Skip to main content

Slik deler du mapper med din Ubuntu Virtual Machine (gjest)

Slik deler du mapper med din Ubuntu Virtual Machine (gjest)

Geoffrey Carr

VMware Workstation gir en god mulighet til å opprette delte mapper slik at din virtuelle maskin lett kan få tilgang til data på vertsmaskinen din. Dette sparer mye tid, spesielt når du installerer programvare som ellers ville ta lang tid å laste ned.

For at dette skal fungere, må du sørge for at vmware-verktøyene er installert og kjørt.

Du kan sjekke om den vmware-delte mappemodulen kjører ved å kjøre denne kommandoen:

lsmod | grep vmhgfs

Hvis du ikke får noe, er ikke mdoulen lastet inn. Du må laste den med denne kommandoen:

modprobe vmhgfs

Hvis det gir deg en annen feil, har du ikke verktøyene for vmware installert, og du vil sørge for å installere dem før du fortsetter.

I VMware Workstation, gå til VM Settings-vinduet og klikk deretter på kategorien Alternativer. Herfra kan du endre de delte mappene.

Klikk på Legg til-knappen, og du vil bli presentert med en veiviser. Klikk neste, og du bør se denne skjermen:

Navnefeltet vil bli en del av den monterte banen i Ubuntu, så navngi den noe kort og til poenget. For eksempel vil denne delte mappen bli montert på / mnt / hgfs / mydrive /

Velg vertsmappen du vil dele, og klikk deretter Neste

Hvis du er bekymret for gjesteoperativsystemet som bråter med filene dine, kan du merke avkryssningsfeltet Read-only. Jeg gjorde det ganske enkelt fordi jeg var bekymret for å få tilgang til filer som ikke var i bruk.

Du bør ikke engang starte datamaskinen på nytt. Mappene skal umiddelbart vises under / mnt / hgfs

Det er alt der er til det. Husk at hvis du har problemer, er det sannsynligvis fordi dine vmware-verktøy ikke er installert.

Testet på: Ubuntu Dapper, Ubuntu Edgy Eft

Oppdatering: Hvis du har problemer, kan du også sjekke brannmurinnstillingene dine, noe som kan deaktivere kommunikasjon mellom den virtuelle maskinen og vertsmaskinen din. Takk til Burkhard i kommentarene for å merke dette.

Link
Plus
Send
Send
Pin