Skip to main content

Aktiver Google Søk fra snarveisnøkkel i KDE på (k) Ubuntu

Aktiver Google Søk fra snarveisnøkkel i KDE på (k) Ubuntu

Geoffrey Carr

KDE har et ekstremt kraftig skriptet brukergrensesnitt ved hjelp av dcop-verktøyet. Du kan kontrollere nesten hvilket som helst KDE-program ved å skrive inn dcop-kommandoer via shell-skript eller fra selve skallet. Disse handlingene kan da knyttes til menyelementer, og til og med hurtigtaster. KDE kan også installeres på Ubuntu via kubuntu-desktop-pakken.

Jeg hadde spurt min venn Caveman en stund tilbake hvis det var mulig å velge tekst i alle programmer og gjøre et Google-søk via en hurtigtast. Han kom tilbake 30 minutter senere med en løsning, som jeg legger ut for deg her.

Først må du kontrollere at xsel-pakken er installert ved å kjøre følgende kommando:

sudo apt-get install xsel

Nå lager vi et shell-skript kalt gsrch.sh og legger det i din hjemmemappe.

kwrite ~/gsrch.sh

Skriv inn i følgende tekst. Pass på at det ikke er en linjeskift på den andre linjen (og unnskyld den funky formatering)

#!/bin/bash

dcop `dcopfind -a ‘konqueror-*’` konqueror-mainwindow#1 newTab “http://www.google.com/search?q=`xsel -p -o`&ie=UTF-8&oe=UTF-8″

Aktiver nå utfør tillatelser på shell-skriptet:

chmod u+x ~/gsrch.sh

Nå er vi klare til å legge dette til et element på KDE-menyen. Kjør kmenuedit for å komme til KDE-menyeditoren, og legg til et nytt element hvor du føler deg som:

Du kan navngi elementet uansett hva du vil, men du må bla til den riktige banen for kommandoskriptet på systemet. Endre arbeidsbanen for å være hjemmekatalogen din, og kontroller at avkrysningsboksen "Aktiver start tilbakemelding" ikke er merket av.

Klikk på hurtigtasten i nederste høyre hjørne av dette vinduet, og sett inn en passende hurtigtast. Jeg brukte Win + G, men du kan sette det til alt du vil:

Nå kan vi teste det ut ved å velge tekst i et hvilket som helst vindu. For eksempel, jeg ønsket å finne ut hva denne feilmeldingen betyr, så jeg valgte teksten, og deretter slår du på hurtigtasten Win + G:

Og lett som kake, jeg har et google-søk vindu helt klart:

KDE er bare fantastisk!

Link
Plus
Send
Send
Pin