Skip to main content

Hvorfor du (sannsynligvis) ikke trenger en gal-kraftig GPU som GTX 1080 Ti

Hvorfor du (sannsynligvis) ikke trenger en gal-kraftig GPU som GTX 1080 Ti

Geoffrey Carr

For oss PC-spillere, er det et ønske om den nyeste og beste maskinvaren, og det er en klar cachet å ha den kuleste, raskeste riggen på blokken. Men i dagens PC gaming marked, er det virkelig ingen grunn til å skille ut for det mest skrikende raske (og dyre) grafikkortet du kan passe inn i saken din.

Jeg kan allerede høre en million mekaniske tastaturer som spretter ut et svar i kommentarene, men la meg forklare meg selv. Ikke misforstå: Hvis et $ 700 grafikkort er det du virkelig vil, og du har disponibel inntekt for å ha råd til det, gå for det. Men etter at du har lest følgende punkter, kan du bare bestemme at et billigere kort og besparelsene i det er verdt å vurdere.

Videospillgrafikk er super effektiv nå

Foreløpig, for et øyeblikk, at du er en spillutvikler. Du vil ha så mange som mulig å spille spillet ditt, fordi det betyr at så mange som mulig vilkjøpeditt spill. Vanligvis betyr det å utvikle den for flere konsoller (enkle, for det meste statiske maskinvaremål med millioner av brukere) og en stor del av PC-spillmarkedet.

Men det siste punktet er mye mer nebulous. Bare mellom de fem hovedkomponentene i CPU, GPU, hovedkort, harddisk eller SSD og skjerm, er det millioner av mulige permutasjoner på en "spill-PC". Det er mer eller mindre umulig å designe et spill for en enkelt av dem, så utviklere prøver å treffe brede ytelsesmål. Og disse målene inkluderer generelt massevis av mellomstore og lav-grafikkort, fordi videospillutgivere og utviklere liker å selge videospill til så mange som mulig.

Grafikkmotorer, programvarebrødet i videospillets underholdningssmørbrød, er nå innstilt og oppdatert for å kjøre ekstremt godt på harddisken. Populære titler som Watch, Rocket League, og DOTAer laget slik at de kan kjøre på low-end systemer. Og noen ganger, selv de store, bombastiske, grafikk-tunge spillene kan fortsatt løpe latterlig bra i low-end: her er 2016-versjonen avUNDERGANG, en ekstremt rask og visuelt kompleks skytter, som kjører på 30 bilder per sekund på lav oppløsning på en Surface Pro 2. Det er med en integrert Intel HD 4400 GPU-en liten, liten baby laptop grafikkprosessor!

Ikke overbevisende? Nok nok - hvis du leser denne artikkelen tenker du nok på en GPU-oppgradering for din storspiller PC i full størrelse. Her er det samme spillet som kjører på NVIDIA GT 730, et knapt det grafikkort som selger for rundt $ 60.

La oss nå anta at du har et litt mer fleksibelt budsjett, en som strekker seg til $ 150. Det er litt utover de fleste menneskers impulskjøp, men fortsatt godt under kostnaden for en spillkonsoll eller til og med en mellomstore GPU. Denne videoen har Radeon RX 560, ca $ 130, i et middels budsjettoppsett. Det mangler noen av de aller beste spesielle effekter du ønsker, men nå får du 1080p-oppløsning og over 60 bilder per sekund, som alle de fleste skjermer kan vise, alt for mindre enn kostnadene vedSkjebneog dens DLC.

Som bringer meg til mitt andre punkt.

Gaming GPUer er nå bedre enn de fleste skjermer

Med mindre du har tilpasset PCen din og valgt skjermen din spesielt for høyhastighetsspill, vil et hvilket som helst grafikkort i midten gå over dine overvåkningsfunksjoner. Hva mener jeg med det? Det handler om oppdateringsfrekvensen.

Oppdateringsfrekvensen på et LCD-panel refererer til hvor mange ganger det oppdaterer bildet sitt hvert sekund. 60 hertz er ganske standard: 60 bilder vises per sekund, litt mer enn dobbelt så høyt som standard TV og filmer. Denne standarden er hvorfor spillere er så fokusert på 60 bilder per sekund i sine spill. Hvis spillet ditt kjører på mer enn 60FPS på 60-hertz-skjermen, er det bokstavelig talt umulig for øynene dine å oppdage tap i animasjonskvalitet, med mindre det faller under det - ikke fordi øynene dine ikke kan oppfatte mer enn 60FPS, men fordi din 60Hz-skjerm ikke er i stand til visning mer enn 60FPS.

Skjermer har blitt veldig billig de siste årene på grunn av stordriftsfordeler, men likevel kjøper de fleste noe med et panel som ikke er mer enn 24 "diagonalt med en oppløsning på 1080p. Så selv et visuelt intenst spill somUNDERGANGkan sitte pent på en $ 200 GPU og levere grafikk som er bedre enn skjermen din er i stand til å vise.

Selvfølgelig er det unntak for dette. Hvis du har kjøpt en 4K eller ultra wide monitor med oppløsning som er langt over 1080p, trenger du noe biffere. Ditto for dyre gamer-merkede skjermer som leverer oppdateringshastigheter på opptil 144 hertz-60 FPS-spill vil fortsatt se bra ut på disse modellene, men de vil se enda bedre ut hvis du har saften til å støte den opp til monitorens maksimale utgang. Men hvis du har en mer vanlig eller eldre skjerm, og du ikke planlegger å oppdatere den når som helst snart, trenger du ikke å bruke mer penger på grafikkortet ditt.

Dyre GPUer har alvorlig svakere retur

Verdien forslaget til grafikkort tendens til å skifte med tilgjengelig teknologi og forbruker markedet. Men det er alltid et poeng at det å bruke mer penger får deg mindre kraft, fordi de super dyre GPUene er laget og reservert for personer med høy inntekt og høye budsjetter.

Derfor er konseptet med "det søte stedet", prisen der du bruker mer penger på grafikkortet, mindre og mindre kraft for hver ekstra dollar du bruker. Avhengig av året sitter det søte stedet vanligvis mellom $ 200 og $ 400. La meg gi deg et eksempel.

Her er en GPU benchmark spredning fra TechSpot.com, testing Destiny 2 På 30 forskjellige kort fra de billigste på markedet til de dyreste, alle med identiske PC-oppsett. Ikke platået rundt midten av grafen: mellom GTX 1060, et ett år gammelt 250 dollar-kort og 4GB-versjonen av R9-rasen, et kort som koster 550 dollar da det ble lansert bare ett år tidligere, var forskjellen i rammer per sekund er bare 10. Og igjen, begge er godt over det målet 60 bilder per sekund, selv ved en høyere 1440p-oppløsning.

Er $ 300 i prisforskjell verdt 10 ekstra bilder per sekund? Ikke med mindre du er mining bitcoin i bakgrunnen. Sprengene i ytelsen er bedre i den høyere enden, men de store økene kommer ikke igjen før du er i 600-serien - og for så mye, kan du kjøpe et $ 300 kort pluss en ekstra stor oppgradering for PCen, som for eksempel en romslig SSD-stasjon eller en større, mer avansert skjerm. Vær også oppmerksom på at hvis datamaskinen din er mer enn tre eller fire år gammel, kan komponenter som prosessor og RAM, begrense grafikkfunksjonene til de dyre kortene uansett.

Igjen, poenget her er ikke å frata deg fra å bruke massevis av penger på GPUen din hvis du virkelig vil. Det er bare å påpeke at det er sannsynligvis mer effektive og effektive måter å sette pengene på å bruke hvis du er på et budsjett og ønsker at spillene dine skal skinne.

Det er alltid en større fisk

Med unnskyldninger forPhantom Menacereferanse, husk at når du bruker en bilbetaling er verdt i kontanter på en ny GPU, vil det ikke være nytt for lenge. (Faktisk er det ganske bra råd hvis du kjøper en bil også.) Et sted mellom en og seks måneder fra når du kjøpte den, vil NVIDIA eller AMD kunngjøre et nyere, kraftigere og mer objektivt ønskelig grafikkort det vil enten koste det samme og gjøre mer eller koste mindre og gjøre omtrent det samme.

Generell menneskelig natur gjør at vi vil ha det beste, og teknologibedrifter elsker å utnytte det ønske. Men det fungerer bare hvis de slipper nye og forbedrede modeller hele tiden. Det er derfor Apple lager en ny iPhone med nesten nøyaktig ett års mellomrom. Og det er greit! Ny, kul tech er flott, og som en generell tech nerd liker jeg det mer enn de fleste. Men det er viktig å huske at et bedre, skinnende grafikkort eller telefon eller bil ikke gjør tingene som kom før det var mindre effektive. Eller skinnende.

Poenget her er at hvis du betaler en premie for et grafikkort fordi du vil ha den selvfornøyde følelsen av å ha det beste på markedet, eller til og med den beste i sitt prisklasse, vil den følelsen gå raskere enn tror du. Og siden det ikke vil væreatmye bedre enn den du har, og den du har er ikke engangatmye bedre enn den du kanskje har kjøpt hvis du var mer sparsommelig, kan den følelsen ende opp med å koste et par hundre dollar ... før det fort forsvinner.

Hvem egentlig Gjør Trenger du en GTX 1080 Ti?

Jeg er glad du spurte, fordi jeg ikke ville avslutte denne artikkelen på et downer-notat. Å gjenta mine poeng over, folkene som vil se en klar fordel av et 1080 Ti eller lignende kort er:

  • Spillere med en høyoppløselig høyoppdateringsfrekvensmåler som har maskinvaren til å støtte den
  • Spillere som har nok utbyttbar inntekt at et $ 600-1000 kort ikke vil påvirke budsjettet
  • Spillere som er lidenskapelig om å ha den objektivt beste maskinvaren hele tiden, og justere budsjettet tilsvarende

Det handler om det. Og hvis det høres ut som avvisende eller reduktivt, så er det ikke. Dette er en god ting! PC gaming hardware markedet er et flott punkt hvor du har valg for fantastisk ytelse på alle budsjettnivåer. Bare vær oppmerksom på om du vurderer et mellomstortkort som sannsynligvis oppfyller alle dine behov, eller et high-end grafikkort og en måned med mikrobølgeovn-nudler.

Link
Plus
Send
Send
Pin