Skip to main content

Hva er en AZW-fil (og hvordan åpner jeg)?

Hva er en AZW-fil (og hvordan åpner jeg)?

Geoffrey Carr

En fil med .azw filutvidelsen er et populært filformat for lagring av ebøker for Amazons Kindle-linje av eReaders og enheter som bruker Kindle-appen. Sammen med lagring av ting som bokmerker, merknader og sist kjente sider, inneholder AZW-filer vanligvis DRM-beskyttelse, eller opphavsrettsbeskyttelse, for å hindre kopiering og ulovlig visning.

Hva er en AZW-fil?

AZW-filer rullet først ut på Kindle-enheter i 2007; Den er basert på MOBI-filformatet som Amazon kjøpte i 2005. Selv om AZW-filer er basert på MOBI, inneholder de bedre komprimering enn MOBI-filer og kan brukes på Amazon Kindles eller en enhet med Kindle-programvare.

Fjerde generasjon og senere Kindles bruker AZW3 formatet, også kalt KF8, mens syvende generasjon og senere Kindles bruker KFX format.

Hvordan åpner jeg en?

Siden AZW-filer er designet for tenne, er den enkleste måten å åpne en på en Kindle-enhet eller med Kindle-appen på Windows, Mac, IOS eller Android.

Hvis du bruker Linux, må du vende deg til en tredjepartsleser som Caliber. Det er en åpen kildekode-app som tilbyr nok allsidighet som du kanskje foretrekker å bruke den på Windows og MacOS, så vel. Kaliber kan åpne AZW-filer, så vel som mange andre formater.

Alt du trenger å gjøre er å åpne programmet, klikk "Legg til bøker", og velg deretter hvordan du vil legge til bøkene dine.

Et par andre alternativer ville være å sende disse filene til Kindle ved hjelp av Send to Kindle-appen, ved hjelp av en USB-kabel, eller via e-post. Alt som sendes, holdes i Kindle Personal Documents online, der de holdes og gjenopprettes fra når du kjøper en ny tenne.

Hvordan konverterer jeg en?

Akkurat som alle andre filformater, trenger du spesialisert programvare for å håndtere omforming av AZW til et annet format. Hvis du prøver å endre utvidelsen, kan du komme opp med en korrupt og ubrukelig fil.

Sammen med å være en eReader, kommer Caliber med et praktisk konverteringsverktøy som kan konvertere noen av dine e-bøker til 16 forskjellige formater. Konvertering fra AZW krever først at filene dine er DRM-frie, så for dette eksempelet vil vi antar at filene dine ikke har DRM knyttet til dem.

Åpne kaliber, velg boken du vil konvertere, og klikk deretter "Konverter bøker".

I konverteringsvinduet som åpnes, velg det utdataformatet du vil ha, og klikk deretter "OK" nederst i vinduet.

Den konverterte filen lagres i biblioteket ditt på din lokale stasjon. Tilgjengelige formater vises i forhåndsvisningspanelet i hver bok.

Link
Plus
Send
Send
Pin