Skip to main content

Finn ut hvilke linker besøkende klikker per side med Google Analytics

Finn ut hvilke linker besøkende klikker per side med Google Analytics

Geoffrey Carr

Merk: Denne artikkelen er var for den tidligere versjonen av Analytics

Ofte vil du lure på om navigasjonsendringene har forårsaket at besøkende klikker koblinger oftere. Du kan legge til relaterte linker nederst på siden, eller legge til en link midt i innholdet. Å finne ut hva som lenker en besøkende klikker fra kategorisider er også nyttig.

Heldigvis gir Google Analytics deg en enkel og visuell måte å gjøre dette på. Velg først et tidsrom via kalenderen nederst i venstre hjørne. Deretter går du til Content Optimization Navigational Analysis Site Overlay:

Du vil se en oversikt over siden din inne i et vindu. Du bør legge merke til adresselinjen, fordi vi kan skrive inn hvilken som helst nettadresse på nettstedet ditt, og se siden i en overleggsmodus. Du kan også klikke ned gjennom koblingene på nettstedet ditt og vise hver enkelt i overleggsmodus.

Jeg valgte å klikke på VMware-kategorien for å se hvor godt det gjør. Mine VMware-artikler fortsetter å være noen av de mest populære på nettstedet mitt, selv om det ikke er så mange av dem. Ser på grafene, kan jeg se et lite strekdi som forteller meg hvor godt hver kobling har gjort:

Du kan også klikke på noen av disse overleggsgrafer for å se flere detaljer om hvor mange som klikket på linken. For denne hadde jeg oppdatert min opprinnelige vmware-verktøyartikkel med en lenke til den oppdaterte veiledningen for den nyere versjonen av vmware. Jeg lurte på om denne linken hjalp besøkende til å komme til rett sted.

Ved å klikke på grafen, ekspanderer den for å vise meg at 202 personer har klikket gjennom den siste uken i den siste uken. Jeg er glad for å vite at folk kommer til rett sted ... Jeg vil ikke gi ut gammel informasjon!

Link
Plus
Send
Send
Pin