Skip to main content

Slik Sideload Apps på brann-TV og Fire TV Stick

Slik Sideload Apps på brann-TV og Fire TV Stick

Geoffrey Carr

Amazon's Fire TV og Fire TV-stav går teknologisk Android ... men du ville ikke vite det fra å se. Amazon har en innholdsvegg for sin set-top-boks, og vil ikke at Google (med sin egen konkurrerende plattform) skal krasje festen. Men selv om Fire TV bare har offisiell tilgang til Amazons Appstore, kan du også installere andre apps.

De fleste Android-apper er laget for telefoner, og mangler nødvendige API-anrop og design for å fungere med et fjernstyrt grensesnitt. Det er noen unntak, de fleste er allerede tilgjengelige for enten Android TV eller Fire TV. Enkle spill, som 2048, pleier å være spillbare på TV også. Ikke bli overrasket hvis du ser visuelle feil eller krasjer fra apper som ikke støtter brann-TV-plattformen offisielt.

Først: Aktiver tredjepartsprogrammer i innstillinger

For å kunne installere programmer fra Amazonas Appstore-en prosess kjent som "sideloading", må du først aktivere en innstilling. Gå til Brann TV-startsiden, og naviger helt til Innstillinger-fanen til høyre. Fremhev "Enhet" og deretter "Utvikleralternativer".

Marker «Apper fra ukjente kilder», og trykk deretter på midtknappen. Velg "Slå på" på advarselsskjermbildet. Det er det - du er klar til å installere programmer fra utenfor Amazon Appstore.

Nå må du bare finne Appene du vil ha, i form av APK-installatører. Du har noen muligheter for å gjøre det: du kan laste dem fra Android-telefonen din, surfe på nettet fra din Fire-TV, eller laste dem fra en skytholdingsservice som Dropbox.

Alternativ One: Last inn programmer fra Android-telefonen din

Den raskeste og enkleste måten å få en app over til Fire TV, uten å måtte bruke tredjepartsapps eller noen kjedelig TV-fjerntyping, er å bruke en Android-telefon (hvis du har en). Appen Apps2Fire i Play-butikken lar deg overføre alle apper som allerede er installert på telefonen din, til set-top-boksen. Så last ned appen, og kontroller at telefonen din er på samme Wi-Fi-nettverk som din Fire TV-enhet. Du må også sørge for at "ADB Debugging" er aktivert på skjermbildet Innstillinger> Enhet> Utvikleralternativer på Fire TV.

Åpne appen på telefonen din, og trykk deretter på trepunkts-knappen øverst til høyre og velg "Oppsett." På denne skjermen klikker du på "Nettverk." Vent på at skanningen skal fullføres, og du vil se alle enhetene koblet til ditt lokale nettverk, identifisert av deres IP-adresse og enhetsnavn.

I mitt tilfelle er enheten som er merket "amazon-c630d5b29" åpenbart min Fire TV. Hvis du ikke kan se hvilken som er den riktige enheten, bruker du fjernkontrollen Fire TV til å navigere til Innstillinger> Enhet> Om> Nettverk. IP-adressen er i displayet til høyre. Trykk på riktig enhet, og velg deretter "lokale apper" fra fanene øverst på skjermen.

Fra denne listen kan du trykke på noen av programmene på telefonen, og deretter "Installer", og den vil bli sendt over nettverket til din Fire TV. Du trenger ikke engang å gjøre noe på TVen, det vil installere seg selv i bakgrunnen og vises automatisk på startskjermen.

Alternativ to: Last ned apper fra nettet på din brann-TV

Hvis du ikke har en Android-telefon, kan du laste ned apper manuelt til din Fire TV fra thwe b. Gå tilbake til Innstillinger-menyen til du kommer til Fire TV-hjemmesiden. Deretter kan du søke etter "Downloader" ved å bruke søkeverktøyet til venstre til venstre eller Alexa Voice Search-knappen på fjernkontrollen din. Marker resultatet nedenfor for å komme til appsiden på Amazon Appstore.

Denne lille appen eksisterer av en grunn: å laste ned andre apper. Det er en barebones nettleser som lar deg navigere til et hvilket som helst nettsted på nettet og laste ned APK-filer, og deretter åpne installasjonsvinduet automatisk. Navigasjonen er enten direkte til en nedlastingsadresse fra hjemmesiden, eller med nettleseren på sidemenyen. Du kan bruke fjernkontrollen til å flytte markøren og tastaturet på skjermen for å skrive webadresser eller søkeord.

Du kan finne Android APKer hvor som helst, men vær forsiktig med nettsteder du ikke vet, Vi anbefaler at du bruker APK Mirror. Det er en svært pålitelig kilde som bare godtar verifiserte apper som har blitt skannet for endringer, og bare verter fritt tilgjengelige ting, så det er ingen piratkopiering involvert. (Full Disclosure: Jeg pleide å jobbe for eieren av APK Mirror.)

Når du har valgt en fil, starter appen Downloader automatisk installasjonsprosessen. Marker og velg "Installer" for å starte, og deretter "Ferdig" for å fullføre. Appen din vises på hjemmesiden og under «Apps».

Alternativ Tre: Last ned på datamaskinen, og last fra Cloud Storage

Men hva om du allerede har APK-filene du vil installere? (Eller hva om du hellere vil bla gjennom datamaskinen din enn din Fire TV?) I så fall kan du laste ned APK-filene på PCen, og deretter kaste dem på din favoritt skylagerklient, som Dropbox, Google Drive eller OneDrive . Bytt deretter tilbake til din Fire TV-enhet og bruk Søk-menyen eller Alexa-stemme-knappen for å søke etter "ES File Explorer."

Fremhev ES File Explorer i resultatvinduet, klikk på det, og last ned appen. Når den er åpen, bruk retningsknappene til å navigere til venstre kolonne, og klikk deretter på "Nettverk." Marker "Cloud" og klikk på det.

Herfra kan du velge din foretrukne skylagertjeneste, logge inn og koble til filene dine.

Fremhev APK-filene i mappen du opprettet ovenfor, klikk på dem, og følg instruksjonene på skjermen for å laste ned og installere dem. Lett.


Det finnes andre måter å laste APK-ene dine på en brann-TV-enhet, men de er litt mer involvert. Du kan bruke Android's Debug Bridge (ADB) enten via en direkte USB-tilkobling eller Wi-Fi, eller du kan laste opp APKer på en flash-stasjon og bruke en filutforsker til å åpne dem direkte (hvis du har en av de eldre versjonene av maskinvare med en standard USB-port). ES File Explorer har til og med lokale server- og FTP-tilkoblinger tilgjengelig. Men disse tre alternativene bør være nok til å komme i gang, slik at du kan få alle programmer du vil ha rett på TVen din.

Link
Plus
Send
Send
Pin