Skip to main content

Hvordan unngå falske og scammy Amazon selgere

Hvordan unngå falske og scammy Amazon selgere

Geoffrey Carr

Amazon er en av de største markedsplassene for direkte forbrukere på planeten. Og ikke bare for sine egne varer og tjenester: Selv om selskapet driver store varehus over hele verden, kan også mindre selskaper selge vanskeligere å finne varer på sin markedsplass, inkludert enkelte selgere av nye og brukte varer. Men med en relativt bred åpen policy mot tredjeparts selgere, er noen med mindre enn edle hensikter sikker på å glide gjennom sprekkene. Slik ser du dem.

Sjekk oppføringen for "Oppfylt av Amazon"

Tredjeparts selgere dukker opp i de viktigste søkeresultatene når Amazon ikke selger det aktuelle elementet. Av og til, hvis tredjepart selger for lavere enn Amazon selv, vil det være standardoppføringen. (Amazonas tredjeparts selgere kaller dette "vinnende kjøpskassen.") På alle andre tidspunkter kan du finne tredjeparter under lenken for "Andre selgere på Amazon."

For det meste er det enten selskaper som bare bruker Amazon som en sekundær markedsplass for synlighet, butikkene som ønsker å finne et større publikum (som bondebutikker noterer sine beholdninger), eller bare enkeltpersoner som noterer sine varer til salgs, som Craigslist eller eBay. Vanligvis er disse elementene helt legitime, men denne siden er også der de fleste feilene på Amazon kommer til å lure.

Det er en mellomgård der det er noe sikrere: produkter som er "Oppfylt av Amazon." Hvis et element er merket som solgt av [firmanavn] og oppfylt av Amazon (merk hovedbokstavet), har det blitt sendt til et Amazon-lager og kontrollert på forhånd. Hvis noe går galt med dette elementet (som fortsatt kan skje), vil Amazon generelt være veldig raskt å løse problemet. Elementer som ikke kommer fra et Amazon-distribusjonsenter, i stedet blir sendt direkte fra den uavhengige selgeren, vil bli merket med "sendt fra og solgt av" firmanavn. ""

Hvis en pris ser for godt ut til å være sant, er det sannsynligvis

Akkurat som stort sett alle valutamarkeder de siste tusen årene, vet hucksters på Amazon at den beste måten å få øye på kjøpere, er med en god pris. Amazon tilbyr ofte varer til salgs med betydelig rabatt over andre leverandører takket være bulkinnkjøp og effektiv distribusjon, men hvis du ser noe til salgs fra en ikke-Amazon-leverandør som er merket til halvparten av den vanlige prisen eller mer, vær ekstra forsiktig. Hvis det er kombinert med ett eller flere av de røde flaggene andre steder på denne listen, er det ikke verdt risikoen.

Nye kontoer kan være ulovlig

Til tross for at han er oversvømt med falske selgere og kontoer, er Amazon overraskende flittig i å polisere sin markedsplass: Hvis det ser en økning i rapporter, vil den fjerne selgerens privilegier uten å nøle. For å bekjempe dette, spiller falske selgere tallene spillet og kjører flere kontoer om gangen. Dette betyr at flertallet av svindlere ikke holder en aktiv konto i mer enn noen få dager, maksimalt to uker. Så følger det med at nesten alle de virkelig falske selgerne på nettstedet vil bli merket med "just launched" -merket på vareoppføringer og på selgerprofilen sin. Igjen, bare fordi en selger er ny, betyr det ikke at det er ulovlig ... men kombinert med andre advarselsskilt, er det en god grunn til å tydeliggjøre.

Odd Stavekontroll og grammatikk er et advarselsskilt

I tillegg til manuelle anmeldelser og takedowns, kontrollerer Amazon automatiserte bak-scener å holde falske selgere unna når de har blitt sparket. Akkurat som e-postmeldinger som prøver å komme gjennom et spamfilter, vil leverandørene fylle de medfølgende Amazon-navnene med alternative tegn og bevisste feilstavinger for å komme gjennom Amazonas forsvar. Noen ganger vil de bare bruke tilfeldige grupper av tegn, som "aef43tsrf8." Hvis navnet på selgeren er noe som ser ut som det ble skrevet av en fullstendig ape, er det sannsynligvis falsk.

Se etter ekstra lange skiptider

Selv om kundene betaler sine varer med en gang, blir ikke tredjeparts selgere på Amazon ikke betalt med det samme: Inntektene fra varesalgene krediteres bankkontoene hver fjorten dager. Så en ny leverandør med falske varer må holde opp på minst et bilde av anseelse i to uker før Amazon vil frigjøre noen av pengene de har tjent. For å forhindre kundeklager om manglende varer, vil de ofte sette frakten Tid for mer enn Amazonas behandlingstid, det vil si tre til fire uker. Dette gjør at de får av med pengene dine (og Amazonas) før noen blir mistenkelige.

Nå er det sikkert gjenstander som er på bestilling i tre uker eller mer, og det er sikkert tilfeller der internasjonal frakt tar det så lenge. Men hvis en tredjeparts selger i ditt land sier at det kommer til å ta en måned for et lager på lager for å komme til deg (spesielt hvis de utsteder en fraktbekreftelse med en gang), kan du bare se på en falsk.

Sjekk selgeranmeldelser

Akkurat som de fleste gjenstander på Internett, er selger anmeldelser på Amazon lett å falle.Selgere vil kjøpe opp ting fra seg selv dusinvis av ganger med en gang, ved å bruke egne penger til å betale seg uten å sende noen produkter, og etterlater falske anmeldelser fra flere kontoer på selgerprofilene sine. Kontroller selgerens vurderinger (ikke vurderinger for selve varen) ved hjelp av samme teknikker som du gjør på andre nettsteder, spesielt hvis du ser flere identiske eller enkle ordbrukerresponser.

Den gode nyheten er at Amazon ser ut til å ta falske selgere mer seriøst enn de pleide å - tidligere så jeg dem på en jevnlig basis, men jeg hadde problemer med å finne relevante eksempler for denne artikkelen. Jo bedre nyhet er at Amazon vekter sitt rykte voldsomt. Hvis du har blitt bedraget av en falsk selger som forsvinner om natten, kan du bare kontakte Amazons kundeserviceavdeling: Oddsen er ganske bra at de vil være ivrige etter å returnere pengene dine.

Link
Plus
Send
Send
Pin