Skip to main content

Lease vs Finance vs Buy: Hvordan skal du betale for iPhone 8 eller X?

Lease vs Finance vs Buy: Hvordan skal du betale for iPhone 8 eller X?

Geoffrey Carr

Et annet år, en annen ny iPhone, og det er på tide å vade gjennom rotet av forvirrende finansieringsplaner, tidlige oppgraderinger og betal-til-egne ordninger. Alle de forskjellige prisene, planene og transportørene som støtter iPhone, er nok til å få hodene våre til å snurre, så vi er her for å hjelpe deg med å avgjøre om det er bedre å leie eller eie.

De ulike innkjøpsalternativene fra hver amerikansk transportør

Vei tilbake i 2013, pleide det å være at hvis du ville ha en iPhone, må du betale et bestemt beløp på forhånd (hvor som helst fra $ 0 til $ 299, modellavhengig), signere en toårig kontrakt, og deretter din transportør ville gjøre opp kostnadene nedover linjen ved å takke på kostnader som en "iPhone-spesifikk dataplan", eller ekstra forsikring.

Nå er ting litt annerledes, og heldigvis, mer kostnadseffektive. Hvis du fortsatt er grandfathered i en kontrakt, kan du kanskje beholde den, men det er veldig liten grunn til å gjøre det (med mindre du har en ubegrenset dataplan du faktisk bruker). I stedet tilbyr de fleste operatører to hovedalternativer. Du kan:

  • Kjøp telefonen direkte og eier den. Dette vil koste deg $ 699 for basismodellen iPhone 8, og mer for høyere lagringsmodeller eller Plus-versjonen.
  • Betal for telefonen over tid. For basemodellen iPhone 8 vil dette koste alt mellom $ 20 og $ 35 per måned. På de fleste bærere virker dette som en slags hybrid mellom leasing og finansiering - du leier telefonen din med et alternativ til å eie ved slutten av ditt løpetid. Du kan enten foreta alle dine betalinger (vanligvis 24 måneder) og eie telefonen, eller handle i telefonen etter en kortere periode (som 12 eller 18 måneder) og oppgradere til den nyeste modellen i stedet.

Hvis du avbryter din trådløse tjeneste før du betaler telefonen, må du vanligvis betale den resterende saldoen på betalingsplanen din for å fullføre kjøp av telefonen. I tillegg vil mange transportører tilby deg noen få hundre dollar i kreditt hvis du handler i din egen telefon, så den endelige prisen vil avhenge av din spesielle situasjon.

Hver transportør har sin egen spesifikke fintrykk, så la oss gå over leasing og tidlig oppgraderingsalternativer for hver. Deretter diskuterer vi hva den beste måten å kjøpe telefonen på er.

Verizon

Verinsons finansieringsplan er ganske enkelt: du betaler et bestemt beløp hver måned (som vil være $ 29,16 per måned for basisnivået iPhone), i 24 måneder. På slutten av 24 måneder, eier du enheten og kan gjøre med det som du ønsker.

Alternativt kan du handle telefonen inn etter 12 måneder og oppgradere til en annen telefon, og fortsetter å betale hva den telefonen koster per måned.

Eller, hvis ingen av dem er din fart, kan du kjøpe telefonen direkte ($ 699 for basemodellen).

AT & T

AT & T har sannsynligvis det mest komplekse oppsettet av gjengen. De har to separate finansieringsplaner, avhengig av hvor mye du vil betale per måned og hvor ofte du kan oppgradere tidlig, hvis du ønsker det.

"AT & T Next" -planen er $ 23,34 per måned for basemodellen iPhone, og du betaler det i 30 måneder. På det tidspunktet eier du enheten din. Alternativt kan du bytte den inn og oppgradere telefonen når 80% av den er betalt (så 24 måneder). Da betaler du månedlig kostnad for neste telefon fremover.

Hvis du vil oppgradere oftere, er planen "AT & T neste hvert år" litt dyrere- $ 29,16 per måned for basemodellen iPhone, men den varer bare 24 måneder før du er ferdig med å foreta betalinger og eie telefonen. I tillegg kan du bytte den inn og oppgradere når enheten er 50% betalt av (etter 12 måneder - dermed "hvert år" moinker).

Og som vanlig kan du kjøpe telefonen direkte for $ 699 hvis disse alternativene ikke appellerer til deg.

T-Mobile

T-Mobiles finansieringsprogram er rett: Du betaler $ 29,16 per måned (for iPhone-basen) i 24 måneder, hvoretter du eier telefonen. Det er i boks.

Deres tidlige oppgraderingsplan er helt skilt, og det er ... mer forvirrende. Hvis du vil komme inn på tidlig oppgradertog, kan du oppgradere til noen flaggskip og "billige" telefoner helst, maksimalt en gang i måneden. For telefoner som ikke er på listen, må du betale $ 9 til $ 15ekstra per måned for en JUMP! plan som inkluderer tilleggsforsikring på telefonen din (i tilfelle du bryter den), samt muligheten til å handle og oppgradere telefonen når du har betalt 50% av den. Du kan sammenligne de forskjellige JUMP-planene her.

Alternativt kan du betale for telefonen direkte i begynnelsen, det vil være $ 699 for samme base iPhone nevnt ovenfor.

Sprint

Sprints finansieringsplan er bare litt annerledes. Du betaler telefonen av hver måned, som vanlig - $ 29,17 per måned for iPhone-basen. Det varer i 18 måneder, hvoretter du kan betale den resterende balansen, som ville være omtrent $ 174,93 for iPhone 699-basen, og du vil ha din egen telefon.

Alternativt kan du handle med telefonen og oppgradere den etter bare 12 måneders betalingsplan.

Og selvfølgelig kan du kjøpe telefonen direkte for hele $ 699 (eller hva din modell iPhone koster).

eple

Du trenger ikke å kjøpe telefonen fra en operatør selvfølgelig.Du kan kjøpe det direkte fra Apple, og selv Apple har lignende finansiering / tidlig oppgraderingsplaner.

Apples program koster 34,50 dollar per måned for samme base iPhone som vi har diskutert ovenfor, og varer 24 måneder. Hvorfor koster det mer enn de andre? Vel, Apples plan inkluderer AppleCare +. Denne forsikringen er praktisk, men det er uheldig at de ikke tilbyr et finansieringsalternativ som ikke inkluderer denne ekstrakostnaden. Du må få AppleCare + hvis du vil finansiere telefonen din.

Hvis du vil oppgradere tidlig, kan Apple gjøre det etter 12 betalinger. Eller du kan kjøpe telefonen direkte for $ 699.

Så bør du leie din telefon, eller kjøpe den direkte?

Alt ovenfor er informasjon du finner på transportørens nettsider - du er her for å svare på det virkelige spørsmålet. Hvilket alternativ er den beste avtalen?

Svaret er ganske enkelt: Det er alltid bedre å kjøpe telefonen direkte ...så lenge du selger den når du er ferdig med det.

iPhones holder verdien veldig bra over tid, noe som betyr at hvis du selger telefonen før du oppgraderer, kan du få en god sum penger tilbake - vanligvis mellom $ 450 og $ 500 for den grunnmodellen i god stand (som reflekterer den gamle $ 650 basemodellen, ikke den nye $ 699 basemodellen, men bære med meg). Det betyr at hvis du oppgraderer til den nyeste basemodellen iPhone hver 12. måned og selger den gamle på et nettsted som Swappa, har du betalt et gjennomsnitt på $ 175 for den telefonen.

Med de tidlige oppgraderingsplanene må du handle i telefonen hver gang du oppgraderer. Men etter 12 måneder har du allerede betalt en hel del $ 325 til transportøren ($ 27,09 per måned x 12 måneder, for den gamle $ 650 basemodellen, bare for å sammenligne epler og appelsiner - verdiene vil være litt høyere for den nye $ 699 modell, men vi har ikke ett år brukt priser for dem ennå).

Kort sagt: du betaler nesten dobbelt så mye når du leier telefonen. At ... er en forferdelig avtale.

I stedet, hvis du kjøper telefonen direkte og selger den når du er ferdig, sparer du bokstavelig talt over hundre dollar per år. For det lille bryet med å ta bilder av telefonen og kjøre til postkontoret. Hvis du vet at du skal være for lat for å gjøre dette, kan du lease og oppgradere tidlig - bare vet at du betaler omtrent dobbelt så mye for å gjøre det.

Hvis du planlegger å holde telefonen i mer enn to år, så antar du at du kan finansiere, og betal deg fullstendig i løpet av 24 måneder. Men hvis du tenker deg og vil oppgradere, vil ikke alle operatører la deg betale resten av telefonen på en gang for å eie den - så vær forsiktig og les den fine utskriften hvis du går denne ruten.

Link
Plus
Send
Send
Pin