Skip to main content

Finn ut hvilke artikler som er mest populære på nettstedet ditt med Google Analytics

Finn ut hvilke artikler som er mest populære på nettstedet ditt med Google Analytics

Geoffrey Carr

Merk: Denne artikkelen er var for den tidligere versjonen av Analytics

Google Analytics er et fantastisk gratis verktøy for webmastere å spore statistikk. Det eneste problemet med det er at noen av de vanligste oppgavene virker unormalt vanskelig å gjøre, eller blir begravet under en rekke menyelementer med merkelige navn.

Hvis du har et stort antall artikler, er det ofte vanskelig å finne ut hvilke artikler som har vært mest populære over tid, eller til og med for en bestemt tidsramme. Hvis du ser en unormal mengde sidevisninger, vil du sannsynligvis finne ut hvilken artikkel folk kommer til.

Dette er ganske enkelt å gjøre i Analytics. Når du har funnet ut hvilke artikler som er mest populære, kan du til og med finne ut hvilke søkeord som fører besøkende til den aktuelle siden.

Velg først datoperioden med kalenderen nederst i venstre hjørne. Deretter navigerer du til Alle rapporter Content Optimization Content Performance Content by Titles:

Du vil se en graf over de mest populære elementene, med et bord som viser dem under det:

Tydeligvis er artiklene mine om å oppgradere Ubuntu ganske populære ... men hvorfor?

Vi kan finne ut hvilke søkeord som bringer de besøkende til den aktuelle artikkelen ved å velge den røde sirkulære pilen, Kors segmentprestasjonen og deretter Søkeord:

Nå kan vi se noen av søkeordene som har brakt folk til denne siden. Du vil legge merke til at de aller fleste sier (ingen data), og det er fordi de fant siden via en henvisningslink, i stedet for et organisk søkeresultat.

Det er nyttig å gjøre noen av disse sammenligningene minst en gang i måneden for å se hvordan innholdet og trafikken endres over tid.

Abonner på RSS-feeden, fordi noen mer indepth Google Analytics HowTos er på vei!

Link
Plus
Send
Send
Pin