Skip to main content

Slik slår du ned og starter Synology NAS manuelt og automatisk

Slik slår du ned og starter Synology NAS manuelt og automatisk

Geoffrey Carr

Det er mer enn én måte å slå av og starte din Synology NAS, inkludert fysisk samhandling med NAS, programvare og planlagte hendelser. La oss se på alle tre metodene nå.

Vanligvis fungerer Synology NAS mer som et nettverk av nettverksmaskinvare (som ruteren) og mindre som en datamaskin, så oftere enn ikke - akkurat som ruteren. Du vil la det ligge sammen i bakgrunnen som gjør NAS-ting (arkivering filene dine, automatisere nedlastingene dine og så videre). I den sjeldne tilfelle må du starte på nytt NAS, men du må gjøre litt poking fordi, i motsetning til et stasjonært system, er metoder for å stenge eller starte din NAS (med vilje) ikke foran og senter.

Slik fysisk slår du ned Synology NAS

Den første metoden er både den mest intuitive og minst intuitive metoden på en gang: strømknappen. På den ene siden er det intuitivt fordi det er en strømknapp. Det er hva strømknappene gjør; de slår ting på og av. På den annen side, hvis du er en veteran datamaskin bruker, vil du cringe på ideen om å slå av NAS med strømknappen fordi i PC-verden, å trykke og holde på strømknappen er den fysiske snarveien for en hard kraft tilbakestille.

På Synology NAS kan du imidlertid ikke trykke hardt nede ved å trykke og holde på strømknappen på enheten ved å kutte strømmen. I stedet, hvis du trykker på og holder nede knappen til du hører en pipelyd, vil NAS nå deg stille med operativsystemet som håndterer avstengingssekvensen som om du hadde startet kommandoen gjennom programvaregrensesnittet. For å starte din NAS på nytt, trykk bare på strømknappen igjen.

Slik avslutter du og starter på nytt via DiskManager

Hvis du vil avslutte eller starte Synology NAS på nytt via det webbaserte grensesnittet, må du logge på og se på ikonene øverst til høyre. Klikk på alternativmenyen, angitt med det lille hodet og skuldrene bust-ikonet.

Derfra kan du velge enten "Restart" eller "Shutdown" for å utføre ønsket oppgave. Hvis du starter på nytt, må du vente et minutt eller to for å få tilgang til webgrensesnittet. Hvis du slår av, må du fysisk besøke NAS og trykke på strømknappen for å få tilgang til enheten igjen.

Slik planlegger du nedleggelser og oppstart

Hvis du vil automatisk planlegge når NAS slår seg av og støtter opp, kan du gjøre det ved å bruke kraftplanleggingsfunksjonen. Før vi dykker inn i hvordan du planlegger nedlegginger og oppstart, er det imidlertid en stor ting verdt å merke seg. Hvis det er noen planlagte oppgaver (for eksempel planlagt sikkerhetskopiering) eller en kritisk systemfunksjon (slike diskreparasjoner eller operativsystemoppdateringer), blir de planlagte strømtilstandene overskredet. For å unngå frustrasjon og mislykkede konfigurasjoner, kan du endre dine allerede eksisterende planlagte oppgaver (hvis noen) eller planlegge strømplanen rundt dem.

For å få tilgang til strømplanleggeren, klikk på menyknappen i det webbaserte grensesnittet, og velg deretter "Kontrollpanel" -alternativet.

Hvis du ikke allerede har den avanserte visningen åpen i kontrollpanelet, klikker du på "Avansert modus" øverst til høyre.

Velg "Maskinvare og strøm" fra "System" -delen i kontrollpanelet.

I kategorien Maskinvare og strøm velger du kategorien "Strømoppsett", og deretter klikker du på "Opprett" -knappen for å opprette din første strømstyringsregel.

Planleggingssystemet er enkelt og greit. Hver regel er enten en "Oppstart" eller "Avslutt" -regel med en dags- og tidsindikator.

La oss si, for eksempel, at vi bare vil ha vår NAS aktiv i noen timer tidlig om morgenen på søndager og onsdager (det er da alle våre teoretiske datamaskiner er planlagt å sikkerhetskopiere den). For å opprette en slik regel, ville vi først opprette en "Oppstart" regel for å indikere når vi vil at NAS skal slå på. Klikk på rullegardinmenyen "Dato" og sjekk av de dagene du vil at oppstarten skal skje, og velg tidspunktet på dagen med "Tid" -menyene. Tidsmenyen bruker 24-timers tid.

Gjenta denne prosessen for "Shutdown" ganger, velg en dato og klokkeslett som tilsvarer dine behov. Når du har opprettet reglene, ser du dem på fanebladet "Power Schedule", som vist nedenfor. Vi har vår NAS konfigurert til å starte klokken 1:00 på søndag og onsdag og stengt klokka 6:00 på de samme dagene. Når du er fornøyd med reglene, klikker du på "Lagre" -knappen.

Når som helst, kan du gå tilbake til Power Schedule-menyen og deaktivere (ved å fjerne merket) eller helt slette (via "Slett" -knappen) strømstyringsreglene du har opprettet. Hvis du heller gjør det, må du passe på å deaktivere eller slette følgesvennegelen slik at du ikke ender i en situasjon der det er en avstengningsregel uten kompanjons oppstartsregel.

Link
Plus
Send
Send
Pin