Skip to main content

Bruk Oppgaveplanlegger til å kjøre prosesser senere

Bruk Oppgaveplanlegger til å kjøre prosesser senere

Geoffrey Carr

I denne utgaven av Geek School skal vi lære deg om det ekstremt kraftfulle oppgaveskjemaverktøyet som Windows bruker bak kulissene for å gjøre alle slags ting.

SCHOOL NAVIGASJON
 1. Bruk Oppgaveplanlegger til å kjøre prosesser senere
 2. Bruke Event Viewer til å feilsøke problemer
 3. Forstå Harddiskpartisjonering med Diskhåndtering
 4. Lære å bruke Registerredigering som et proff
 5. Overvåker din PC med ressursmonitor og oppgavebehandling
 6. Forstå panelet for avansert systemegenskaper
 7. Forstå og administrere Windows Services
 8. Bruk Group Policy Editor til å tweak din PC
 9. Forstå Windows Administrasjonsverktøy

Du kan tenke at oppgaveplanleggeren bare er en måte å planlegge et program for å kjøre på en bestemt tid, men det er så mye mer enn det, og har blitt en integrert del av Windows.

I gamle dager hadde Windows massevis av Tjenester som kjører i bakgrunnen til enhver tid bare for å gjøre ting som utløser systemopprydding eller vedlikehold som måtte løpe på en bestemt tid. Moderne versjoner av Windows forlot denne øvelsen så mye som mulig, og i stedet bare lagt til hendelser i oppgaveplanleggeren slik at de ville gjøre det samme, men uten å kreve en løpende prosess og sløse minne hele tiden.

Dette betyr ikke at Windows ikke har noen tjenester som kjører, selvfølgelig fordi mange ting må fortsette å løpe hele tiden i bakgrunnen, både fordi de krever konstant aktivitet og å kommunisere med andre prosesser. Men overføringen av systemoppgaver til oppgaveplanleggeren har vært en god ting for PC-brukere.

Forstå Task Scheduler Interface

Når du åpner oppgaveplanleggerprogrammet, ser du tre rutene med informasjon: Den venstre ruten med en liste over mapper i et treformat som brukes til å organisere listen over planlagte oppgaver, mellomruten som viser oppgavene seg selv og ruten Handlinger til høyre som gir deg rask tilgang til vanlige menyelementer.

Ikke bli skremt av alle tingene i grensesnittet - det er egentlig ganske enkelt, og det er ikke så mange alternativer på det rotete grensesnittet, så det virker som det er.

Høyre rute kan faktisk deaktiveres ved hjelp av det høyeste ikonet på verktøylinjen, da alle handlingene også er tilgjengelige i Handling-menyen. Hvis du har en oppgave valgt fra listen, endres menyen til et oppgavespesifikt sett med elementer som Kjør eller Slutt, men når du først åpner Oppgaveplanlegger eller ikke har valgt en oppgave, ser du alternativene for å opprette oppgaver, vise løpende oppgaver og resten.

Vi forklarer hvordan du lager oppgaver om et minutt, men først bør vi gå gjennom noen av alternativene i listen og forklare hva de gjør.

 • Lag grunnleggende oppgave gir deg et veivisergrensesnitt for å lage planlagte oppgaver.
 • Opprett oppgave bruker full detaljvisning hvor du manuelt kan opprette en oppgave med et hvilket som helst alternativ du vil ha.
 • Importoppgave Lar deg importere oppgaver du tidligere har eksportert. Veldig nyttig for å kopiere en konfigurasjon til en sekundær PC, eller legge til en oppgave tilbake etter at du har installert den på nytt.
 • Vis alle løpende oppgaver viser en liste over alle oppgavene som for øyeblikket kjører, samt hvilken mappe du kan finne den oppgaven i.
 • Aktiver / deaktiver alle oppgaverhistorikk slår på detaljert logging for alt som Task Scheduler gjør.
 • Ny mappe… lager en ny mappe i venstre rute, mest nyttig for å organisere en rekke planlagte oppgaver, bør du noensinne trenge det.
 • Slett mappe sletter mappen du laget og skjønte at du ikke behøvde i utgangspunktet.
 • Oppdater og hjelp bør være selvforklarende.

Alternativet "Vis alle løp oppgaver" dukker opp en veldig enkel liste som viser hvilke oppgaver som kjører, selv om det aldri ser ut til å fylle kolonnene Startet eller Run Duration. I alle fall er det praktisk å se om ting kjører.

Alternativet Aktiver / Deaktiver alle oppgaver Historie er veldig nyttig fordi det gjør at fanen Historie og spor nesten lar alt som skjer. Hvis du feilsøker et problem som innebærer en planlagt oppgave, bør du aktivere dette alternativet for å få flere data til å fungere med - bare sørg for å deaktivere det igjen etterpå, fordi det er mye unødvendig logging som kan redusere ytelsen dårligere hvis du ikke trenger ikke det

Vi drar i detalj om detaljene i resten av oppgavedetaljer-fanene, men det er verdt å se gjennom mange av mappene for å se hvilke typer ting som kjøres med en planlagt oppgave av Windows eller tredjepart programvare.

Hvis du for eksempel går ned i Microsoft -> Windows -> Defrag-mappen, ser du ScheduledDefrag-oppgaven i listen. Handlingen-fanen viser deg hva som faktisk kjøres bak kulissene, og du kan sjekke ut hva resten av alternativene er satt til.

Merk: Vi vil ikke anbefale å bytte rundt med alternativene for innebygde Microsoft-tjenester. Overvei det bare informativ.

Et annet morsomt eksempel er Microsoft -> Windows -> ApplicationData-mappen, som har CleanupTemporaryState-oppgaven. Når du ser på Handlinger-fanen, forteller vi den faktiske kommandolinjen, som bruker komponenten rundll32.exe til å kjøre filen Windows.Storage.ApplicationData.dll, og kaller CleanupTemporaryState-funksjonen i den DLL.

Hva betyr dette? Du kan gjerne se det hele for deg selv, men i det store og hele alle .NET-applikasjoner gir muligheten til å bruke ApplicationData-funksjonene til å lage midlertidige filer eller data som bare er for gjeldende økt. Så Windows kaller CleanupTemporaryState-funksjonen så ofte for å fjerne de midlertidige filene, som også finnes i de vanlige Windows Temp-mappene.

Siden du allerede lurer på, trenger du ikke å utføre denne oppgaven manuelt for å holde PCen ren. Hvis du vil fjerne de midlertidige filene, kan du bare bruke Diskopprydding eller noe som CCleaner. Men det er morsomt å lære litt mer om hvordan Windows fungerer under hetten.

Snakker om Diskopprydding, visste du at Windows automatisk vil kjøre den i stille modus når du er veldig lav på diskplass?

Kommandolinjen for denne planlagte oppgaven viser hvordan det gjøres - ved å sende / autoclean og / D% systemdrive% argumenter til cleanmgr.exe, forteller Windows at Diskopprydding automatisk skal kjøre og for å rengjøre stasjonen som Windows er installert på.

Du vil legge merke til med noen av disse innebygde oppgavene at Trigger kanskje ikke er satt. Det kan være av flere årsaker, blant annet at Windows kan utløse den planlagte oppgaven på en annen måte.

Opprette grunnleggende oppgaver med veiviseren

Nå som vi har gått gjennom noen av alternativene i grensesnittet, er det eneste gjenværende å forstå hvordan du oppretter oppgaver.

Guiden Grunnleggende oppgaver hjelper deg raskt å opprette en oppgave uten å måtte forstå alt om grensesnittet. Det vil be deg om en Trigger, som Windows bruker til å bestemme når du skal kjøre oppgaven. Utløseren kan være en tid eller dato, enten daglig, ukentlig, månedlig eller bare hver andre tirsdag klokken 13.00. Alternativene er svært kraftige når du velger en og leder til neste skjerm.

Du kan også velge å starte en oppgave når datamaskinen starter, når du logger på, eller til og med når en bestemt hendelse vises i Event Viewer, som vi dekker i neste leksjon.

Når du har kommet gjennom Trigger-innstillingene, blir du bedt om å angi handlingen du vil utføre, noe som bare betyr at du vil bruke dette skjermbildet til å starte et program. Du kan fortsatt velge å sende en e-post eller vise en melding, men sjansene er gode at funksjonen vil bli fjernet i en fremtidig versjon, siden de begge vises som avskrevet nå.

På neste skjerm blir du bedt om et program eller et skript, og du kan også legge til argumenter for det skriptet. Det siste alternativet for "Start i" er veldig nyttig hvis søknaden eller skriptet ser etter en fil i den nåværende mappen, slik at du kan sette den nåværende mappen til hvor filen er.

Det er alt der egentlig er for det for å skape en oppgave ved hjelp av trollmannen, men det er bare en nydelig måte å gjøre ting på.

Neste side: Opprette oppgaver med detaljert visning

Link
Plus
Send
Send
Pin