Skip to main content

Boot direkte til skrivebordet i Windows 8.1

Boot direkte til skrivebordet i Windows 8.1

Geoffrey Carr

En av de klager som de fleste Windows-brukere har, er manglende evne til å starte Windows direkte på skrivebordet, i stedet for Startskjermen. Sikker på at du kan installere tredjeparts freeware for å gjøre det, men ikke alle var interessert i å gjøre det. Det nest beste var å ha noe program som Internet Explorer i oppstartsmappen, slik at IE ville åpne automatisk, og du ville lande på skrivebordet med noen få sekunder. Eller du kan bruke et Explorer-skript eller bare plassere skrivebordstegningen som først vises på startskjermbildet.

I utgangspunktet fikk brukerne til å tilpasse innstillingene for Metro UI Tweaker, slik at de kunne lande direkte på skrivebordet. Men denne tweaker fungerte ikke i etterfølgende Windows 8 utgivelser - da innstillingen ble fjernet. Microsoft hadde fjernet muligheten til å starte opp direkte til skrivebordsmodus fra administrasjonspanelet av brukergruppepolicyer. Dette betydde at selv adminsene ikke kan bruke gruppepolicyer for å endre standard oppstartssekvens. Dette sørget for at brukerne aldri vil få skrivebordet på Windows 8 direkte ved oppstart. Det så ut som om Microsoft tvang Windows 8 brukergrensesnittet på brukere, slik at folk som motstått forandring kunne få litt tid til å samhandle med fliserne - og kanskje bli vant til det.

Boot to Desktop i Windows 8.1

Men brukerens reaksjon var sterk, og det var også tilbakemeldingen! Microsoft har lyttet til tilbakemelding, og introduserte alternativet i Windows 8.1 til brukerne å velge hvor de vil lande etter oppstart av Windows 8. Som standard vil Windows 8.1-oppgraderingen sette deg på startskjermen først. Men hvis du ønsker det, kan du nå enkelt endre disse innstillingene og land direkte på skrivebordet i stedet. Du trenger ikke å installere annen programvare nå!

Alt du trenger å gjøre er å høyreklikke på oppgavelinjen i Windows 8.1 og velg Egenskaper. Dette åpner oppgavelinjens egenskaper-boks. Under fanen Navigasjon ser du alternativet Gå til skrivebordet i stedet for Start når jeg logger på.

Sjekk det, klikk på Bruk / OK og Avslutt.

Windows 8 vil nå starte opp direkte på skrivebordet!

Link
Plus
Send
Send
Pin