Skip to main content

Hvorfor er Mekanisk Keyboard Keycaps så dyrt?

Hvorfor er Mekanisk Keyboard Keycaps så dyrt?

Geoffrey Carr

Hvis du kommer inn i det mekaniske tastaturet, forbereder du lommeboken til noen alvorlige treff. I tillegg til selve maskinvaren, kan de tilpassede keycap-settene du legger til de mekaniske bryterne, være sjokkerende dyrt. Men hvorfor?

Svaret er komplisert. For å være rettferdig, er de faktiske materialene i alle de små plastbitene ikke dyre i det hele tatt, og det er mange billige alternativer å få. Men mellom begrenset produksjonskapasitet, et sunt sekundærmarked og den relative nisjeegenskapen til tilpassede keycaps, utvider samlingen din, kommer sannsynligvis til å inkludere en tung hit til lommeboken din.

Billige alternativer er der ute

Først av alt er materialene som går inn i keycaps ikke dyre. De er støpt plast, for å gråte høyt, ikke sjeldne jordmetaller. Det er en overraskende mengde variasjon i plasten som brukes til keycaps, og enda mer når det gjelder produksjonsstiler, former og skriftlige legender, men selve maskinvaren er vel plast.

Og takket være det voksende publikum av mekaniske tastaturentusiaster, derernoen få alternativer hvis du er liten i kontanter. Skanning Amazon, du kan finne mange alternativer under $ 30 eller så, som dette fullstendige settet med dobbeltspill, bakgrunnsbelysning-vennlig keycaps i den populære PBT-plasten for bare atten dollar. Her er en samling sett med det trendy farget modifiseringsutseende, her er et sett med Dolch-stilfarger i en copycat DSA-profil, og så videre, og så videre. Poenget mitt er, hvis du vil ha et nytt sett med nøkler og strapped for cash, er det minst noen få alternativer der ute.

Men som det gamle ordtaket går, får du det du betaler for. Disse settene er masseproduserte og ikke spesielt av høy kvalitet; Her er de billige trykte legender på det Dolch-settet som ser etter noen måneder med intens skrive.

Og selvfølgelig vil billige sett ikke få deg de kule fargekombinasjonene og egendefinerte legender som pryder alle de vidunderlige geeky innleggene i det mekaniske tastaturet subreddit. For de må du pony opp.

Custom Keycaps kommer fra et begrenset antall produsenter

De billige keycap-settene som er oppført, kommer fremfor alt fra produsenter i Kina og andre industrisentre, som ikke er interessert i å snakke med deg, med mindre du vil bestille ti tusen enheter. I kontrast er de skreddersydde settene du ser i bakgrunnsbilder tatt av trendy tech bloggere, skapt nesten utelukkende i små grupper på noen få hundre hver.

Disse små partiene fjerner stordriftsfordelen i nesten alle detaljhandelsprodukter. Dette driver prisen opp, siden settene må utformes og produseres på tilpasset utstyr. Tilpassede sett har også en tendens til å inkludere dyre produksjons teknikker som dobbelt-skutt legender eller fargestoff sublimering. Det er bare noen få plastprodusenter som har A) støping og utskrift utstyr for å gjøre dette, og B) noen interesse i det hele tatt i små, tilpassede batcher. Det går dobbelt for ikke-standardbiter, som keycap sett for ortholinear design, splittede design som Ergodox, eller sjeldne layouter som 40% keyboards.

Den mest bemerkelsesverdige produsenten i dette rommet er Signature Plastics, et lite Washington-basert selskap som har laget skreddersydde plastdeler for virksomhets-applikasjoner i flere tiår. Signature Plastics kom inn på det mekaniske tastaturet trenden tidlig, og lanserte et direkte utsalgssted kalt Pimp My Keyboard. I tillegg til sine egne regelmessige produserte sett og nøkler, aksepterer Signature Plastics også små batchordrer fra gruppekjøp, arbeider med uavhengige designere for å produsere ordrene og levere dem til gruppekjøpslederen for distribusjon.

Forskjellen i skala for masseproduserte sett og en grupperekkefølge på bare noen få dusin enheter er massiv. Det tar lang tid og mange ekstra penger å komme i gang, for ikke å si noe om de berørte overskuddsmarginene. Når vi snakkar om det…

Flere fortjenestemarginer legger til

Signature Plastics, og den lille gruppen leverandører som også jobber med tilpassede designere, er ikke veldedige organisasjoner. De bygger fortjenestemarginer for deres virksomhet, og siden tjenestene de tilbyr er så spesialiserte, kan de øke disse fortjenesten betydelig. (Signature Plastics har til og med helt unike keycap profiler som tilbys ingen andre steder, som DSA og G20.)

Nå vurderer at keycap-designerne også håper å tjene penger på sitt produkt, og selvfølgelig tid og krefter de legger inn i gruppekjøpskampanjen. Nå legger du til litt kostnad for beskyttende emballasje og frakt, frakt for materialene selv, og flere kostnader dersom gruppen kjøper bruker en tjeneste som Massdrop (og om og om igjen). Når du kommer vekk fra de veletablerte produksjons- og detaljhandelskjedene, begynner kostnadene og fortjenesten å øke raskt.

For å si det helt, kan selv produkter med konvensjonelt små mengder begrensede kostnader bli dyre i små skalaer, og å legge til litt nødvendig fortjeneste for alle bevegelige deler gjør selv det minste trinnet i kjeden mer kostbar. Når du legger til premier fra spesielt vellykkede designere (i sammenheng med den lille tilpassede keycap nisje, uansett), kan noen sett ballong til over $ 200 i pris.

Hva om håndverkere?

Artisan keycaps er, for å si det mildt, vanvittig. Disse enkle keycaps, vanligvis utformet i en standard 1 × 1 størrelse, er håndlaget av skulptører, ofte fra eksotiske materialer og blandede medier.Noen er enkle og stilige, men de mer forseggjorte eksemplene har mer felles med skreddersydde spillminiaturer enn alt du vil se på et konvensjonelt tastatur.

Artisan keycaps er ofte så utførlige at de må gjøres en om gangen, og hele deres produksjonsløp kan bare være noen få hundre enkeltstykker. De er statussymbolene til den tilpassede tastaturverdenen, nærmer seg sjelden noe praktisk, og noen ganger påvirker det aktivt ergonomien til selve tastaturet. Men det spiller ingen rolle for fansen av disse ultra-nisjebrikkene. Det er som en skreddersydd pynt eller et enestående smykke. Bare geekier.

Naturligvis er håndverksknappene dyrt. Individuelle stykker starter rundt tjue eller tretti dollar, ofte går opp til femti, og sytti eller åtti dollar er ikke uhørt av populære designere i begrensede løp. Hvis du leter etter en økt tilpasningsfaktor (og en rask måte å gå inn i gjeld), kan du gjøre det verre.

Secondary Markets kjøre opp priser

Konvensjonell visdom sier at brukte varer selger til lavere priser. Det gjelder ikke nødvendigvis for keycaps. Mens standard tastaturer og aksjekjøringer faktisk blir billigere hvis du kjøper brukt, betyr den lille batch naturen av tilpassede sett og det høyt sosiale aspektet av hobbyen som en helhet at etterspurte sett faktisk fårmerdyrt som tiden går fremover.

Fordi keycap-designere sjelden går tilbake til produsenter for nye batcher, vil noen som ser et kjølig sett på Reddit eller Geekhack, ikke ha noe annet valg enn å kjøpe brukt. Utbud og etterspørsel trer i kraft: med mer begrensede sett å finne faste boliger, færre og færre er tilgjengelige på annenhåndsmarkedet, og prisene går høyere og høyere. Populære begrensede sett som karbon eller overskyet kan gå for mye, mye mer enn den opprinnelige prisen.

Hvordan finne de beste prisene

Den beste måten å få en anstendig pris på et ønskelig keycap sett er å bli med i den opprinnelige gruppekjøpet. Odds er gode at hvis du kan finne de keycaps senere, blir de bare dyrere. Re-problemer er sjeldne, men ikke uhørt.

De elektroniske knutepunktene til keycap-fellesskapet er de mekaniske tastene subreddit og GeekHack forumet. Nye sett som er tilgjengelige for kjøp, legges vanligvis ut der de ligger før de faktiske kjøperne. Du kan også holde øye med Massdrop eller din favorittdesigners individuelle nettsted for endringer.

MechMarket er et bra sted å lete etter sekundært salg, men igjen er det lite sannsynlig at du finner noen gode tilbud i et velbesøkt samfunn. Setter og håndverkere avhenger noen ganger på eBay for litt mindre.

Hvis du er villig til å bosette seg på plast av lavere kvalitet eller dårligere legender, er det mange banebrytelser på eBay og markeder som Ali Express. De har ikke samme cachet som originalen, men hei, vi snakker om støpt plast her. Alternativt er det noen tjenester som lar deg velge dine egne fargekombinasjoner, designe dine egne legender, og last opp filen for å bestille et helt unikt sett. Sjekk ut Max Keyboard og WASD Keyboards for disse alternativene. Legg merke til at mindre vanlige layouter generelt må legge til individuelle nøkkelordrer for full kompatibilitet.

Bildekilde: Massdrop, Amazon, Mito RMK, Signatur Plastics, Keypress Graphics, Roddenberry Shop

Link
Plus
Send
Send
Pin