Skip to main content

Google Glass gjennomgang, personvern, sosial aksept og juridiske faktorer

Google Glass gjennomgang, personvern, sosial aksept og juridiske faktorer

Geoffrey Carr

Vi tillater ikke kameraer inne i kjøpesenteret. Vennligst la det stå på sikkerhetsdisken og samle det mens du forlater“! Men det er bare glass - Google augmented reality glass! Det har et innspillingsanlegg, og de fleste kjøpesentre og teatre vil ikke tillate deg hvis du bruker Google Glasses ... Hva kan være de negative effektene av Google Glasses, hva ville de sosiale akseptfaktorene eller med andre ord - hvor velkommen vil det få fra samfunnet! Vil vi trenge flere lover når flere og flere mennesker skifter til Google Glasses? Vi har hørt og lest om mange gode funksjoner i Google Glass, Det som gjør oss (minst, jeg) tror vi burde eie en. Denne artikkelen / anmeldelsen er mer en diskusjon om de mulige negative effektene av Google Glasses, dens sosiale aksept og om nye lover ville være påkrevd.

Juridiske aspekter - Google Glass på veien

"Ikke tekst mens du kjører"! Du må ha sett denne linjen overalt. I mange land er det ulovlig å bruke mobiltelefoner mens du kjører, da det ikke bare risikerer førerens liv, men også livene til andre på veien. Men Google Glasses er handsfree? Men vil de ikke gi det samme eller enda mer distraheringsnivåer mens du kjører - eller når du går? Hvor mange ganger fant du deg selv nesten krasj inn i andre - teksting og gåing samtidig? Jeg kom nesten under en buss en gang. Og i de neste minuttene var jeg målet for folk (inkludert sjåføren) som ropte på meg.

Med Google Glasses vil fokuset være mer på ting du gjør med glasset enn på å kjøre sikkerhet eller til og med gå på fortauet! Kanskje du chatter, tar bilder, tar opp, vurderer bilder / tekst eller bare sjekker ut kart over det området. Alt annet enn veien er en god mengde distraksjon når du er på veien. Derfor anbefaler de ikke mobiltelefoner og barn på forsetene - slik at føreren kan fokusere på veien!

Tatt i betraktning det ovenfor, bør folk - iført Google Glasses mens du bruker veien - bli bøtelagt? Skal det være lov at folk ikke skal bruke bærbare datamaskiner mens de er på veien? Jeg tror det krever bedre regelverk som drivere med en datamaskin i deres synspunkt vil vise seg å være veldig farlig på veien.

Ifølge en artikkel i Reuters (18. mai 2013) har amerikanske lovgivere søkt detaljert informasjon om brillene, spesielt hvis det er i stand til ansiktsgjenkjenning. Det står også at Google har svart at brillene ikke er i stand til det for øyeblikket.

Google Glass kan redusere kognitive evner!

Det er ingen tvil om at hjernen vår er i stand til multitasking. Vi kan skrive et papir, tenke på neste punkt, samtidig som vi lager en spilleliste. Det er det enkleste eksemplet jeg kunne komme opp med. Mange har hjerner kraftige til å gjøre bedre multitasking - uten å miste oversikt over noen oppgave! Men vil øynene samordne og vil hjernen behandle to helt forskjellige deler av informasjon samtidig? For eksempel lager du et papir og chatter samtidig? Vil du kunne fokusere på noen av oppgavene kontinuerlig?

Jeg kan ikke være i stand til å gjøre det - fordi jeg trenger få sekunder mellom overføringer fra en oppgave til en annen - for riktig videreføring. Kanskje, jeg må også gå et par skritt tilbake for å vite hvor jeg forlot den forrige oppgaven, slik at jeg kan fortsette ordentlig. Og på et tidspunkt vil det bli irriterende og jeg vil stoppe en av oppgavene å fokusere på den andre.

En studie publisert i Daily Mail [2] sier at Google Glasses vil redusere kognitive evner hos folk som bruker dem. Det er ingen tvil om at produktet frigjør både hender og øyne (vel, ett øye). Studien sier når sinnet er forlovet, kan brukerne ikke se noe som ellers ville være helt åpenbart.

Dette kan bety det samme som ovenfor, men i bredere forstand. Oversatt betyr det at brukerne vil mislykkes i en eller annen oppgave bare fordi det meste av hjernen er engasjert i å behandle utdataene fra Google Glasses. Det vil i sin tur bety at den bærbare datamaskinen reduserer kognitive evner hos brukeren. De langsiktige effektene er ennå ikke etablert, men på kort sikt, ja - fordi hjernen er delt på hvilken info som skal behandles først!

Sosialt aksept av Google Glass

Kjøpesentre, barer og teatre har allerede sagt at de ikke vil tillate at folk bruker Google-briller. Hvis de vil komme inn, må de fjerne brillene og holde dem med sikkerheten til de forlater. Noen foreninger har sagt om det ble funnet opptak (det betyr at hvis det røde lyset på glasset blinker av en eller annen grunn), blir de eskortert ut av stedet.

Glem kjøpesentre og lignende steder, hvor behagelig vil du være når du snakker ansikt til ansikt med en person som bærer Google-briller? Noen eksperter har sagt at hvis brukeren tar opp, vil et lite rødt lys utenfor glasset blinke og at personen må spørre glasset for å ta et bilde muntlig. Jeg har ennå ikke testet et Google-glass fysisk og personlig. Men jeg tviler på at det ikke vil være noe som vil redusere sine evner bare til vanlige mennesker - det vil si hvis en person ikke kan snakke, vil han eller han ikke kunne ta opp eller ta et snap på grunn av mangelen på verbalt signal. Jeg tviler på at det ikke vil være programmer som vil omgå behovet for talekommandoer, og vil i stedet bruke noe annet for å utløse lyd / videoopptak.Vi har allerede spionbriller, og Google-briller bør vise seg enda bedre til opptak uten at den andre personen vet!

Med andre ord, vil vi ikke kunne vite sikkert om intensjonene til personen som bærer Google-brillene. En annen studie fra ZoneAlarm [3] sier at folk aldri vil være i stand til å stole på at en person bærer Google Glasses. Etter min mening vil det oppstå sosiale akseptproblemer, og disse brillene må være ute av sosiale sammenkomster - fester, møter og konferanser! Kan ikke tenke på flere eksempler for øyeblikket, men jeg føler at bruken vil være begrenset og det meste når personen / brukeren er alene i sine tidlige år!

Reuters artikkel [4] vi diskuterte ovenfor, har Google Executive Chairman sagt at folk vil tilpasse seg det senere, etter hvert som flere og flere begynner å bruke den. Det vil si at sosiale etiketter utvikler seg om Google-brillene i rett tid.

Sammendrag

Vi vet at internettbasert teknologi alltid er vanedannende. Briller er noe som er håndfri, bærbart og vil bety høyere nivå av avhengighet. Gitt det, ville folk ha på seg dem mesteparten av tiden, og ville derfor prøve å bruke den samme hjernen til to formål - en for å gjøre det de gjør normalt, uten glasset og en for å behandle utgangene fra brillene. Hva ville det resultere i? Mer stress, mer angst og relaterte lidelser?

Eller skal jeg regne med at, som med den fleste annen datateknologi, vil kroppene våre tilpasse seg, og det ville være bra? Med adopsjonen mener jeg at folk lærer å håndtere mindre søvn, øyeblikkelig og forsinket mat, sitter i timevis, mindre trening osv. Dette er faktorene som skal vurderes mot og for Google-briller etter min mening ...

Hva tar du på Google Glasses sosiale aksept, juridiske faktorer og andre muligheter?

referanser:

  1. Funksjoner i Google Glasses, The Windows Club
  2. Google Glasses Potensielt Farlig, Daglig Mail
  3. Google Glasses Personvern Bekymringer, ZoneAlarm
  4. Google Glasses - Cool eller Skumle.
Link
Plus
Send
Send
Pin