Skip to main content

Kjære Bedrifter: Stopp å sette stemmekontroll i alt

Kjære Bedrifter: Stopp å sette stemmekontroll i alt

Geoffrey Carr

Helt siden oppstarten av smarthome-teknologi og smarte høyttalere som Echo har selskapene gått ut av deres måte å legge til stemmekontroll i stort sett alt og alt, og det må stoppe.

Ikke misforstå, stemmekontroll er flott å ha for mange ting, for eksempel å justere termostaten, spille musikk eller bare ønsker å vite hvordan været blir som i dag uten å fiske på telefonen. Problemet er at når du bruker talekommandoer, er det ikke enklere eller raskere enn å bruke gammeldags midler. La oss gå over noen eksempler.

Plex, Alexa og deg

Jeg har nylig installert Plex Media Server og ble blåst bort av hvor fantastisk det er. Da fant jeg ut at du kan kontrollere avspilling ved hjelp av Alexa og tankene mine eksploderte. Men den spenningen varer bare en kort stund.

Det viser seg at kontrollerende Plex bruker stemmen din, er egentlig ikke så nyttig, og det er ærlig lettere å bare bruke den fjerne fjernkontrollen. For eksempel, her en nylig samtale jeg hadde med Alexa:

Me: 'Alexa, tell Plex to continue watching Breaking Bad.' Alexa: 'It looks like you were in the middle of Breaking Bad Season 4 Episode 1: Box Cutter. Would you like to continue watching it?' Me: 'Yes, obviously!' Alexa: 'OK!'

Ærlig, jeg kunne allerede ha sett det før jeg selv fullførte min opprinnelige talekommando hvis jeg nettopp hadde brukt fjernkontrollen. Du kan også justere volum og spille av eller pause videoinnhold, men igjen, det er bare enklere å bruke fjernkontrollen for den typen ting.

Jeg kan se stemmekontroll med Plex som er nyttig hvis du har en bestemt film eller TV-show i tankene, men er for lat for å bla gjennom menyene for å finne den. Men det er vanligvis aldri tilfelle for meg, da jeg ender opp med å bare bla gjennom alt til jeg finner noe som ser til å se på.

Alexa, Vri kranen på

Kanskje en av de mest interessante produktene som kommer med Alexa-evner, er denne kjøkkenkranen fra Delta. Så ikke bare kan du slå på vannet ved å berøre kranen (eller bruke det gammeldags håndtaket som en chump), du kan nå fortelle Alexa for å slå den på.

Jeg antar at dette er en flott funksjon å ha hvis hendene dine er skitne og ikke vil berøre kranen for å svinge den på, men hvor ofte er det egentlig et problem? Ryggene på hendene fungerer fortsatt bra for å slå på vannkraner, særlig takket være de enkle håndtakene som de fleste kjøkkenkraner har i disse dager.

Men jeg kan ikke være for kritisk til tingen, for du kan også fortelle Alexa å dispensere en bestemt mengde vann fra kranen, noe som er ganske kult, antar jeg at hvis du fyller en pott og ikke vil vent på det.

Likevel, jeg føler meg som et produkt som dette løser et ekstremt første verdensproblem som egentlig ikke eksisterte, spesielt hvis du allerede kan røre på kranen for å slå den av og på. Og for en pris på $ 550, er det en vanskelig pille å svelge.

Ved å tegne en sammenligning har Delta også et stemmestyrt dusjsystem i verkene. Å kunne fortelle dusjen til å varme opp til riktig temperatur før du selv går ut av sengen, er en mye mer overbevisende bruk av funksjonen.

Bare bruk en knapp eller lysbryter

Jeg har de fleste av mine smarthome-enheter knyttet til Alexa. Noen enheter er veldig praktiske å styre via stemme, men mesteparten av tiden er det bare enklere og raskere å bruke en lysbryter eller knapp av noe slag.

For eksempel har jeg min plassvarmer koblet til en smart plug, som deretter er koblet til Alexa. Jeg sier bare "Alexa, slå varmeren på / av" når jeg trenger det. Men ærlig talt ville det bare være mye enklere og raskere hvis jeg brukte en av disse - alt jeg trengte, er å trykke på en knapp for å slå varmeren av og på.

Det samme gjelder for lys. Når jeg går inn i et rom, er jeg ikke i ferd med å rope "Alexa, slå på lysene" og vent deretter et sekund eller to for at rommet skal lyse opp. I stedet slår jeg lysbryteren som en vanlig person.

På slutten er talekontroll bare et alternativ

Ikke misforstå, stemmekontroll er kult og alt, og jeg bruker det fortsatt for mange ting (det er også et kult festspill når vi har gjester over). Men det er bare ikke så bra at det er den viktigste måten å kontrollere forskjellige ting i huset mitt.

Hvis hendene dine er fulle eller du sitter på sofaen og ikke vil stå opp for å justere lysene, så ja, stemmen kontroll er flott for det. Og kanskje er det hele poenget med å legge stemmekontroll til alt? Det kan ikke nødvendigvis være ment som # 1-måten å kontrollere smarthome-enheter, men det er i det minste der hvis du vil ha det i tider hvor det kan vise seg å være praktisk.

Med det sagt, antar jeg at det ikke er noen skade i selskapene som tilføyer talestyring til enheter i den store ordningen med ting, men det koker seg for å integrere det godt og gjør det praktisk og brukervennlig (enn si å få det til å fungere godt i det første sted). Dessverre er det sjelden tilfellet i mange produkter.

Link
Plus
Send
Send
Pin