Skip to main content

Slik søker du hvert nettsted med en gang med Roku Search

Slik søker du hvert nettsted med en gang med Roku Search

Geoffrey Carr

Det er en av de store irritasjonene i streaming media alderen: finne ut hvilke show og filmer er på hvilke tjenester. Søker på Netflix, Hulu, Amazon Prime og andre nettsteder tar individuelt alt for mye tid, spesielt når du bare vil slappe av og se på noe.

Hvis du har en Roku, kan du imidlertid søke på alle disse og andre nettstedene samtidig. Hver sent 2017 Roku lagrer Express kommer med en Voice Search-fjernkontroll, inkludert Streaming Stick, Streaming Stick + og Ultra. Før 2017 tilbød Roku 3, Roku 4 og Roku Ultra alle talesøk på fjernkontrollen.

Brukere av andre Roku-enheter kan bruke en Android- eller iOS-enhet for talesøk takket være en praktisk app. Begge metodene lar deg søke etter et show eller en film, og deretter raskt oppdage hvilke streamingtjenester som tilbyr det du leter etter. Og fra Roku OS 8 kan du også bruke denne funksjonen til å søke etter bestemte sjangere og skuespillere, eller til og med starte kanaler direkte.

Stemmesøk med din Roku-fjernkontroll

Hvis du eier en kompatibel fjernkontroll, er det en forstørrelsesglass under nedpilen. Hold denne knappen nede, sett fjernkontrollen til munnen som en mikrofon, og si hva du vil se på. Din Roku vil starte et søk, slik som dette:

Hvis du ikke har en mikrofon på fjernkontrollen, er det et "Søk" -alternativ i Rokus hovedmeny, men det krever å skrive med et klumpet tastatur på skjermen. Det er ærlig mye enklere å bruke telefonen, så hopp over til delen nedenfor for å lære hvordan du gjør det.

Bla gjennom resultatene for å finne showet eller filmen du vil se. Hvis du leter etter et show, kan du bla gjennom individuelle sesonger og se hvilke tjenester som tilbyr dem.

Jeg har søkt etter Doctor Who. Amazon Prime-brukere kan streame showet gratis, men hvis du ikke abonnerer på Amazon Prime eller Amazon Video, er den også tilgjengelig for salg på Vudu. Ved å trykke på Amazon Prime-resultatet, starter du videoen umiddelbart, forutsatt at du er en Amazon Prime-abonnent med appen installert på Roku. Du kan også følge viser på Roku for å få oppdateringer om nye episoder, hvis det er noe du vil ha.

Tilsynelatende er Doctor Who ikke lenger på Netflix, noe som er skuffende. Hvordan vet jeg det? Fordi hvis showet var på Netflix, ville Roku fortelle oss. Slik ser denne menyen ut til et mer tilgjengelig show, Parker og rekreasjon:

I dette tilfellet har vi ingen slutt på streaming alternativer. Ruller gjennom listen, ser jeg at dette showet er tilgjengelig for å streame på Netflix, Seeso, Hulu og Amazon Prime, og episoder er til salgs individuelt på noen andre tjenester. Spoiled for choice!

Du får ideen: Trykk på en knapp, si hva du vil se, og finn den. Det er enkelt, og lar deg sammenligne butikk hvis et gitt show eller film ikke tilbys gratis eller abonnementstrømning.

Som av Roku OS 8, som skal være på de fleste Roku-enheter fra høsten 2017, kan du også søke etter bestemte skuespillere og sjangere. Bare si en skuespillerens navn, og du vil se verk med dem.

Ifølge Roku kan du til og med invitere naturlig språk, men dette er begrenset. Kombinasjoner som "komedier med Jim Carrey" og "filmer med Tom Hanks" jobbet, innsnevret søket litt. Andre søk, som "Julfilmer" eller "Horrorfilmer med Robin Williams," ga ingen resultater. Kjørelengden din kan variere.

Du kan også starte kanaler direkte ved hjelp av talesøk. Si "Netflix" og Netflix vil åpne; si "NHL" og NHL.tv kanalen åpnes. Det er ganske pent, så gi det et skudd.

Søk etter filmer eller show på telefonen

Hvis din Roku-enhet ikke tilbyr talesøk på fjernkontrollen, må du ikke bekymre deg. Du kan fortsatt søke etter bruk av telefonen. Først må du installere Roku-mobilappen, hvis du ikke allerede har det. Start appen, og du vil se et søkeikon øverst til høyre på hovedskjermbildet.

Klikk på det ikonet, og du kan begynne å søke. Du kan skrive med telefonen, eller klikke på mikrofonikonet øverst til høyre for å søke etter stemmen din.

Når du er ferdig, ser du resultater, lagt ut akkurat som du gjorde på Roku før.

Se hvilke tjenester som tilbyr en gitt film eller TV-show, og start dem direkte på Roku, alt fra telefonen din. Du finner dette mye raskere enn Googling hvilke tjenester som tilbyr som viser, en øvelse som sjelden betaler seg i alle fall.

Og alle funksjonene som er skissert ovenfor støttes også: Du kan søke etter en skuespiller eller sjanger med dette verktøyet, og til og med starte Roku Channels direkte. Nyt!

Link
Plus
Send
Send
Pin