Skip to main content

Bruke passordfraser for bedre sikkerhet

Bruke passordfraser for bedre sikkerhet

Geoffrey Carr

Visste du at Windows støtter å bruke passord på opptil 127 tegn? Jeg bruker ikke passord lenger, og jeg har ikke i mange år. Jeg har byttet til bruk av passordsetninger i stedet.

Hvorfor bruker jeg passordsetninger?

  • Hvorfor vil du huske et passord som 2% d7as $ d når du bare kunne huske en setning som "nsync suger gigantiske ape baller" eller "Jeg hater min ex-kone!" Eller "Hellige helvete suger denne jobben!"
  • Du kan bruke store, små bokstaver, spesialtegn eller til og med mellomrom ... men du bruker dem i kontekst, noe som gjør det mye mer naturlig å huske.
  • Post-it notater på skjermen er ikke sikre. Unnskyld.
  • Selv de mest effektive former for passordsprengning, ved hjelp av forhåndsberegnede regnbuebord, vil aldri kunne knekke et passord med 20 eller flere tegn.

I disse dager kan Windows-passordene knekke på bare noen få sekunder. Hvis noen kan få fysisk tilgang til maskinen din, kan de starte opp fra en av hackerverktøyets CD'er tilgjengelig over hele Internett, og de vil vanligvis få passordet ditt på sekunder hvis de vet hva de gjør.

Selv med brute force cracking, er det ingen mulig måte at du kan knekke et så lenge passord. Selv om noen hadde super datakraften til å gjøre det, forhåpentligvis endrer du passordet ditt noen få måneder eller så.

Det kan være vanskelig å bruke passordsetninger på andre operativsystemer, eller spesielt på nettsteder, fordi de ikke håndterer mellomrom i passordet, eller har en liten lengde på passordlengden. Et av de triksene jeg vanligvis gjør er å bruke et passordfras uten mellomrom, hvis jeg muligens kan.

Så gå endre passordet ditt nå. Merk: For mer informasjon om dette emnet, kan du sjekke ut Robert Hensings blogg over på Technet.

Link
Plus
Send
Send
Pin