Skip to main content

Hva er nytt i Windows 10s Fall Creators Update, tilgjengelig nå

Hva er nytt i Windows 10s Fall Creators Update, tilgjengelig nå

Geoffrey Carr

Windows 10s Fall Creators Update, kodenavnet Redstone 3, er tilgjengelig for nedlasting nå. Her er alle de nye funksjonene du vil se i den nyeste versjonen av Windows, og noen store, sprutete funksjoner som Microsoft annonserte som aldri kom.

Oppdateringen vil gradvis rulle ut i løpet av de neste ukene, men du kan hoppe over ventetiden og oppgradere nå ved hjelp av disse instruksjonene.

Dette innlegget ble opprinnelig skrevet ut fra funksjoner som Microsoft annonserte på sin BUILD 2017-hendelse 11. mai. Det har blitt oppdatert med funksjoner som er lagt til i innsideren, bygger helt opp til den endelige, stabile utgivelsen.

OneDrive viser filer i skyen, laster dem ned på etterspørsel

Microsoft kunngjorde "OneDrive Files on Demand", noe som gjør at noen filer kan lagres i skyen og tilgjengelig for deg uten å bli synkronisert på din lokale enhet. En eldre versjon av denne funksjonen dukket opp i Windows 8.1, og folk har bedt om det siden. Dropbox og Google Drive inneholder også en lignende funksjon.

Interessant nok fungerer dette med filer i skrivebordet og dokumentmappen, så det er ikke bare begrenset til filer i OneDrive-mappen.

Når du prøver å åpne en fil som ikke er lagret på PCen, laster Windows den ned og åpner den for deg. Dette implementeres på et lavt nivå i operativsystemet og fungerer med alle applikasjoner, selv kommandolinjer.

Hvis en app prøver å få tilgang til en fil som bare er lagret i skyen og får den til å laste ned, ser du et varsel om at appen laster ned en fil, og du kan skjule varselet eller avbryte nedlastingen, hvis du vil. Du kan også blokkere appen fra å laste ned filer i fremtiden. Hvis du gjør det, kan du administrere blokkerte apper fra Innstillinger> Personvern> App-forespørte nedlastinger.

Flytende design er Windows 10s nye design språk (og inkluderer Inking forbedringer)

Microsoft har et nytt designspråk som heter "Flytende Design". Den bruker mer lys, dybde, bevegelse og gjennomsiktighet. Det er mer relatert til "materielle" objekter og inkorporerer "skala" mer, ifølge Microsoft. Dette høres ut som det siste navnet på Project Neon, et nytt visuelt designsprog som Microsoft har jobbet med, men det er mer enn det. Det er en ny interaksjonsmodell, ifølge Microsoft.

Du kommer til å se Fluent Design dukker opp i alt fra Windows-shell-grensesnittet til de medfølgende programmene i Windows over tid, ifølge Microsoft.

Som en del av implementeringen av Fluent Design, har Start-menyen (eller Start-skjermen) blitt forbedret. Den bruker nå en ny akryldesign hvis du har åpenhet aktivert. Du kan også endre størrelsen horisontalt og diagonalt, og det er lettere å ta tak i kanten av rammen for å endre størrelsen. Overgangen til Tablet Mode-opplevelsen er nå jevnere også.

Handlingssenteret har også hatt et betydelig redesign. Det skiller seg nå renere meldinger, så det er lettere å lese. Den bruker også det samme akryldesignet, som du også ser i varslingspopopp.

Mer flytende design kommer gradvis fram i Windows 10s innebygde apper som de oppdateres via Windows Store. Denne offisielle Microsoft-videoen viser oss hva du kan forvente.

Inking og håndskrift blir bedre

En del av den implementerende Fluent Design inkluderer integrering av bedre blekkstøtte til Windows, slik at du kan bruke en penn til å navigere gjennom hele operativsystemet. Dette inkluderer å være lettere skrive-til-type med en penn i Kant, bla ved å dra opp og ned med pennen, og velg tekst hurtigere. Muligheten til å bla med en penn er for tiden bare tilgjengelig i UWP-apper, men Microsoft jobber også med å legge den til klassiske desktop-programmer (Win32).

Microsoft refererte til Edge som "den beste blekkaktiverte nettleseren". Du kan nå annotere PDF-filer med en penn i kant, også (til slutt).

Håndskriftpanelet som er tilgjengelig på tastaturet på Windows 10, har også sett et stort antall forbedringer. Når du fyller håndskriftpanelet og løfter pennen fra skjermen, vil teksten du skrev flytte til venstre slik at du alltid har mer plass til å skrive.

Teksten du skriver vil alltid vises i panelet, slik at du kan velge den for å endre den. Du kan skrive de riktige bokstavene over det tegnede ordet hvis panelet tolker håndskriftet ditt feil. Du kan nå gjøre korreksjoner ved hjelp av bevegelser også. Du kan krysse ord med et gjennomslag for å fjerne dem, og bruk å bli med og dele bevegelser for å legge til mellomrom eller delta i ord sammen.

Håndskriftpanelet gir lettere tilgang til emoji og symboler med to nye knapper, noe som gjør det lettere å sette inn disse tegnene. Som standard flyter panelet nå ved siden av det du skriver. Det deaktiverer også fingerinnkasting som standard - selv om du kan endre denne innstillingen, hvis du vil - noe som eliminerer sjansen for at du støter på håndskriftpanelet med fingeren mens du skriver med en penn og roter opp ting.

Det vil også være vanskeligere å miste pennen. Du kan gå til Innstillinger> Oppdater og Sikkerhet> Finn min enhet og bruk den nye "Hvor er pennen?" -Funksjonen. Windows vil fortelle deg GPS-posisjonen der du var sist du brukte pennen med enheten, slik at det blir lettere å finne.

Windows My People er tilbake

Når Microsoft annonserte den opprinnelige Creators Update, gjorde de en stor avtale om Windows My People-funksjonen, også kjent som People Bar.

Denne funksjonen er utformet for å "plassere folk i sentrum av Windows", ifølge Microsoft. Du kan dra og slippe folk til et område til høyre på oppgavelinjen, noe som gir deg raskere og mer praktisk tilgang til de få nøkkelpersonene du regelmessig kommuniserer med. Opptil tre personer kan pinnes som oppgavelinjeikoner, og resten vises i panelet som dukker opp når du klikker på knappen Folk.

Disse personene prioriteres også når du bruker "Del" -funksjonen i Windows, og meldinger fra dem blir prioritert i apper som Mail, Skype og Xbox Live. Kontakter du har festet til oppgavelinjen kan til og med sende "pops", som er animerte emojis som dukker opp fra oppgavelinjen.

Klikk eller trykk på et persons ikon, og du vil se koblinger for å kommunisere med dem ved hjelp av programmer du har installert. Personer, Mail og Skype er standard som standard.

Microsoft fjernet denne funksjonen fra den endelige versjonen av Creators Update fordi den trengte mer tid. Det er nå tilbake og vil endelig starte med Fall Creators Update.

Oppgavebehandling viser GPU-bruk

Windows Task Manager lar deg nå se GPU ressursbruk sammen med CPU, minne, disk og nettverksressursbruk. Bare åpne oppgavebehandleren - for eksempel ved å høyreklikke på oppgavelinjen og velg "Oppgavebehandling" - og klikk på Ytelse-fanen i det detaljerte vinduet.

I prosesspanelet kan du se GPU-bruken av hver prosess på systemet, akkurat som du kan se hvor mye CPU en individuell prosess bruker. Du må kanskje høyreklikke overskriftene i prosesspanelet og aktivere kolonnen "GPU" hvis den er skjult.

Det nye berøringstastaturet er basert på WordFlow og SwiftKey

Windows 10 inneholder nå et nytt berørings-tastatur. Den bygger av teamet bak Microsofts WordFlow-tastatur, som brukes på Windows Phone. Den inneholder også litt teknologi fra SwiftKey, det populære iPhone- og Android-tastaturet Microsoft kjøpte i 2016.

Den mest åpenbare forbedringen er støtte for swipe-inngang, slik at du kan røre et brev og sveipe til de andre bokstavene i et ord før du løfter fingeren for å skrive. Det er akkurat som en rekke populære tastaturer for telefoner, fra Microsofts eget SwiftKey-tastatur til Google-tastaturet på Android.

Bortsett fra det, finner du forbedret tekstforutsigelse som automatisk fullfører setninger, en forbedret emoji-opplevelse, hvor du kan glatte gjennom en lang liste i stedet for å gå gjennom emojis side ved side, et enhånds berørings-tastatur og en ny innstillingsmeny Du kan få tilgang via ikonet øverst til venstre på tastaturet.

Du kan nå lettere bruke diktat til å skrive inn tekst også. Bare trykk på mikrofonknappen på tastaturet eller trykk på den nye diktatasten, som er Windows + H, og begynn å snakke med å skrive. Dictaiton-funksjonen støtter også talekommandoer som "trykk backspace", "slett de tre siste ordene", og "gå til slutten av avsnittet".

Dette er angivelig en del av Composable Shell- eller CShell-designet for å gi et nytt skjermgrensesnitt som tilpasser seg intelligent til enheten den kjører på.

Spotify og iTunes vil være tilgjengelig i Windows Store (nå Microsoft Store)

Microsoft annonserte nylig Windows S, en versjon av Windows 10 som bare kjører apps fra Windows Store. Det er rettet mot skolene, og gir en mer minimal versjon av Windows. Du kan betale ytterligere $ 50 til Windows Professional, slik at du kan bruke skrivebordsprogrammer.

Viser at Windows Store ikke er død ennå, annonserte Microsoft at Spotify og iTunes vil være tilgjengelig i Windows Store, og gir den komplette opplevelsen av å kjøpe media og administrere iPhones og iPads. iTunes vil bruke Microsofts Project Centennial, som kan pakke skrivebordsprogrammer som UWP apps for distribusjon gjennom butikken. Microsoft håper helt klart at andre utviklere følger.

Spotify er allerede tilgjengelig i Windows Store, mens iTunes ennå ikke har blitt vist.

I relaterte nyheter, Microsoft nylig annonsert slutten av Groove Music. Microsoft vil ikke lenger tilby en musikkabonnementstjeneste eller til og med selge musikkspor i butikken, og vil overføre alle sine Groove Music Pass-kunder til Spotify. Groove Music-appen vil forbli i Windows 10, men vil bare være for å spille av lokale musikkfiler som er lagret på enheten din. Groove Music-brukere har til 31. desember 2017 å laste ned kjøpt musikk, eller de vil miste det for alltid.

Men, når det gjelder Windows Store, er det ikke mer. Microsoft omdøper Windows Store til "Microsoft Store". (Ja, det er samme navn som Microsofts butikker.) Microsoft-grensesnittet vil også selge maskinvare, inkludert Windows 10-PCer og annen programvare, for eksempel Xbox One-spill.

Microsoft Edge er jevnere og fortjener nye funksjoner

Microsoft legger mye arbeid i Edge-nettleseren. Microsoft lover at åpne og lukke faner i Edge vil være en mye jevnere opplevelse, uten dagens lag. Microsoft planlegger å inkludere flere glatte animasjoner i Edge som en del av overgangen til Fluent Design over hele operativsystemet.

Edge vil tillate deg å bokmerke flere websider samtidig. Høyreklikk en fane, og du vil se et «Legg til faner til favoritter» -alternativet, som vil opprette en Favoritter-mappe som inneholder alle nettstedene som er åpne i faner i det nåværende vinduet.

Edge oppnår en rekke nyttige mindre funksjoner, som muligheten til å høyreklikke på et favorittwebområde og redigere nettadressen, importere data fra Chrome, og lukke websider, selv når de viser en JavaScript-dialog. Edge kan nå lese et hvilket som helst nettsted eller PDF-dokument høyt for deg.

Fullskjermmodus har blitt omformet i Edge også. Trykk på F11 eller klikk på menyen og klikk på fullskjermikonet ved siden av Zoom-alternativene, og en nettside vil ta opp hele skjermen. Dette erstatter den nåværende Shift + Windows + Enter snarveien for fullskjermmodus i Kant, som er veldig skjult.

Med Microsoft Edge kan du nå knytte nettsteder til oppgavelinjen, som Internet Explorer gjorde. Klikk Innstillinger> Pek denne siden til oppgavelinjen i Kant for å gi en nettside et eget oppgavelinjeikon. Disse pinnede nettstedene vil alltid åpne i Edge, men du kan fortsatt finne nettsteder som bruker Google Chrome i stedet hvis du foretrekker Chrome.

PDF-visningsprogrammet som er innebygd i Edge, har også blitt forbedret på en rekke måter. Bortsett fra å kunne skrive med en penn i en PDF, kan du nå fylle ut PDF-skjemaer, lagre og skrive ut dem. Lange PDF-dokumenter tilbyr nå en innholdsfortegnelse, og det er mulig å rotere PDF-filer og justere oppsettet for bedre visning. Du kan nå bruke Ask Cortana i PDF-filer, og det er også flere høydepunkter farger tilgjengelig.

Edges integrerte EPUB eBook Reader lar deg nå annotere EPUB eBooks også. Du kan markere i fire farger, understreke og legge til kommentarer. Du kan også kopiere tekst, spør Cortana om valgt tekst, og tegne inn en eBok. Din leseprosess og kommentarer blir synkronisert mellom PCene dine via din Microsoft-konto.

Cortana blir smartere

Det er en ny Cortana-seksjon i Innstillinger-appen på Innstillinger> Cortana. Innstillingene her var tidligere kun tilgjengelige gjennom selve Cortana-grensesnittet.

Cortana får også noen "visjon intelligens" funksjoner. Cortana ber nå om tilgang til bildebiblioteket ditt. Hvis du tar et bilde av en hendelse plakat som "Konsert på 8:00 denne lørdag!", Vil Cortana nå oppdage disse detaljene og be deg om å opprette en påminnelse for tidspunktet for arrangementet.

Penbrukere får også et nytt Cortana Lasso-verktøy. Sirkle relevante hendelser på skjermen din og Cortana vil gjenkjenne tiden og tilby forslag.

Cortana vil nå vise svarene på noen nettsøk i selve Cortana-grensesnittet, og eliminerer behovet for å åpne nettleseren. Dette fungerer for eksempel når du søker etter filmer, kjendiser, aksjekurser, vær og flystatus.

Microsoft har også aktivert kommandoer for å administrere PCens strømtilstand via Cortana. "Hei Cortana, start PC"; "Hei Cortana, slå av PC"; "Hei Cortana, logg ut"; og "Hey Cortana, Lock PC" alt arbeid. Cortana kan spørre deg om verbal konformasjon, så du må kanskje si "Ja" for å fortsette - bare i tilfelle.

Windows vil sprenge bakgrunnsoppgaver for å spare batteristrøm

Microsoft eksperimenterte med "Power Throttling" i Insider Previews av den opprinnelige Creators Update. Denne funksjonen gjorde det ikke til den endelige bygningen, men det er kommet for alle i Fall Creators Update.

Denne funksjonen gjør at Windows automatisk kan sette CPUen i en energieffektiv tilstand når bakgrunnsarbeid utføres, og sparer batteristrøm. Windows identifiserer programmer som kjører i forgrunnen, musikkspillere og andre viktige oppgaver og vil ikke smelte dem. Microsoft sa at denne funksjonen kan gi opptil 11% reduksjon i CPU-bruk når PCen er under tung belastning.

Du kan kontrollere denne funksjonen fra strømbryteren, som nå er tilgjengelig når du klikker på batteriikonet. I batterisparer eller anbefalt modus er strømspenning aktivert. I Best Performance-modus er den deaktivert.

Du kan også deaktivere denne funksjonen for individuelle apper ved å gå til Innstillinger> System> Batteri, velge et program, sette inn "Administrert av Windows" til "Av", og fjern markeringen i avkrysningsboksen "Reduser arbeidsapplikasjonen når i bakgrunnen".

Ifølge Microsofts kunngjøring er denne funksjonen for tiden bare tilgjengelig på datamaskiner med prosessorer som inkluderer Intels Speed ​​Shift-teknologi, som er 6. generasjons Skylake (og nyere) Core-prosessorer. Microsoft planlegger å rulle den ut til andre prosessorer under utviklingsperioden for Fall Creators Update.

Bevegelseskontrollere kommer til Windows Mixed Reality Headsets

Microsoft kunngjorde bevegelsestyringer for hodetelefoner for Windows Mixed Reality, som Microsoft aktiverte med den første Creators Update. De trenger ikke en separat sensor - sensorene er integrert i headsettet selv. Du kan kjøpe et headset og bevegelseskontroller satt for $ 399. Acer vil være den første produsenten som leverer denne kombinasjonen, men andre PC-produsenter er sikker på å følge.

Microsoft annonserte tidligere at det ville selge disse headsettene på $ 299, og de blir utgitt - med og uten bevegelsestyringene - i 2017-høysesongen.

Mens Microsoft i stor grad fokuserte på HoloLens, er disse mindre kostbare Bluetooth-headsettene som kan kjøre på en rekke PCer, mye mer interessante.

En Mixed Reality Check-app er tilgjengelig i Windows Store, og den vil fortelle om PC-maskinens maskinvare er klar for Windows Mixed Reality.

Ransomware Protection, Exploit Guard, og andre sikkerhetsforbedringer

Den siste oppdateringen gir en rekke nye sikkerhetsforbedringer.

En ny funksjon "Kontrollert mapptilgang" i Windows Defender lar deg beskytte mapper mot modifikasjoner av applikasjoner.Hvis et uautorisert program forsøker å endre filer i disse mappene, ser du et varsel. Dette er utformet for å beskytte dataene dine mot ransomware og andre ondsinnede applikasjoner.

For å aktivere denne funksjonen, gå til Windows Defender Security Center> Innstillinger for virus og trussel> Kontrollert mappetilgang. Sett bryteren på "På". Klikk på koblingene "Beskyttede mapper" og "Tillat en app via kontrollert mappegang" for å kontrollere hvilke apper som er godkjent.

Microsoft har også tatt anti-funksjonene fra sin utgåtte EMET-programvare og integrert dem i Windows. Den er aktivert som standard, og bør bare beskytte PCen din fra ulike typer utnytter ut av boksen, akkurat som verktøy som Malwarebytes gjør.

For å finne denne funksjonen, gå til Windows Defender Security Center> App og nettleserkontroll> Utnyttelsesbeskyttelse. Du kan velge "Exploit Protection Settings" for å konfigurere sine mer avanserte alternativer.

I andre Windows Defender-nyheter har Microsoft omdøpt funksjonen "Windows-brannmur" til "Windows Defender-brannmur". Det fungerer fortsatt på samme måte.

Den gamle SMBv1-protokollen, som nylig ble utnyttet av WannaCry-ransomware, er fjernet. Server Message Block-protokollen brukes til fil- og skriverdeling på lokale nettverk, og SMBv2 og SMBv3 er fremdeles til stede. Dette vil beskytte PCer mot ytterligere utnyttelser av denne utdaterte programvaren. Microsoft opprettholder en liste over gamle applikasjoner som fortsatt krever SMBv1.

Microsoft har også fjernet WoSign- og StartCom-sertifikatene fra Windows 10. Dette er to kinesiske sertifikatmyndigheter (CAs) som ikke har oppfylt grunnleggende sikkerhetsstandarder når de utsteder sertifikater. Dette vil beskytte mot falske sertifikater som kan utstedes av disse sertifikatmyndighetene, som vil tillate angripere å etterligne legitime krypterte nettsteder.

Application Guard-funksjonen er dessverre bare for Enterprise-utgaver av Windows. Når en ansatt blar på et nettsted som en organisasjon ikke stoler på, bruker Application Guard Hyper-V virtualisering for å opprette et nytt Windows-operativsystem-eksempel på maskinvarenivå, som kjører nettstedet i Microsoft Edge i en separat forekomst av Windows. Selv om nettleseren var helt kompromittert, ville hoved Windows-operativsystemet fortsatt være trygt.

Ubuntu er enklere å installere, og openSUSE og Fedora vil være tilgjengelige

Microsoft gjør det enklere å sette opp Ubuntu for Windows 10 ved å bringe Ubuntu til Windows Store. Dette er det samme Ubuntu Bash-miljøet du kan installere på nåværende versjoner av Windows 10, men enklere å installere.

Fedora og openSUSE kommer også til butikken, så det er lettere å sette opp forskjellige Linux-miljøer. Du kan ha flere forskjellige miljøer installert samtidig.

Noen "Legacy" -funksjoner blir fjernet og utdatert

Microsoft fjerner noen "arv" -funksjoner helt, mens andre eldre funksjoner bare blir avskrevet. "Utdatert" betyr at funksjonen ikke er fjernet ennå, men er ikke lenger i aktiv utvikling og kan fjernes i en fremtidig oppdatering til Windows 10.

Microsoft Paint blir ikke fjernet, men den blir avskrevet. Det vises fortsatt som standard for øyeblikket, men i fremtiden vil det ikke bli installert som standard og vil være tilgjengelig som en nedlasting gjennom Windows Store.

Applikatorene for leser og leseliste fjernes, da funksjonaliteten er integrert i Microsoft Edge-nettleseren. 3D Builder-appen er ikke lenger installert som standard, men er tilgjengelig fra Windows Store. Legacy Outlook Express-koden fjernes også.

Microsofts Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) fungerer ikke lenger på denne Windows 10-oppdateringen, men Windows Defender får en "Exploit Protection" -funksjon. Denne integrerte funksjonen legger til de samme funksjonene integrert i EMET og mer, og den er installert og aktivert som standard for alle. Funksjonen "Synkroniser innstillinger" i Windows 10 betraktes nå som utdatert som "I fremtidige utgivelser endres lagringsplassen for den gjeldende synkroniseringsprosessen." System Image Backups blir også utdatert (men fortsetter å være tilgjengelig), slik at du kan til slutt bruke et tredjeparts system bilde backup verktøy for denne funksjonaliteten i stedet.

Skjermsparingsfunksjonaliteten er også deaktivert når du bruker et tema. Du kan fortsatt aktivere skjermsparere fra Kontrollpanel eller Gruppepolicy, men denne funksjonen er utdatert. Skjermsparere kan bli fjernet i en fremtidig oppdatering, og Microsoft foretrekker at du bruker en låseskjerm i stedet for en skjermsparer. Skjermsparere er ikke lenger nødvendige på moderne PCer, tross alt.

ReFS-filsystemopprettingsfunksjonalitet blir også fjernet og vil bare være tilgjengelig i Windows 10 Enterprise og Windows 10 Pro for arbeidsstasjoner. Andre utgaver av Windows 10 vil ikke kunne opprette ReFS-filsystemer, men vil kunne lese og skrive fra dem.

Andre funksjoner, inkludert Apndatabase.xml, IIS 6-styringskompatibilitet, IIS Digest-godkjenning, RSA / AES-kryptering for IIS, Syskey.exe, TCP Offload Engine, Tile Data Layer, TLS RC4-kodere, RPM Eier Passordbehandling, TPM Remote Management, Windows Hei for Business via System Center Configuration Manager, og Windows PowerShell 2.0 blir også fjernet eller utdatert. Du kan se alle detaljene på Microsofts støtteside.

Microsoft gjør flere endringer i personvernet

Microsoft har justert Windows 10 personverninnstillinger sist, med noen endringer gjort i den opprinnelige Creators Update.Med Fall Creators Update, gjør Microsoft flere endringer.

Når du oppretter en ny PC, ser du en personvernerklæring fra Microsoft med informasjon om hvilke data som samles inn. Under installasjonsprosessen kan du også klikke på "Lær mer" for å vise mer informasjon om hvilke forskjellige personverninnstillinger som gjør.

I Windows 10 selv må apper fra Windows Store nå spørre deg før du får tilgang til ressurser som kamera, mikrofon, kontakter og kalender. Tidligere måtte apps bare spørre deg før du åpnet posisjonen din.

Windows 10 Enterprise-kunder kan nå begrense diagnostiske data til det minimum som kreves for Windows Analytics-tjenesten.

Send linker fra telefonen til din PC

Det er et nytt "Telefon" -ikon på hovedinnstillings-appskjermbildet som vil lede brukere ved å sette opp PC-til-smarttelefonintegrasjon. Selv om dette er ment å aktivere dypere integrasjon i fremtiden, tillater det bare å sende koblinger fra telefonen til PCen din i dag.

For å konfigurere dette, gå til Innstillinger> Telefon og skriv inn telefonnummeret ditt. Microsoft sender deg en link for å laste ned en app på Android-telefonen din eller iPhone. Når du trykker på Del-knappen i en hvilken som helst app på telefonen, kan du velge "Fortsett på PC" og sende en lenke til PCen. Velg "Fortsett nå" for å åpne koblingen umiddelbart i Edge på PCen din, eller velg "Fortsett senere" for å plassere koblingen i PC-menyen, der du kan gjenoppta den senere.

Dette er også integrert direkte i Cortana-appen på iPhone og Android, slik at du kan sende koblinger fra Cortana på telefonen til PCen din uten å trykke på Share-knappen først.

Dette er bare en liten smak av Microsoft Graph, som Microsoft viste seg når den annonserte Fall Creators Update, og har siden forsinket.

Forsinket: Microsoft Graph Tracks Dine aktiviteter, og tidslinjen hjelper deg å gjenoppta dem hvor som helst

Ifølge Microsoft vil "Windows-PCen hjelpe deg å streife fra enhet til enhet ved hjelp av Microsoft Graph". Windows vet om du jobbet på et dokument, spiller musikk, surfer på nettet, leser nyheter, eller ser på en video gjennom Microsoft Graph. Det skulle være en ny tidslinjefunksjon som viser aktivitetene du utfører på PCen din over tid, og det skulle bli søkbar.

Cortanas "Pick up hvor du sluttet" -funksjonen vil foreslå aktiviteter du kanskje vil gjenoppta når du bytter til en annen PC. Denne funksjonen skulle også fungere på iPhone og Android-telefoner. Hvis du installerer Cortana-appen, vil Cortana be deg om å plukke opp hvor du sluttet på telefonen når du forlater PCen. Cortana vil være klar over tidslinjen, så du kan velge å gjenoppta aktiviteter du jobbet med. Utfør en aktivitet på telefonen din, og det vil også vises i tidslinjen på PCen din senere.

Microsoft spilte apputviklere ved å aktivere "Connected Experiences" på tvers av enheter med Project Rome. Microsoft håper helt klart at flere utviklere aktiverer Delt opplevelser, så få apper - ikke engang Microsofts egne apper - bruk dem i dag i Creators Update.

Det er hva Microsoft kunngjorde, uansett. Mens de underliggende Microsoft Graph-funksjonene kan være til stede, kommer tidslinjen ikke fram denne gangen. Denne funksjonen er i stor grad forsinket til neste oppdatering.

Forsinket: Windows Synker Utklippstavlen mellom PCene og telefonene

På BUILD annonserte Microsoft et skybasert utklippstavle som lar deg kopiere og lime inn data mellom enhetene dine. Dette ville fungere i Windows uten at utviklere måtte gjøre noe. Kopier noe på en av dine Windows-PCer, og det ville være tilgjengelig på utklippstavlen på de andre Windows-PCene. Det ville også fungere med Microsofts SwiftKey-tastatur på iPhone og Android.

Microsoft Office-teamet jobber på et utklippstavelshistorikkfunksjon, slik at du kan lime inn ting du har kopiert til utklippstavlen din tidligere. Det er bare ett eksempel på hva apputviklere kan gjøre med denne funksjonen, og Microsoft håper andre apputviklere tar ytterligere fordel av det.

Denne funksjonen har imidlertid aldri vist seg i en Insider Preview-versjon av Windows 10, og Microsoft har ikke sagt noe om det siden. Det kan komme sammen ved siden av tidslinjen i neste oppdatering.

Vannet ned: Windows Story Remix er en brukervennlig videoredigerer med smarte funksjoner

Microsoft annonserte et nytt "Windows Story Remix" -program som lar deg redigere videoer, legge til et lydspor, og legge til tekst. Du kan ta opp videoer på telefonen din og sende dem til appen. Fangstappen støtter Android og iPhone, samt Windows Phone. Flere personer kan bidra til en historie Remix, og den vil automatisk kombinere videoene for å lage en video.

Historie Remix vil også fungere med bilder, slik at du kan søke etter personer i bilder, bilder som inneholder "hunder" og andre avanserte AI-drevne søktyper. Når du lager en video, kan du velge en bestemt person i videoen for å være "stjernen", og Story Remix vil automatisk lage en ny video som fokuserer på den personen fra filmen den har.

Mens Microsoft fokuserte på alle de kule automatiske funksjonene, kan du fremdeles bore ned og tilpasse videoen, bytte filtre, legge til tekst, legge til bevegelse, fjerne klipp, omorganisere videoklipp og velge forskjellige lydspor. De automatiske og manuelle funksjonene ble designet for å fungere sammen med hverandre. Legg til et nytt lydspor, og Story Remix vil automatisk omorganisere opptakene for å matche sangens slag.

Windows Story Remix-appen kan importere 3D-modeller fra Remix 3D-fellesskapet, som også brukes til Paint 3D. Du kan integrere animerte 3D-modeller i videoene dine. Microsoft sa at de ville frigjøre APIer som tillater andre utviklere å integrere Remix 3D-fellesskapet i sine apper.

Det er hva Microsoft kunngjorde, uansett. De faktiske nye funksjonene vi har sett så langt i Fall Creators Update er mye mindre dramatiske. I stedet for en ny Windows Story Remix-app, er det en ny "Remix" -funksjon i Bilder-appen. Noen av de lovede funksjonene kommer til å ankomme via en oppdatering til Bilder fra Windows Store når Fall Creators Update er utgitt, eller kort tid etter. Det finnes også en "Video Remix" -funksjon i Bilder-appen, som gir et videoredigeringsprogram som fungerer på samme måte som den gamle Windows Movie Maker.

Andre nye funksjoner

Som alle Windows 10-oppdateringer, er det også et stort antall nye funksjoner og betydelige endringer i hele operativsystemet:

 • Et emoji-panel: Du kan trykke på Windows +. (periode) eller Windows +; (semikolon) for å åpne et nytt emoji-panel i enhver applikasjon. Du må ha en tekstboks valgt mens du trykker på disse tastene. Du kan bruke musen til å velge en emoji, eller bruk pilene, Tab, Enter, og Esc-taster for å navigere i grensesnittet. Etter at du har åpnet den, kan du skrive for å søke. Skriv for eksempel "flow" og du vil se en blomst emoji vises.
 • Mer Emojis: Microsoft har oppdatert Windows 10 til "Emoji 5.0" -standarden, og inneholder nå mange nye emojis.
 • Del og kopier en kobling: Åpne Del-dialogboksen fra en hvilken som helst app, og du vil se et nytt «Kopier lenke» -ikon. Dette vil kopiere en lenke til utklippstavlen, slik at du kan lime den inn i et hvilket som helst program.
 • Volumkontroll for UWP Apps: Du kan nå styre volumet av individuelle Universal Windows Platform-programmer (Windows Store) gjennom volummikseren, tilgjengelig ved å høyreklikke høyttalerikonet i meldingsområdet. Tidligere kunne du bare kontrollere volumnivået på skrivebordsprogrammer her.
 • Ny skrift: Windows 10 inneholder nå fonten "Bahnschrift", som er standard veiskiltfont i Tyskland og mye av Europa. Det anses veldig leselig og rent. Den brukes ikke som standard i grensesnittet, men er tilgjengelig i hele Windows.
 • Utvidede ressurser for UWP-spill: "Universal Windows Platform" -spill fra Windows Store kan nå bruke seks eksklusive kjerner, 5 GB RAM, og ha full tilgang til systemets GPU. Microsoft har forbedret den begrensede UWP-plattformen siden Windows 10s utgivelse.
 • Nye spillalternativer: Det er nye innstillinger> Gaming> TruePlay og Innstillinger> Gaming> Xbox Nettverkspaneler for å kontrollere anti-cheat-teknologi og problemløsing av Xbox Live-spillverksproblemer, spesielt. TruePlay anti-cheat-teknologien er deaktivert som standard.

 • Se blandet virkelighet: En ny "Vis blandet virkelighet" app gir deg et forstørret virkelighet (AR) grensesnitt. Med bare et webkamera, ideelt sett et bakovervendt webkamera, kan du plassere virtuelle 3D-objekter i den virkelige verden. Du kan lage 3D-objekter ved å bruke Paint 3D og deretter plassere dem med Vis blandet virkelighet, for eksempel. Denne appen ble tidligere kalt "View 3D".
 • Videoavspillingsinnstillinger: Det er en ny Innstillinger> Tilpassing> Videoavspillingsruten der du kan justere innstillingene for avspilling av video for apper som bruker Windows-videoavspillingsplattformen. For eksempel kan du for tiden slå HDR på eller av herfra hvis du har en HDR-skjerm.
 • HDR-innstillinger: Det er også et nytt Innstillinger> System> Skjerm> HDR og avansert fargeinnstillinger som er synlig hvis du har en HDR-skjerm koblet til PCen. Det gir deg mer informasjon om HDR-innstillingene på skjermen.
 • Lokal mediefileravkjenning: Apper som bilder, Groove Music og Movies & TV vil nå ha lettere tilgang til mediene dine, selv om de er lagret i andre mapper der disse appene ikke kan se den. Windows vil oppdage relevante mediemapper du kanskje vil inkludere og foreslå dem. Hvis du for eksempel har en gjeng med bilder på C: MyPhotos, vil Windows nå foreslå at du legger til denne mappen i Bilder-biblioteket ditt når du starter appen Bilder.
 • Ingen mer logging ut for å fikse uklare skrivebordsprogrammer: Hvis skrivebordsprogrammer er uskarpe etter at du har endret DPI-innstillinger, kan du generelt bare lukke dem og starte dem igjen for å fikse dette. Du må ikke logge ut av Windows og logge på igjen, for de fleste apper.
 • Autostart for UWP Apps: Disse UWP-appene i Windows Store kan nå konfigureres til å starte automatisk når du logger på. Dette gir dem en funksjon som tidligere bare er tilgjengelig for stasjonære apper, noe som gjør dem kraftigere. Du kan administrere oppstartsprogrammer fra Oppgavebehandling> Oppstart.

 • Grupperte prosesser i oppgavebehandling: I oppgavebehandling grupperes grupper av tilhørende prosesser nå sammen. Hvis du for eksempel starter Microsoft Edge, ser du alle prosessene som er oppført under en hoved Microsoft Edge-prosess.
 • Angi standard ved app: "Standardinnstillingene for app" -opplevelsen som tidligere var tilgjengelig bare i Kontrollpanel, er nå tilgjengelig i Innstillinger. Gå til Innstillinger> Apper> Standardapper> Angi standardverdier for app og velg en app. Klikk på "Administrer" for å se filtyper som er tilknyttet en app.
 • Forbedringer for Windows Update: Windows Update-siden i Innstillinger viser nå individuelle oppdateringer og deres status slik at du kan se statusen til hver enkelt oppdatering i stedet for en enkelt fremdriftslinje. For eksempel kan Windows installere en nybygg, en driver og en virusdefinisjonsoppdatering.Windows Update-siden vil nå tydelig vise og oppgi eventuelle gruppepolicyer som også påvirker innstillingene.
 • Spillmodusforbedringer: Når du trykker på Windows + G for å åpne spillelinjen, vil du nå se en knapp for å aktivere malm deaktiver spillemodus for gjeldende spill. Spillelinjen kan nå ta skjermbilder av HDR-spill, og spillmodus har blitt tweaked for å forbedre ytelsen på 6-kjerne og 8-kjerne datamaskiner.
 • Raske tiltak for Wi-Fi-nettverk: I Wi-Fi-tilkoblingspanelet kan du nå høyreklikke på et nettverk for å åpne en hurtig handlingsmeny med alternativer som Koble, Koble fra, Vis Egenskaper og Glem nettverk. Tidligere skjedde ingenting når du høyreklikket på et nettverk i dette panelet, og du måtte grave inn i Innstillinger for å glemme et nettverk.

 • Fargefiltre: Windows 10 inkluderer fargefiltre som er laget for å la folk med fargeblindhet enkelt skille mellom farger. Disse kan også forbedre opplevelsen for personer med lysfølsomhet. Du finner denne funksjonen på Innstillinger> Enkel tilgang> Farge og høy kontrast.
 • Integrert øyekontroll: Personer med kompatible øye-spor som Tobii 4C kan nå bruke øyesporingsmaskinvaren til å betjene musen og tastaturet på skjermen med bare programvaren integrert i Windows 10 selv. Tidligere, dette krevde tredjeparts programvare. Denne funksjonen er fortsatt i beta og kan nås fra Innstillinger> Enkel tilgang> Andre valg> Øyekontroll.
 • Redesignet forstørrelsesinnstillinger: Forstørrelsesinnstillingssiden ved Innstillinger> Enkel tilgang> Forstørrelsesglass har blitt omformet. Den inneholder også noen andre forbedringer, for eksempel muligheten til å åpne forstørrelsesinnstillinger fra hvor som helst i Windows ved å trykke på Windows + Ctrl + M.
 • Fortellende forbedringer: Skannemodus er nå aktivert som standard. Fortelleren trenger ikke lenger å forklare hvordan du starter Skannemodus når du starter den. Bruk piltastene opp og ned for å flytte gjennom innholdet i søknaden din og trykk Space for å samhandle. Du kan også velge lydkanalen Narrator snakker gjennom via den nye delen "Lyder du hører" på Innstillingene> Ease of Access> Narrator-skjermen.
 • Multi-Step Interactive Notifications: App-utviklere kan nå bruke "multi-trinn interaktive meldinger". Et varsel kan fortsette en knapp, og du kan klikke på knappen for å vise mer informasjon eller alternativer - rett i selve varselet.
 • Lettere glemt passordgjenoppretting: Det er nå et praktisk alternativ for å gjenopprette et glemt Microsoft-kontopassord fra påloggingsskjermen. Du får se en "Tilbakestill passord" eller "Jeg har glemt PIN-koden" -linken under passordboksen, og den vil veilede deg gjennom å bruke en e-postadresse eller et telefonnummer knyttet til din Microsoft-konto for å tilbakestille passordet ditt og få tilgang til kontoen din . Det var tidligere mulig å gjenvinne tilgang til en Microsoft-konto på nettet, men det er nå mulig rett på påloggingsskjermen uten at det er behov for en nettleser. Dette fungerer også for organisasjoner som bruker Azure Active Directory, ikke bare Microsoft-kontoer.

 • Alternativer for leveringsoptimalisering: Du finner nye alternativer for å begrense bakgrunnsnedlastinger og opplastinger under Innstillinger> Oppdatering og sikkerhet> Windows Update> Avanserte alternativer> Leveringsoptimalisering. Det er også en aktivitetsovervåkning som viser informasjon om båndbredden som for øyeblikket brukes til å laste ned og laste opp oppdateringer og lagre apper.
 • Filhistorikken blir ikke fjernet: Det var noen rapporter om at filhistorikkbackupfunksjonen kan bli fjernet, men det skjer ikke. Filhistorikk er fortsatt til stede i Fall Creators Update.
 • Aktiver enkelt romlig lyd: Koble til hodetelefoner, høyreklikk lydikonet i notifikasjonsområdet, og du kan velge "Romlig lyd" for å velge ditt foretrukne romlige lydformat. Aktiverer Dolby Atmos eller Windows Sonic som tidligere kreves ved hjelp av et kontrollpanel.
 • Nye alternativer for Xbox-nettverk: Det er en Innstillinger> Gaming> Xbox Networking-skjerm som vil hjelpe deg med å identifisere og fikse problemer med multiplayer Xbox Live-spill og online talechatt.
 • Valutakonvertering i kalkulatoren: Du kan nå utføre valutaomregninger i Kalkulator-appen.
 • Del fra File Explorer: Du kan nå dele en fil ved hjelp av dialogboksen Ny deling ved å høyreklikke på den og velge "Del". Den gamle "Del med" -menyen som lar deg utføre andre handlinger, har fått navnet "Gi tilgang til".
 • Lagringsproblemer: Verktøyet Storage Sense i Innstillinger> System> Storage> Storage Sense lar deg nå fjerne Windows.old-mapper.
 • Tredjeparts antivirusendringer: For å gjøre antivirusprogrammer som Kaspersky fornøyd, gjør Microsoft en rekke endringer. Antivirusbedrifter vil ha mer tid og støtte for å forberede sine produkter til Windows 10-oppdateringer. Hvis du har et tredjeparts antivirusprogram, vil det kunne varsle deg og be deg om å forny antivirusprogrammet ditt i stedet for Windows 10 som overstyrer disse varslene. Når antivirusprogrammet ditt utløper, vises et varsel på skjermen til du velger å forny ditt eksisterende antivirusprodukt, velge et annet antivirusverktøy eller bytte til Windows Defender.

The Real Geeky Stuff

Mange av funksjonene vil bare bli brukt av geeky brukere, utviklere og systemadministratorer:

 • Nye farger i kommandoprompt: Kommandoprompt og andre Windows-konsollprogrammer har et nytt fargevalg som er utformet for å være mer lesbart på moderne skjermer, men det vil bare bli brukt som standard på nye Windows 10-installasjoner.Du kan bytte til det og andre fargevalg ved hjelp av Microsofts ColorTool-program.
 • Windows 10 Pro for arbeidsstasjoner: En ny Windows 10-utgave med navnet "Windows 10 Pro for Workstations" vil være tilgjengelig sammen med Fall Creators Update. Den er designet for high-end maskinvare på high-end PC-arbeidsstasjoner. Den støtter NVDIMM-N ikke-flyktig minne, Refs-filsystemet, SMB Direct for raskere filoverføringer på nettverkskort med riktig maskinvare, Intel Xeon og AMD Opteron-CPUer i server-kvalitet, flere CPUer samtidig og mer RAM.
 • Ninja Cat representerer nå Windows Insider Program: Innsideprogramsiden i Innstillinger> Oppdatering og sikkerhet> Innsideprogrammet er nå representert av et ninja-kattikon.
 • Innstillinger for eksternt skrivebord: Det er et nytt Innstillinger> System> Eksternt skrivebord-skjerm som lar deg konfigurere Eksternt skrivebord, erstatte det gamle Kontrollpanelverktøyet.
 • Filsystemforbedringer for Windows-delsystemet for Linux: Du kan nå manuelt montere Windows-stasjoner ved hjelp av DrvFs-filsystemet i Windows 10s Bash-miljø. Dette lar deg gjøre flyttbare stasjoner og nettverkssteder tilgjengelige.
 • Utvikler modus ikke lenger nødvendig for WSL: Bruk av Windows Subsystem for Linux krever ikke lenger at du setter PCen din i utviklingsmodus, da funksjonen nå anses som stabil. Du må imidlertid fortsatt installere funksjonen fra dialogboksen Windows-funksjoner.
 • Vend VM i Hyper-V: Hyper-V virtuelle maskinverktøy har en ny "Revert VM" -funksjon. Hyper-V lager nå automatisk snapshots av de virtuelle maskinene dine. Hvis du gjør en feil eller ønsker å fortryke en endring, kan du nå gå tilbake til den virtuelle maskinens tilstand til siste gang du startet den.
 • Hyper-V-deling: Det er en ny VM deling funksjon som gjør det lettere å komprimere en virtuell maskin og flytte den til en annen PC. Du finner et nytt ikon på verktøylinjen Virtual Machine Connection-vinduet. Den vil komprimere den virtuelle maskinen til en .vmcz-fil. Du kan dobbeltklikke på den på en annen Windows 10-PC for å begynne å importere den virtuelle maskinen.
 • Virtual Battery Support for Hyper-V: Hyper-V kan nå avsløre et virtuelt batteri til virtuelle maskiner, slik at du kan se datamaskinens batteristrøm i dine virtuelle maskiner.
 • Virtual Machine Gallery i Hyper-V: Når du bruker "Quick Create" veiviseren for å lage en ny virtuell maskin, viser Hyper-V et galleri med virtuelle maskiner du kan laste ned og velge. Dette gjør at du kan begynne å bruke en virtuell maskin, selv uten en ISO-fil.
 • Insider Program for Windows Server: Selv om det ikke handler om Windows 10, kan du nå være med på Insider Programmet på Windows Server-operativsystemet for å få forhåndsvisning av Microsofts server operativsystem, akkurat som du kan få Insider-bygger av Windows 10 for PCer, telefoner , og Xbox One-konsoller i dag. Microsoft legger også til Windows Subsystem for Linux til Windows Server.
 • Kommandolinjestøtte for UWP Apps: Du kan nå starte UWP-apper fra kommandolinjen og til og med sende dem kommandolinjealternativer.

Microsoft annonserte også et større antall funksjoner som gjør det enklere for utviklere å utvikle applikasjoner.

Det er også en rekke mindre bug forbedringer som vi ikke har oppført, også. For eksempel inkluderer Windows 10s Fall Creators Update små forbedringer for alt fra Miracasts trådløse skjermforbindelser til høy DPI-støtte og Night Light-funksjonen.

Link
Plus
Send
Send
Pin