Skip to main content

Installer VMware Tools på Ubuntu Edgy med VMware 5.5.3

Installer VMware Tools på Ubuntu Edgy med VMware 5.5.3

Geoffrey Carr

VMware Workstation 5.5.3-utgivelsesnotatene indikerer at den inneholder "Eksperimentell støtte for Ubuntu Linux 6,10, 32-bit og 64-bit", noe som betyr at du kan installere VMware-verktøyene direkte på Ubuntu 6.10 (Edgy Eft) uten å måtte kompilere .

Hvis du bruker en versjon før 5.5.3, vil du følge denne veiledningen.

For å installere VMware-verktøyene, start ved å velge "Installer VMware-verktøy" fra menyen:

Du vil se et nytt ikon på skrivebordet ditt, og et File Browser-vindu bør åpnes umiddelbart. Hvis filleseren ikke åpnes, bare dobbeltklikk på cdrom-ikonet.

Du vil se en fil med navnet VMwareTools-5.5.3-xxxxx.tar.gz. Høyreklikk på det og velg Utdrag til. Velg et sted for å pakke ut filene til.

Verktøyene vil bli hentet ut i mappen du valgte i forrige trinn:

For neste trinn må du åpne et terminalvindu og endre katalog til stedet du hentet filene til. Kontroller at du er inne i vmware-tools-distribu-mappen, og kjør deretter denne kommandoen:

sudo ./vmware-tools.pl

Hvis du har en tidligere versjon av VMware-verktøyene installert, vil du se denne meldingen:

The vmxnet network driver is in use, please stop the network by invoking the command…

Du må bruke sudo før kommandoene i stedet for måten de er oppført i feilmeldingen på, så kjør disse to kommandoene før du kjører vmware-verktøyets installeringsskript.

sudo /etc/init.d/networking stopsudo rmmod vmxnet

sudo ./vmware-tools.pl

Installasjonen av vmware-verktøy skal gå jevnt på dette punktet. Det er viktig etter at installasjonen er ferdig for å kjøre følgende kommandoer:

sudo /etc/init.d/networking stopsudo rmmod pcnet32sudo rmmod vmxnetsudo depmod -asudo modprobe vmxnetsudo /etc/init.d/networking start

På dette punktet bør alt være på nytt. Du vil sannsynligvis ønske å starte på nytt for å sørge for at alt kommer til å starte opp på en jevn måte.

Link
Plus
Send
Send
Pin