Skip to main content

Hvordan øke musen din peker nøyaktighet i Windows

Hvordan øke musen din peker nøyaktighet i Windows

Geoffrey Carr

Fra Forbedre Pointer Precision til DPI og pekerspor, er det mange alternativer som påvirker hvordan musepekeren beveger seg i Windows. Nedenfor tipsene hjelper deg med å bevege musepekeren mer nøyaktig - og til og med tillate deg å flytte det piksel etter piksel.

Bytt Forbedre Pointer Precision Av eller På

Innstillingen "Enhance Pointer Precision" i Windows er dårlig forstått. Det kan gjøre pekeren mer presis i noen situasjoner, men det kan gjøre deg mindre presis i andre.

Det er fordi denne funksjonen er en form for musaccelerasjon. Med den av, er det eneste som styrer hvor langt markøren beveger seg, er avstanden du beveger din fysiske mus. Med det på går det også med hastigheten du beveger musen på.

Med andre ord, med Enhance Pointer Precision aktivert, beveger musemarkøren seg lenger når du beveger musen raskere, og markøren flytter en mindre avstand når du beveger musen langsommere - selv om du beveger musen på samme avstand.

Dette kan hjelpe deg når du prøver å presis velge små ting på skjermen. Det kan imidlertid gjøre deg mindre presis med musen fordi det er vanskeligere å forutse nøyaktig hvor langt markøren skal bevege seg og bygge opp det nødvendige museminnet, spesielt hvis du flytter det raskt.

Det er verdt å eksperimentere med denne innstillingen, avhengig av musemaskinen din og hva du gjør. Kontorarbeidere med billigere mus og alle som bruker en bærbar berøringsplate, vil kanskje la den være aktivert. Spesielt spillere liker ofte å deaktivere denne innstillingen. Mange spillmus har spesielt fysiske knapper som lar deg justere DPI i fly, noe som gjør det enklere å nettopp velge små gjenstander når det er nødvendig uten at denne funksjonen er aktivert. Det vil imidlertid ta deg tid til å bli vant til den nye innstillingen etter å ha endret den.

Du kan slå denne innstillingen på eller av fra Kontrollpanel> Maskinvare og lyd> Mus eller Innstillinger> Enheter> Mus> Ekstra musemuligheter på Windows 10. Klikk på "Pointer Options", veksle "Forbedre pekerenes presisjon" på eller av, og deretter klikk "OK" for å lagre endringene dine.

Bruk tastaturet til å flytte musen

For virkelig finkornet kontroll tilbyr Windows en "Mus Keys" -funksjon som lar deg bruke tastaturets nummerpute til å flytte musepekeren en enkelt piksel om gangen. Hvis du kan få musemarkøren nær nok, kan du bruke tastaturet til å gjøre de endelige justeringene, piksel etter piksel. Det blir ikke noe mer presis enn det. Dessverre fungerer dette ikke hvis du bruker et mindre laptop-tastatur uten en dedikert nummerpute.

For å aktivere og konfigurere musetaster, gå til Kontrollpanel> Enkel tilgang> Endre hvordan tastaturet fungerer> Sett opp musetaster. Som standard trykker du på venstre Alt + til venstre Shift + Num Lock vil bytte museknapper på eller av. Når du har, bruk bare talltastaturet på høyre side av tastaturet for å flytte markøren.

Tweak Musens DPI og Pointer Speed

For presise bevegelser, vil du tilpasse noen få innstillinger for å kontrollere hvor mye musen beveger seg. Det er to innstillinger du kan endre: Pekerspor og DPI.

Du kan endre pekerenes hastighet for en hvilken som helst mus i Windows. Dette styrer hvor langt musepekeren beveger seg på skjermen når du flytter din fysiske mus.

Hvis du vil endre musens pekerspeil, går du til samme musens kontrollpanel hvor du kan aktivere eller deaktivere Forbedre pekerenpresisjon. Det er på Kontrollpanel> Maskinvare og lyd> Mus. På Windows 10 kan du også gå til Innstillinger> Enheter> Mus> Ekstra musemuligheter. Klikk på "Pointer Options" -fanen og juster glidebryteren for Pointer Speed. Klikk på "Apply" for å teste endringene dine.

På noen mus - spesielt dyrere mus og mus beregnet på spill - kan du også endre DPI. DPI-innstillingen styrer hva musen rapporterer til Windows, og Windows multipliserer denne innstillingen med pekerenes hastighet for å kontrollere hvor langt musen beveger seg. Et høyere DPI med lavere pointerhastighet kan bevege seg om den samme "hastigheten" på skjermen som et lavere DPI med høyere pekerspeil, men en høyere DPI gjør det mulig for musen å reagere bedre på små bevegelser og øker nøyaktigheten. Det betyr imidlertid ikke nødvendigvis at du vil ha den høyeste DPI-innstillingen.

Hvis musen lar deg justere DPI, kan du ofte gjøre det via et kontrollpanel for musedriveren som er opprettet av musens produsent. Hvis du ikke har installert kontrollpanelet til musen din allerede, må du kanskje laste den ned fra deres nettsted og installere den for å justere denne innstillingen.

Noen mus har knapper som vil redusere og øke musens DPI, slik at du kan endre den på farten for å passe din situasjon. Dette kan være spesielt nyttig, siden du kan trykke på noen få knapper for å få markøren til å bevege seg sakte og nøyaktig når det er nødvendig, og deretter endre det tilbake til en normal innstilling etterpå. Denne funksjonen blir ofte brukt når du målretter nettopp i online multiplayer-spill, og derfor er denne funksjonen vanlig på spillmus - selv om det er like nyttig i Photoshop som det er iPlikten kaller.

Spill med begge disse innstillingene for å finne den rette balansen som fungerer for deg.Husk at begge innstillingene påvirker hvordan musepekeren beveger seg, så du vil prøve forskjellige kombinasjoner.

Link
Plus
Send
Send
Pin