Skip to main content

Slik bruker du et mørkt tema i Windows 10

Slik bruker du et mørkt tema i Windows 10

Geoffrey Carr

Windows tilbyr en innstilling som heter Dark Mode, som bruker et mørkt tema til programmer du får fra Windows Store. Det påvirker ikke de fleste skrivebordsprogrammer, men vi har noen andre løsninger for dem. Slik får du hele skrivebordet ditt (eller så mye som mulig) ser mørkt ut.

Aktiver mørk modus for Windows 10 Innstillinger og Apps

For å aktivere mørk modus, gå til Innstillinger> Tilpasning> Farger. Rull ned og velg alternativet "Mørk" under "Velg appmodus" -delen din.

Innstillingsprogrammet selv blir umiddelbart mørkt, og det kommer mange andre "Universal Windows Platform" -programmer (de du får fra Windows Store). Det er imidlertid opp til hver utvikler å støtte Dark Mode, og mange gjør det ikke. Og som vi tidligere nevnte, påvirker dette alternativet ikke de fleste skrivebordsprogrammer. De forblir hvite. Noen få desktop-programmer, inkludert File Explorer og Paint.NET, må respektere denne innstillingen - men de fleste gjør det ikke.

Aktiver mørk modus i Microsoft Edge

Microsoft Edge-nettleseren som følger med Windows 10, har også et mørkt tema. Men det mørke temaalternativet er helt forskjellig fra alternativet Mørk modus i Innstillinger av en eller annen grunn.

For å aktivere det mørke temaet i Kant, klikk på menyknappen på verktøylinjen (ikonet med tre prikker helt til høyre), og velg deretter "Innstillinger" -alternativet. Velg "Mørk" -alternativet i rullegardinmenyen "Velg et tema".

Vær oppmerksom på at tittellinjen, verktøylinjer og menyer for Edge blir mørke, men nettsidene forblir upåvirket. Du trenger en nettleserforlengelse som Slå av lysene for å gjøre hele nettet mørkt.

Du kan også sette temaet ditt separat i Groove-musikkspiller, Filmer og TV-videospiller og Bilder-apper. De bruker imidlertid systemtemainnstillingen som standard. Du trenger ikke å endre innstillingen manuelt, som du gjør med Edge.

Aktiver det mørke temaet i Microsoft Office

Microsoft Office inneholder også et mørkt tema som ikke er aktivert som standard, og må aktiveres manuelt.

For å velge det mørke temaet, åpne et Office-program som Word eller Excel, og gå til Fil> Valg. På "Generelt" -fanen, se etter klikk "Personligg din kopi av Microsoft Office" -delen og sett rullegardinmenyen "Office Theme" til "Black" -alternativet.

Ditt temavalg gjelder for alle Office-applikasjoner. Så, hvis du angir dette alternativet i Word og senere åpner Excel, bør Excel også bruke et mørkt tema.

Installer mørke temaer for Chrome, Firefox og andre programmer

Mange andre Windows-skrivebordsprogrammer har sine egne temaalternativer og motorer. Hvis du for eksempel bruker et mørkt tema i Google Chrome, må du gå til Googles Chrome-temaer og installere et mørkt tema. Firefox inneholder et innebygd mørkt tema du kan aktivere.

For eksempel installerte vi Morpheon Dark-temaet for Chrome. Det får Chrome til å se mye mer hjemme på et mørkt tema skrivebord.

Noen nettsteder, inkludert YouTube og Gmail, lar deg velge et mørkt tema for nettstedet. For andre nettsteder må du installere en nettleserutvidelse som gjør hele nettsiden mørk.

Du må sjekke for å se om programmene du bruker ofte, tilbyr sine egne temaalternativer.

Aktiver et mørkt tema for Windows-skrivebordsprogrammer

Det virkelige problemet med den nye mørke modus-innstillingen er at den ikke påvirker Windows-skrivebordet i det hele tatt. Skrivebordsprogrammer som File Explorer fortsetter å bruke det vanlige, lette temaet.

Windows har et innebygd mørkt tema for stasjonære applikasjoner, men det er sannsynligvis ikke ideelt. For å aktivere det, gå til Innstillinger> Enkel tilgang> Høy kontrast. Til høyre, aktiver alternativet Slå på høy kontrast og sett rullegardinmenyen "Velg et tema" til "High Contrast Black" -innstillingen. Klikk på "Apply" for å lagre innstillingen.

Når du angir dette høyt kontrasttemaet, gjør de fleste skrivebordsprogrammer en mørk bakgrunn. Men de ser ikke så bra ut. Høy kontrast temaer er en tilgjengelighetsfunksjon designet for å øke kontrast, slik at skjermen er lettere å lese og forstå. De ser ikke nesten like glatt ut som et moderne mørkt tema ville.

Hvis du vil ha et slankere mørkt tema for andre stasjonære programmer, må du ty til en tredjepartsprogram. Selv om det er noen der ute, er vi store fans av WindowBlinds fra Stardock (de samme personene som lager apps som gjerder og Start10). Appen koster $ 9,99, men det er en gratis 30-dagers prøveversjon, slik at du kan se om det passer deg.

Og den fine delen er, når du bruker et tema i WindowBlinds, gjelder det alt - UWP-apper, skrivebordsprogrammer, dialogbokser, du nevner det.

Etter å ha installert det, brann det opp og hodet til "Style" -fanen. For å bruke et tema, velg bare det du vil ha, og klikk deretter på «Bruk stil til skrivebord» -knappen.

WindowBlinds har ikke et innebygd mørkt tema (selv om noen innebygde temaer er mørkere enn andre). Du kan alltid lage din egen ved å klikke på "Modifiser stil" -linken under et hvilket som helst tema. Du kan justere stort sett alt du kan tenke på der. Men det er en enklere måte.

Bare hodet til WindowBlinds-delen av WinCustomize-siden.Der finner du alle typer WindowBlinds-kompatible skinn du kan laste ned. Etter å ha lastet ned en, dobbeltklikker du filen og temaet legges til "Stil" -fanen i WindowsBlinds, slik at du kan bruke den (eller tilpasse den) derfra.

Her er et skudd av File Explorer med Dark Mode-huden (vår favoritt av de forskjellige mørke temaene på nettstedet) som er brukt gjennom WindowBlinds:

Ikke dårlig, ikke sant? Og med litt justering kan du få det til å se akkurat slik du vil.


Som mange deler av Windows 10 føles Dark Mode litt ufullstendig. Microsoft kan inkludere et mørkt temaalternativ for Windows-skrivebordsprogrammer, og grensesnittet vil se mer sammenhengende ut. For nå, men dette er hva vi har. Minst Microsoft har gjort det mørke temaet gjeldende for File Explorer.

Link
Plus
Send
Send
Pin