Skip to main content

HomeKit er ikke verdt problemene: Bruk en Smarthome-hub istedenfor

HomeKit er ikke verdt problemene: Bruk en Smarthome-hub istedenfor

Geoffrey Carr

Apple har hatt noen duds gjennom årene, men HomeKit er spesielt frustrerende: Etter noen år er det fortsatt et rotte forkledd som en intuitiv smarthome-plattform.

HomeKit ble introdusert i iOS 8 tilbake i 2014 som en måte å kontrollere smarthome-enheter fra iPhone fra apper eller Siri. En av de store fordelene er installasjonsprosessen, hvor du bare kan skanne HomeKit-koden som er trykt på enheten, og din iPhone vil umiddelbart gjenkjenne den og sette den opp.

HomeKit har utviklet seg siden da, inkludert tillegg av hjemmeprogrammet, som gir deg et sentralt sted på iPhone for å kontrollere alt i huset ditt.

Dessverre, det er der de fleste av HomeKits hyggelige venner slutter. Det var et lovende rammeverk som hadde mange brukere mener at Apple ville overtage smarthome-sektoren. Det har imidlertid vært alt annet enn. Mens smarthome-industrien har blomstret de siste par årene, med utgivelsen av nye smarthome-nav og stemmeassistenter, har HomeKit vært ganske stagnerende ... og frustrerende.

HomeKits utvalg av enheter mangler

Mens listen over HomeKit-aktiverte enheter vokser kontinuerlig, er det fortsatt ganske mangelfull (takket være strenge maskinvarekrav fra Apple). Det er massevis av populære smarthome-produkter som fortsatt ikke støtter HomeKit, inkludert Nest Thermostat og Belkin WeMo-linjen, som er noen av de mest gjenkjennelige smarthome-produktene på markedet.

HomeKit-kompatible produkter er ikke akkurat knappe, men det faktum at du trenger å begrense mulighetene for å få noe som støtter HomeKit, er ganske off-putting når du prøver å bygge opp din smarthome.

Omvendt støtter smarthome nav som Wink og SmartThings a enorm Antall enheter, for eksempel talestyrere som Amazon Echo og Google Home. Disse gjør mye bedre "lim" for din smarthome enn HomeKit noensinne har.

Apples hjemmeprogram er ekstremt trøtt og frustrerende

Mangelen på enheter er ikke engang min største gripe. Mitt største problem med HomeKit er at det bare ikke fungerer bra å begynne med. Det er så ille at selv den beste eksterminatoren ikke ville være i stand til å kvitte seg med alle feilene, og installasjonsprosessen kan være frustrerende og besværlig, selv om det skal være enkelt og enkelt.

For det første er hjemmeprogrammet (som tok aldre for å komme ut på iPhone og iPad) ikke så bra. Det er enkelt og enkelt å bruke når du får alt i gang, så vel som når alt fungerer som det skal, men de siste to delene er hvor ting kan bli litt frustrerende.

For eksempel, når jeg legger min Hue-lys til hjemmeprogrammet, importerer det ikke noen informasjon uansett fra Hue-appen, så jeg må omdøpe alle pærene og plassere dem i rom igjen. Ikke bare det, men alle mine Hue-dimmerbrytere vises med samme generiske navn, så det er umulig å vite hvilken som er, siden "Identify Accessory" ikke gjør noe for dimmerbrytere. Videre forblir bryterne helt ubrukelige etter oppsett til du konfigurerer dem. Og du gjettet det, HomeKit importerer ikke noen av disse konfigurasjonene fra Hue-appen.

Kanskje min største klage er at du ikke bare kan vise alle dine enheter og tilbehør på en skjerm. Hvis det er en bestemt enhet du leter etter, må du velge rommet den er i først. Tildelt, du kan fikse dette ved å bare legge til alle enheter i "Favoritter", men det er også en slags nederlag som har til hensikt å ha favoritter i utgangspunktet.

På toppen av det forteller halvdelen av tiden HomeKit meg at det ikke er noe svar fra min Philips Hue Bridge. Jeg kan koble til det helt fint fra Hue-appen og kontrollere lysene mine derfra, men i hjemmeprogrammet er det "No Response". Og da jeg gikk for å tilbakestille tilkoblingen, skannte jeg HomeKit-koden på baksiden av Hue Bridge og HomeKit trodde det var min Ecobee3-termostat. God jobb, Apple.

Det er ikke bare meg, heller: mine kolleger har lignende problemer med HomeKit også. En av mine kolleger bemerket at hans smarte lås hele tiden går offline og lyspærer mangler ofte fra grensesnittet. (Du vil se på skjermbildet over at termostaten min viser "Ingen respons" -Jeg har ikke skapt det, det er bare tingen HomeKit bestemte meg for å ha problemer med dagen jeg skrev denne artikkelen.)

Selvfølgelig kan bugginess skje med enhver smarthome plattform, og det er mulig at din erfaring vil bli annerledes. Men HomeKit ser ut til å være en avdeling hvor Apple kontinuerlig setter på bakbrenneren, med målet om bare å holde ting varm og ikke helt matlaging til perfeksjon. Så jeg ville ikke bli overrasket om HomeKit bare aldri ender med å være en veloljet smarthome plattform verdt å bruke.

Hva du bør bruke i stedet

Hvis du har lignende opplevelser som jeg gjør med HomeKit, er det best å bare holde seg borte fra det akkurat nå og bruke noe annet.

Hvis du vil bruke talekommandoer til å kontrollere smarthome enheter rundt huset ditt, trenger du ikke å bruke Siri. Faktisk vil både Alexa og Google Home være bedre valg. Du kan hente en Echo-prikk eller en Google Home Mini for $ 50, noen ganger mindre hvis det skjer et salg i løpet av en ferie.(Mange mennesker selger disse enhetene som brukes til ganske billig også.) Disse enhetene er spesielt gode fordi du ikke trenger telefonen til å bruke dem. De er frittstående taleassistenter klare for kommandoene dine 24/7.

Videre, ikke å holde seg til HomeKit gir deg et mye bredere sett med smarthome produkter å velge mellom. Du må fortsatt sørge for at alt du kjøper fungerer med Alexa, Google Assistant, SmartThings, Wink, eller hvilken annen plattform du bestemmer deg for, men disse lister ervei lenger enn HomeKit, takket være Apples maskinvarekrav.

Hvis du bestemmer deg for å ta hele smarthome-tingen mer seriøst, vil du ha et eget smarthome-nav, som gir deg massevis av ekstra funksjonalitet, som automatiseringsenheter (i stedet for bare å kunne kontrollere dem manuelt).

Gitt, HomeKit kan gjøre automatisering, men du trenger først en Apple TV eller en iPad som din "hub" for å gjøre det. Selv da kan du fremdeles ikke bruke ting som dørsensorer, bevegelsessensorer og mer for å skape komplekse automatiseringer og interaksjoner mellom enheter, som er hvor HomeKits "enkle å bruke" mantra kommer i veien.

Til slutt, HomeKit bør være en fantastisk smarthome-plattform, spesielt for nybegynnere som vil dyppe tærne i denne teknologien. Dessverre er HomeKit bare en måte å buggy og frustrerende å være pålitelig, og det vil forårsake mer hodepine enn det er verdt. Og med Apples mangel på interesse i smarthome markedet, er HomeKit bare ikke en verdig investering for brukere som er seriøse om smarthome tech ... i det minste for nå.

Link
Plus
Send
Send
Pin