Skip to main content

Slik administrerer du alle Mac-lagrede passord med nøkkelringstilgang

Slik administrerer du alle Mac-lagrede passord med nøkkelringstilgang

Geoffrey Carr

Macen din lagrer alle slags passord. Det er lagret passordene for Wi-Fi-nettverkene dine, de som brukes av programmene dine, og til og med de du lagrer i Safari. Du lurer kanskje på hvor disse passordene er lagret, og om du kan se på dem.

Som det viser seg, kan du! Macen din bruker et program som heter Nøkkelringstilgang for å lagre disse passordene sikkert sammen med ulike digitale sertifikater og nøkler som brukes til verifisering og kryptering. Nøkkelringstilgang finnes i Programmer> Verktøy, eller ved å åpne Spotlight og søke etter "Nøkkelring".

Denne applikasjonen er ikke veldig brukervennlig, så vi anbefaler at du bruker en passordbehandling hvis du er seriøs om å lage egendefinerte passord for hvert nettsted du bruker. Men Apples standardverktøy tilbyr ulike fordeler, inkludert iCloud-synkronisering med iPhone og iPads. Og noen ting, som Wi-Fi-passord, lagres av nøkkelringstilgang uansett hva. Så det er nyttig å vite hva nøkkelringstilgang er, og hvordan du bruker den.

Grensesnittet

Start Nøkkelringstilgang, og du vil se hovedgrensesnittet, som kan være litt forvirrende å begynne med.

Det er ikke klart hva du ser på, er det? Vel, øverst i venstre panel er de forskjellige nøkkelringene på systemet ditt. Tenk på disse som mapper der passord og sertifikater er lagret.

Nedenfor finner du kategorier av ting som nøkkelringstilgang kan lagre. Disse fungerer i hovedsak som et filter: klikk "Passord", for eksempel, og du vil bare se Passord lagret i nøkkelringet du ser på akkurat nå.

Til slutt finner du i det høyre panelet de tingene du faktisk ser etter. Dobbeltklikk dem for å se flere detaljer.

Søker passord på Mac

De fleste brukere som åpner Keychain Access, ser etter et bestemt passord de lagret tidligere, for eksempel et lagret Wi-Fi-passord eller et passord som brukes av et bestemt nettsted. Bla gjennom passordene dine er enkleste hvis du klikker kategorien "Passord", og deretter sorterer du etter "Type".

Du kan også søke om det er en bestemt ting du leter etter, men husk å sjekke flere nøkkelringer hvis du ikke finner det du vil med en gang. Når du finner det du vil ha, dobbeltklikker du på det for å åpne et nytt vindu.

Herfra kan du se passordet ved å merke boksen "Vis passord" nederst, men du må oppgi systempassordet ditt for å gjøre det (eller hvis det er et nøkkelring du har laget manuelt, er det egendefinerte passordet du brukte på det ).

Klikk på "Adgangskontroll" -fanen, og du kan endre hvilke programmer på datamaskinen som kan bruke disse passordene.

De fleste brukere trenger aldri å konfigurere dette, men det kan være nyttig hvis det finnes passord som du heller ikke vil ha tilgang til.

iCloud synkroniserer passordene dine

Hvis du er en iCloud-bruker, kan du synkronisere passordene dine mellom din Mac og iOS-enhetene dine. Dette betyr at et passord lagret på Mac-en din kommer opp på iPhone, og omvendt. For å sikre at dette er aktivert, gå til Systemvalg> iCloud.

Hvis alternativet er merket, bør passordene dine synkroniseres med iPhone og iPad.

Andre ting lagret av nøkkelringstilgang

Passord er ikke alt som er lagret i nøkkelringstilgang: systemet bruker dette rommet til å lagre noen andre sikkerhetsrelaterte elementer. Her er et raskt trekk.

  • sertifikater brukes av Safari og andre programmer for å verifisere at nettsteder og applikasjoner er ekte. HTTPS bruker disse sertifikatene til å kryptere nettsteder, for eksempel.
  • Sikker notater er noe du kan forlate her selv. Tanken er at du kan legge sikre notater for deg selv, men de fleste vil sannsynligvis ikke bruke dette.
  • Keys brukes av ulike programmer for kryptering. Ved å bla gjennom dette ser du sannsynligvis mange nøkler som brukes av Messenger og iCloud.

De fleste brukere trenger aldri å tenke på disse verktøyene, og iOS passord styres i sitt eget grensesnitt. Det kan være smart for Apple å bygge en dedikert passordbehandling for macOS på et tidspunkt, men inntil da kombinerer Keychain Access alle slags ting i ett rotete grensesnitt. Likevel er det bedre enn ingenting, og det er godt å vite hvor det er.

Link
Plus
Send
Send
Pin