Skip to main content

Microsoft i Afrika: Tidslinje

Microsoft i Afrika: Tidslinje

Geoffrey Carr

Microsoft åpnet sitt kontor i Sør-Afrika i 1992. Siden da har det vært en ganske begivenhetsrik reise for Microsoft i Afrika.

Denne interaktive tidslinjen fra OnlineAfrica viser det store flertallet av Microsofts handlinger på det afrikanske kontinentet.

Skiftet fra Sør-Afrika til andre nasjoner er tydelig de siste årene, og det er innsatsen for å bekjempe piratkopiering og forsvare bruken av lisensiering.

Januar 1992. Som en ung svart vokser opp i den hvite dominante verden av Johannesburg, hadde Ella Kungoane lite håp om å realisere drømmen om en datakarriere. Det var dyrebare få sørafrikanske høyteknologiske selskaper og enda færre pauser for svarte. Men ting ser etter Kungoane. Microsoft Corp., som annonserte sine planer om å gå tilbake til Sør-Afrika i januar, har brakt den 30-årige høyskole kandidaten til sitt hovedkontor i Redmond (Wash.) For å trene henne til en jobb i Sør-Afrikas fremvoksende programvareindustri. Siger Kungoane: "Svarte fikk aldri lov til å komme så langt hjem."

Rask frem til 2010. Microsoft bygger partnerskap med akademia for å fremme datavitenskap og bidra til å bygge forskningskapasitet i Afrika og Midtøsten.

Fullstendig lest på OnlineAfrica.net.

Link
Plus
Send
Send
Pin