Skip to main content

Oppgraderer Ubuntu fra Dapper til Edgy med apt-get

Oppgraderer Ubuntu fra Dapper til Edgy med apt-get

Geoffrey Carr

Viktig notat: Ifølge Ubuntu Hjelp:

Vær oppmerksom på - denne metoden er mye mindre pålitelig. Hvis du bruker denne metoden, må du være forberedt på å løse problemer manuelt, for eksempel at pakker blir uventet fjernet. Bruke Update Manager er sannsynligvis mye mindre problematisk.

Før du leser dette, kan du vurdere å installere ved hjelp av GUI med Update Manager, som trolig er en enklere metode for vanlige brukere.

Hvis du er en strømbruker, så la oss gå videre. Først må vi installere ubuntu-skrivebordet hvis det ikke allerede er installert fordi ellers vil det være et avhengighetsproblem.

sudo apt-get install ubuntu-desktop

Nå må vi kjøre en kommando som vil endre alle forekomster av dapper til edgy i vår sources.list-fil. Hvis du ikke er kjent, sources.list er filen som peker på listen over mulige oppgraderinger og pakker. For Windows-brukere kan du tenke på det som filen som peker på Windows Update. Selvfølgelig, hvis du er en Windows-bruker, bør du virkelig installere med Update Manager-verktøyet koblet over.

sudo sed -e ‘s/sdapper/ edgy/g’ -i /etc/apt/sources.list

Nå skal vi utføre de faktiske oppgraderingene:

sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade

&& delen av kommandoen betyr at den andre kommandoen vil løpe etter den første så lenge den første kommandoen fullføres vellykket.

Nå skal vi fullføre oppgraderingen med noen få flere kommandoer:

sudo apt-get -f install

sudo dpkg –configure -a

Merk at konfigurasjonen faktisk er to bindestreker. For noen grunn gjør WordPress det som en enkelt dash. Reboot, og du er ferdig!

Merk: Jeg har sett noen notater at denne oppgraderingen ikke fungerer veldig bra for folk som kjører Ubuntu som gjest i VMWare med VMWare-verktøy installert. Jeg testet det ut og kom til den samme konklusjonen, ingen fikse som av ennå.

Oppdater:

Hvis oppgraderingen gir deg feilmeldingen "mislyktes i å laste inn modul GLcore", vil du kjøre disse kommandoene. Takk for dette tipset til Biogeek i kommentarene nedenfor.

apt-get install xfs apt-get install –reinstall xfonts-base

Link
Plus
Send
Send
Pin