Skip to main content

Slik stopper du Windows fra automatisk koble til et Wi-Fi-nettverk

Slik stopper du Windows fra automatisk koble til et Wi-Fi-nettverk

Geoffrey Carr

Windows kobler automatisk til Wi-Fi-nettverk du tidligere har koblet til. På Windows 10 kan du fortelle Windows ikke å koble automatisk til bestemte nettverk. Windows vil huske passordet og andre tilkoblingsdetaljer, men vil bare koble til når du manuelt starter en tilkobling.

Dette er nyttig for offentlige Wi-Fi-nettverk som du ikke alltid vil koble til automatisk - spesielt hvis de trenger et pålogg eller har sakte internett.

På Windows 10

For å stoppe Windows automatisk, kobler du til et Wi-Fi-nettverk i fremtiden, kan du ganske enkelt velge dette alternativet mens du kobler til et nettverk.

Når du velger et nettverk på Wi-Fi-popup-menyen, fjerner du avkrysningsboksen "Koble til automatisk" før du klikker på "Koble" -knappen.

Hvis du ikke er nær nettverket for øyeblikket, ser du ikke nettverket i Wi-Fi-panelet. Du kan imidlertid fortsatt redigere den lagrede Wi-Fi-nettverksprofilen på systemet for å endre denne innstillingen.

For å gjøre det, gå til Innstillinger> Nettverk og Internett> Wi-Fi. Klikk koblingen "Administrer kjente nettverk".

Velg nettverket du vil redigere i listen, og klikk på "Egenskaper". Du kan bruke søkefeltet eller filtreringsalternativene for å finne det nøyaktige nettverket du leter etter her.

Still inn "Koble automatisk når du er i området" her til "Av". Windows kobler ikke automatisk til nettverket, men du kan manuelt koble til nettverket uten å skrive inn passordfrasen og andre innstillinger.

På Windows 7 og 8

Dette alternativet er ikke tilgjengelig på Windows 7 og 8. Hvis du har et Wi-Fi-nettverks legitimasjon lagret på systemet, kobler Windows automatisk til det. Den eneste måten å stoppe Windows fra å koble automatisk til et lagret Wi-Fi-nettverk, er ved å fortelle Windows å "glemme" det lagrede Wi-Fi-nettverket helt. Dette betyr at du må skrive inn Wi-Fi-nettverket passordfrase og andre legitimasjonsbeskrivelser hvis du vil bruke det i fremtiden.

For å glemme et nettverk i Windows 7, gå til Kontrollpanel> Vis nettverksstatus og oppgaver> Administrer trådløse nettverk. Velg Wi-Fi-nettverket du vil glemme, og klikk på "Fjern".

På Windows 8 må du bruke kommandoen netsh fra Kommandoprompt for å slette et lagret Wi-Fi-nettverk.

For å gjøre dette, start et kommandoprompt-vindu og kjør følgende kommando, erstatt "WiFiName" med navnet på det lagrede Wi-Fi-nettverket.

netsh wlan delete profile name='WiFiName'

Etter å ha kjørt denne kommandoen, vil datamaskinen glemme nettverket.

Link
Plus
Send
Send
Pin