Skip to main content

Når blir endringer i registret lagret i Windows 8 og Hvorfor?

Når blir endringer i registret lagret i Windows 8 og Hvorfor?

Geoffrey Carr

Når du gjør endringer i Windows Registry manuelt eller når endringer gjøres i Windows-registret under installasjon eller avinstallasjon av en programvare- eller enhetsdriver, gjør ikke Windows 8 eller Windows Server 2012 endringer i registret med en gang.

Slike oppdateringer til registret blir ikke spylt med en gang til disken. I stedet for dette, hva det nye operativsystemet gjør, er at de endrede registerdataene blir spylt regelmessig på disken i korte tidsintervaller.

Nå, etter at endringer er gjort i registret, hvis du står overfor et scenario der datamaskinen slås av umiddelbart, på grunn av strømbrudd eller en slik uventet grunn, kan endringene i registret ikke bli lagret. I dette tilfellet kan det hende du oppdager at programmet, når du starter PCen din, kanskje ikke fungerer riktig, og at endringene i registret kanskje ikke er synlige i det hele tatt. Faktisk kan selv den nylig installerte driveren IKKE virke installert - eller de avinstallerte driverne kan fortsatt vises som installert.

I slike tilfeller bør du gjøre endringer i registret, installere eller avinstallere programvaren eller driveren igjen.

Alle ventende diskskrivningsforespørsler, inkludert slike registerendringer, lagres på disken før maskinen slås av, det vil si under avslutning, gjenoppstart, dvalemodus og dvalemodus.

Legg merke til at hvis du har satt strømknappen til Gjør ingenting, via Strømalternativer, skrives ikke ventende disk, vil ikke bli lagret.

Hvis du ønsker det, kan du gjøre Windows 8 skrive registret modifikasjoner umiddelbart til disk. For dette må du bruke RegFlush API. Denne operasjonen er imidlertid dyr i form av ressursene som brukes, og kan påvirke systemets ytelse.

KB2784761 sier at dette er derfor gjort på denne måten, for å maksimere ytelsen i Windows 8.

Link
Plus
Send
Send
Pin