Skip to main content

Aktiver eksternt skrivebord (VNC) på Kubuntu

Aktiver eksternt skrivebord (VNC) på Kubuntu

Geoffrey Carr

Kubuntu inneholder den innebygde muligheten til å tillate andre brukere å styre skrivebordet. Som Ubuntu, kan du tillate brukere å få tilgang til og kontrollere skrivebordet via VNC-klienten. I motsetning til Ubuntu er det mange flere alternativer.

Klikk på "Start" -knappen og gå til Internett Krfb Desktop Sharing

Fra denne skjermen kan du opprette "Invitasjoner" for å tillate en annen bruker å se skrivebordet ditt. Du kan til og med sende inn invitasjonene via e-post, og administrere invitasjoner som du allerede har opprettet.

I denne artikkelen ønsker vi å aktivere ekstern skrivebordskontroll av systemet. Klikk på Konfigurer-knappen, og du vil se en skjerm med disse alternativene:

For å fjernkontrollen skrivebordet på den andre maskinen uten å kreve fysisk tilgang til den maskinen, må du angi alternativene som vist ovenfor.

Hvis du vil spørre den lokale maskinen for å tillate tilkoblingen, kan du merke av for Bekreft ubudne tilkoblinger.

Vær oppmerksom på at dette ikke er den sikreste metoden for tilgang til systemet. Jeg vil anbefale å sette inn et passord i det minste. Enda bedre ville muliggjøre SSH og en brannmur, og bare tillate tilkoblinger gjennom en SSH-tunnel.

Link
Plus
Send
Send
Pin