko noen ganger har problemer med å høre deg, vil Eufy Genie sannsynligvis ikke være noe bedre.

Det kalles ikke, Meldinger, eller Drop In

Amazon har nylig lagt til ringer og meldinger, samt Drop In, til Echo, som lar deg ringe til andre Echo-enheter uten at den andre enden må svare - i hovedsak å bruke Echo som intercom.

Alle tre av disse funksjonene støttes ikke av Eufy Genie. Dette er sannsynligvis ikke en stor avtale for de fleste Alexa-brukere, siden du bare kan ringe og melde andre Alexa-enheter i utgangspunktet (i stedet for å ringe eller sende et telefonnummer), men det er fortsatt noe som mangler med denne tredjeparten Ekko enhet.

Du kan ikke endre Wake Word

Hvis du ikke vil bruke "Alexa" som våkneordet for ekkoet, kan du endre det til enten Amazon, Echo eller Computer. Eufy Genie krever imidlertid at du bruker "Alexa".

Vi er ikke helt sikre på hvorfor dette er, men vi kan definitivt se at dette er en stor ulempe for noen husholdninger, spesielt hvis du kjenner noen som heter Alexa, som ville bli forvirrende ganske raskt.

Det støtter ikke ekko romlig perception

Takket være en nylig fastvareoppdatering kan Echo-enheter vite hvilken enhet du er nærmest hvis du har flere Echos i huset ditt. For eksempel, hvis to av dine ekko-enheter både hører deg, vil de finne ut hvilken du er nærmest og eliminere den som er lengst unna. På den måten vil de begge ikke svare deg og skape et forvirrende rot.

Dessverre støtter Eufy Genie ikke denne funksjonen, så hvis du prøver å snakke med ekkoet ditt som er på kjøkkenet ditt, men Eufy Genie også hører deg, vil det svare uansett hva.

Det er ingen Bluetooth-støtte

Både Eufy Genie og Echo Dot kommer med en 3,5 mm lydutgang, slik at du kan koble til en større høyttaler til enheten for å få bedre lydkvalitet fra musikk. Dette er flott og alt, men Echo Dot kommer også med Bluetooth, som lar deg hoppe over lydkabelen og koble Bluetooth-høyttalere trådløst.

Bluetooth følger ikke med Eufy Genie, men du sitter fast ved hjelp av en lydkabel. Jeg er sikker på at dette var en kostnadsbesparende manøver for å holde Genie til en lavere pris enn Echo Dot, men Bluetooth er en funksjon som Echo Dot-brukere synes å elske.

Genien kan være billigere, men ekko prikker er egentlig billig å kjøpe brukt

Selv med disse ulemper, kan Eufy Genie fortsatt gjøre mange av de samme tingene som en hvilken som helst annen Echo-enhet kan gjøre. Det kan kontrollere dine smarthome-enheter og svare på stort sett alle grunnleggende kommandoer.

Men til slutt er $ 35 for Eufy Genie ikke at gal av avtale, spesielt vurderer det mangler noen virkelig gode funksjoner. I tillegg kan du ofte få Echo Dot til omtrent samme pris når den er til salgs. Så besparelsene er ganske ubetydelige for en objektivt svakere enhet.

Her er den enda større kickeren: Nettsteder som eBay, Craigslist og OfferUp er strødd med nye eller forsiktig brukte Echos og Echo Dots for enda mindre. Det virker som mange mennesker kjøper disse, og vet egentlig ikke hva de skal gjøre med dem (hint: smarthome). Så de snu og selger dem for $ 35 brukt (eller sannsynligvis mindre hvis du forhandler). Du er mye bedre i å ta en av disse - det er den billigste måten å få den beste Alexa-opplevelsen.

Link
Plus
Send
Send
Pin