Skip to main content

Installer KDE (Kubuntu) på Ubuntu

Installer KDE (Kubuntu) på Ubuntu

Geoffrey Carr

Ubuntu-standard skrivebordet bruker Gnome-vindushåndtereren, som kan være en vanskelig overgang for Windows-brukere. KDE-skrivebordet vil være mye mer kjent for Windows-brukere, da KDE har noe som kan sammenlignes med startmenyen.

Hvis du allerede har installert Ubuntu, og du ikke vil fullstendig installere med Kubuntu, kan du bare installere KDE-vindushåndtereren ved å installere kubuntu-skrivebordspakken sammen med avhengighetene.

Du kan installere kubuntu ved hjelp av GUI-verktøyene, men den enkleste måten er å åpne et terminalvindu, og skriv inn følgende kommando:

sudo apt-get install kubuntu-desktop

Du blir bedt om passordet ditt, og du blir bedt om å spørre om du virkelig vil installere. Trykk Y-tasten for å fortsette, og la installasjonen begynne.

Last ned alle oppdateringene kan ta en stund, så du vil kanskje få en kopp kaffe eller noe. Du blir bedt om å velge innloggingsbehandling, som du kan velge som enten gdm (ubuntu) eller kdm (kde). Jeg bestemte meg for å forlate standard gdm.

Start datamaskinen på nytt, og når du kommer til påloggingsprompten, klikker du Alternativer-knappen nederst i venstre hjørne:

Du blir bedt om å velge den økten du vil ha. Her klikker vi KDE for å fortsette.

Logg inn, og du bør nå se KDE-skrivebordet! Alle applikasjonene finnes i "Start" -like menyen, som du kan se:

Merk: Hvis du kjører Ubuntu inne i VMware og ende opp med noen virkelig rare skjermspørsmål hvor skjermoppløsningen er veldig stor, men skrivebordet vises i 800 × 600 i stedet (se skjermbilde), er det en løsning for dette.

Da jeg opplevde dette problemet, kunne jeg heller ikke bruke musen. Jeg startet på nytt og logget tilbake til Ubuntu-skrivebordet i stedet for KDE, og gikk inn i / etc / X11 / katalogen.

Du vil sikkert se at xorg.conf filen ble sikkerhetskopiert til xorg.conf.1 under KDE / Kubuntu-installasjonen. Bare kopier xorg.conf.1 tilbake til xorg.conf, start på nytt, og alt skal ha det bra.

Ikke vær redd med xorg.conf-filen, med mindre du faktisk opplever dette problemet.

Link
Plus
Send
Send
Pin