Skip to main content

Kan du se hvem som har sett din Twitter-profil?

Kan du se hvem som har sett din Twitter-profil?

Geoffrey Carr

Det er et naturlig instinkt å lure på hvem som ser på din Twitter-profil og Tweets, men mens mange tjenester hevder å tilby denne funksjonen, er det egentlig ikke mulig.

Nettleserutvidelsene og tjenestene er falske

Som med Facebook, er det enkelt å finne nettleserutvidelser som hevder å fortelle deg hvem som har sett din Twitter-profil. Vi anbefaler å være forsiktig med å installere nettleserutvidelser fra selskaper du ikke stoler på, og de fleste utvidelser som tilbyr disse funksjonene kommer ikke fra store, anerkjente selskaper. Plus, selv de utvidelsene som ikke er helt svindel, prøver bare å stjele dataene dine, fungerer ikke slik du håper. I stedet gir de deg kun beskjed når noen andre som også har utvidelsen installert, besøker din Twitter-profil.

Mens det høres ut som det kan være interessant, betyr dette at utvidelsen holder styr på hvert nettsted du besøker i tilfelle du besøker noens profil som også har utvidelsen installert. Jeg er ikke sikker på deg, men jeg tror absolutt ikke å gi en utvidelse med alle mine nettleserdata. Det er en god handel for å kunne bli varslet om noen som skjer med samme utvidelse, ser min profil.

Det er også noen tredjepartstjenester som ikke er nettleserutvidelser der ute, men de overleverer fortsatt hva de kan gjøre. Disse tjenestene alle plugger inn i Twitter API og kan faktisk gjøre ting som å varsle deg når du får eller mister en tilhenger, eller når noen nevner deg. Men det er nesten ikke det samme som å fortelle deg hvem som ser profilen din eller en bestemt Tweet. Jo bedre engasjementsporingstjenester som Crowdfire oversell ikke hva de kan gjøre.

Twitter Analytics kan gi deg litt informasjon, men ingenting spesielt

I motsetning til Facebook er det faktisk en måte å få litt informasjon om hvor mange som ser på profilen din eller tweets. Gå til Twitters analytics-side og logg inn med Twitter-kontoen din. Du ser noe slikt.

Du kan se at i de siste 28 dagene har jeg tweeted 52 ganger. Totalt sett har mine Tweets blitt sett av 28 100 personer. 758 personer har besøkt min profil, og jeg har blitt nevnt 60 ganger. Min topp tweet denne måneden ble sett av 910 personer.

Klikk over til «Tweets» -siden, og du får en daglig, tweet-by-tweet-bryte ned av hvor mange som så og engasjert seg i tweets.

På samme måte viser «Målgrupper» -siden bred demografi om folkene som følger deg eller ser tweets. Du kan se ting som hvor de er fra, kjønn de rapporterte til Twitter, og deres språk.

Selv om alt dette er interessante ting, og noe nyttig hvis du prøver å bygge merkevare eller få en bred oversikt over aktivitet, er det nesten ubrukelig om du prøver å finne ut om din knuse eller sjefen din sjekker ut din Twitter-konto.

Link
Plus
Send
Send
Pin