Skip to main content

Opprett, Administrer, Navn, Grupper av Startskjerm App Fliser i Windows 8

Opprett, Administrer, Navn, Grupper av Startskjerm App Fliser i Windows 8

Geoffrey Carr

Når du starter Windows 8, blir du først tatt til startskjermbildet hvor du får se mange apper i form av fliser. Og disse flisene er ordnet tilfeldig som standard. Og nye fliser blir lagt til hver gang du installerer nye apper eller programvare. Over en periode kan du finne startskjermbildet ditt for å være et rot av fliser.

Du vil se at det er stort sett 2 typer fliser. Vi kan ringe dem som Metro app fliser og Ikke-metro app fliser.

Non-metro-appene er enkle med bare appnavnene og deres ikon. Som for Paint, Notisblokk, Windows Explorer etc. De er statiske firkantede fliser.

Microsoft har vært delvis til Metro apps fliser. 😉 De er de fargerike, spesialdesignede - og noen av dem er Live-fliser, som gir Live info og blir oppdatert. For eksempel viser e-postapplikasjonen meldingshodet til de nye postene som er ankommet, eller Weather-fliser, som oppdaterer været.

Tunnelfliser kan også vises i 2 størrelser: Liten og stor. Videre har du muligheten til å tilpasse appfliser. Her har jeg valgt Weather-appen, for å vise sine forskjellige alternativer som "mindre", "Slå av Live-tegning" etc. For å velge en App, må du høyreklikke på det - husk det. Bare klikk på appen kjører eller åpner den.

Du kan velge flere apper, og de viste alternativene vil være de vanligste.

På samme måte får du ulike alternativer, når du velger en ikke-Metro-app. Her har jeg valgt Windows Live Writer App. Du kan se de ulike alternativene som er tilgjengelige nedenfor nederst. Høyreklikk på nytt for å lukke valglinjen eller de-velg.

Slik grupperer du Windows 8 startskjermprogrammer

Nå, hvis du vil gruppere noen av appene sammen, bare dra appen der du vil. Og flisene blir justert automatisk for å imøtekomme flisen du setter. Hvis du vil opprette en ny gruppe, drar du dem bort fra gruppen for å vise et vertikalt bånd til en ny gruppe og slippe flisen der - det kommer til å være i den nye gruppen. En gruppe kan identifiseres ettersom de har mer merkbar plass mellom 2 grupper. Som her drar jeg Kindle-appen bort og det vertikale bandet som vises for en ny gruppe opprettet.

For å gjøre det tydeligere, kan du se disse gruppene når du klikker på Zoom ut-ikonet i nederste høyre hjørne.

Så når du klikker på ZoomOut-ikonet, blir skjermen zoomet ut og alle fliser og deres gruppearrangement kan bli lagt merke til.

Her kan du se 3 grupper av Apps. Første to grupper har ikke noe navn, mens den tredje er kalt ekstra. Så la oss se hvordan å navngi en gruppe.

Slik navngir du en Windows 8-applikasjonsgruppe

Når du er i zoom-ut-scenen, flytt bare musepekeren over en hvilken som helst gruppe, og den gruppen blir merket, høyreklikk på den uthevede gruppen for å få alternativet "Navnegruppe" dukker opp fra bunnen av skjermen.

På denne måten kan du navngi / endre navn på en gruppe.

På samme måte i utzovert tilstand, hvis du høyreklikker på skjermen (ikke på gruppe) får du alternativet Alle apper.

Når du klikker på det, vises alle Apps, og de nødvendige kan pinnes / unpinned for å starte skjermen.

Når de er på Startskjerm, kan de settes i hvilken som helst gruppe.

Så disse er noen av tingene på hvordan du administrerer ulike appfliser på Startskjerm, oppretter en gruppe, navngir en gruppe og flytter appene rundt.

Prøv det, det er gøy!

Link
Plus
Send
Send
Pin