Skip to main content

Slik skanner du dokumenter med iPhone's Notes App

Slik skanner du dokumenter med iPhone's Notes App

Geoffrey Carr

Tidligere måtte iPhone-brukere laste ned en tredjepartsprogram for å kunne skanne dokumenter og lagre dem i et digitalt format på telefonen. Men med utgivelsen av iOS 11 kan du nå skanne dokumenter ved å bruke den innebygde Notes-appen.

Gitt, noen tredjeparts dokumentskanningsprogrammer kommer fremdeles med flere funksjoner enn iOS 11s Notes-app, men hvis alt du trenger å gjøre er å digitalisere en enkel form og ingenting annet, er Notes-appen veien å gå.

For å komme i gang, åpne Notes-appen på iPhone og trykk på Ny note-knappen nede i nederste høyre hjørne av skjermen. Du kan også velge et eksisterende notat hvis du vil sette dokumentet inn i notatet i stedet for et nytt notat helt.

Deretter klikker du på plussymbolet.

Velg "Scan Documents" når popup-vinduet vises.

Det vises en kameraskjerm hvor du vil passe dokumentet i rammen. Du får se en gul boks markere dokumentet, og det vil automatisk skanne dokumentet for deg (du trenger ikke å trykke på utløserknappen).

Hvis du vil deaktivere den automatiske lukkeren, trykker du bare på "Auto" i øverste høyre hjørne for å bytte den til manuell.

Du kan også endre noen andre innstillinger, som farge på dokumentet (farge, gråtoner eller svart og hvitt), samt aktivere blitsen eller ikke.

Etter at du har skannet ditt første dokument, kan du fortsette å skanne flere dokumenter hvis du trenger det. Ellers klikker du på "Lagre" når du er ferdig.

Du blir tatt tilbake til notatet der det skannede dokumentet ditt blir satt inn. Derfra kan du skrive ned noen notater om dokumentet hvis du ønsker det. Ellers trykker du på "Ferdig" øverst til høyre for å lagre notatet.

Når du går tilbake til hovedskjermbildet, ser du det nye notatet i listen, sammen med et miniatyrbilde av det skannede dokumentet. Vær oppmerksom på at Notes ikke kan lese teksten i det skannede dokumentet med optisk tegngjenkjenning (OCR) -again, du trenger en kraftigere app for det-men hvis du trenger noen fysiske dokumenter i notatene dine, er dette en fin måte å holde dem på hånden.

Link
Plus
Send
Send
Pin