Skip to main content

Er Trådløs opplading tregere enn kablet ladning?

Er Trådløs opplading tregere enn kablet ladning?

Geoffrey Carr

Se, Apple gjør trådløs lading kult igjen med iPhone 8, 8 Plus og X. Jeg er glad! Men det er ting du bør vite om denne teknologien, for eksempel hvor raskt det kommer til å lade telefonen. Du vet, praktiske ting.

For eksempel: Er det trådløst lading så raskt som som kablet lading? Det kommer an på. Hastigheten på hvor raskt telefonen vil lade opp, avhenger av flere variabler, som for eksempel hvilken trådløs lader du bruker, hvilken telefon du lader, og hva du sammenligner den med når det gjelder ladinghastighet. La oss snakke om det.

Når det gjelder trådløs lading, generell regel Brukt å være "ja, det er tregere enn kablet lading." Men ettersom tiden har gått og teknologien har utviklet seg, er det ikkesom sant lenger. På samme måte som kablet lading, er det en raskere versjon av trådløs lading. Så, bare så vi er klare ut av porten, her er hva vi har å gjøre med:

  • Kablet ladning: Tradisjonell lading, funnet på hver telefon siden begynnelsen av tiden.
  • Fast / Rapid / Quick / Turbo (Wired) Ladning: Nyere teknologi som har oppstått som standard, bare med forskjellige variasjoner av navnet. Som antydet, er dette mye raskere enn vanlig kablet lading.
  • Trådløs lading: Den trådløse formen for standard lading, bare langsommere.
  • Rask trådløs lading: Den raske ekvivalenten av trådløs lading. Ikke tilgjengelig på alle telefoner.

Så, som du kan se, er dette ikke egentlig et kutt og tørt, ja eller nei type svar. Som jeg sa, avhenger det. Hvis du sammenligner en eldre telefon med vanlig kablet lading til en moderne telefon med rask trådløs lading, vil sistnevnte sannsynligvis være raskere eller sammenlignbare i det minste. Så da er det det.

Men hvis du sammenligner rask kablet lading til en hvilken som helst form for trådløs lading, får du definitivt en tregere lur der. Hurtigkoblet lading er uten tvil den raskeste måten å juice telefonen din på, forutsatt at den støtter den. (IPhone 8 og X støtter hurtig kablet lading, men det krever en spesiell lyn-til-USB-C-kabel og USB-C lader. De støtter også rask trådløs lading så lenge du har oppdatert til iOS 11.2.)

Og det er det som virkelig kaster en skiftenøkkel inn i dette allerede ikke så enkle svaret: ikke alle telefoner støtter alle standarder. Så, det avhengerenda mer. For å gjøre saker enda mer innviklet, må du ikke bare ta hensyn til hvilken telefon du bruker, men også hvilken lader du bruker.

Fordi selv om du har rask trådløs lading på telefonen, trenger du også en rask trådløs lader før den fungerer (akkurat som du trenger en rask lader for rask kablet lading på jobb). Og det gir også en annen ting verdt å nevne: rask trådløs lading erhøyere enn vanlig trådløs lading, fordi det blir varmere, så disse laderne har fans i dem. Det er mer av en lett "whir", men fortsatt. Det plager noen mennesker. Noen telefoner lar deg deaktivere rask trådløs lading, men.

Å gå tilbake til det opprinnelige spørsmålet vi lette å svare på her, er ikke en enkel løsning - det kommer til å stole på at telefonen og laderen kombinasjonen mer enn noe annet.

Her er min foreslåtte løsning: bruk alltid kablet lading når du trenger å juice opp så raskt som mulig, fordi du ikke kan gå galt med det. Men for lading over natten er trådløs lading veien å gå. Det er flott å være i stand til å ligge i sengen og bruke telefonen, så rull over og slipp den på en lader uten å måtte fumle rundt med kabelen. Jeg er så inn i det.

Også, ikke prøv å bruke begge samtidig. Det vil ikke fungere uansett, så bare ... ikke. Det kommer ikke til å lade opp dobbelt så fort.

Link
Plus
Send
Send
Pin