Skip to main content

Windows på ARM gjør ikke noe sinn (ennå)

Windows på ARM gjør ikke noe sinn (ennå)

Geoffrey Carr

Microsoft lanserer nye "Alltid Connected PCs" som kobler sammen Windows med ARM-prosessorer fra smarttelefoner. Disse enhetene kan kjøre tradisjonelle Windows-skrivebordsprogrammer og tilby lang batterilevetid med mobiltilkobling, men de er bare for dyre og begrensede.

Fremtidige Windows på ARM-enheter vil sannsynligvis ha bedre ytelse til en lavere pris og være mye mer overbevisende. Men som vanlig når det gjelder teknologi, anbefaler vi at du hopper over første generasjons produkter.

Hva er Windows på ARM?

Windows på ARM er et fullstendig Windows 10-operativsystem som kjører på ARM-prosessoren, i stedet for en typisk 32-bit x86 eller 64-bit x64-prosessor. ARM-CPUer finnes vanligvis i smarttelefoner og mobile enheter som iPads. Typiske PCer inkluderer prosessorer fra Intel eller AMD.

ARM-maskinvareplattformen gir Windows på ARM noen fordeler. ARM-CPUer bruker mindre strøm, så du bør få lengre batterilevetid. De tilbyr ekte "øyeblikkelig" gjenopptatt, slik at du umiddelbart kan våkne opp PCen og fortsette hvor du sluttet, som å våkne telefonen. De løper stille uten fans. Og de inkluderer mobiltilkobling, slik at du kan legge til en av disse enhetene i mobiltelefonplanen din - AT & T, Sprint, T-Mobile og Verizon støtter alle disse enhetene i USA og har internettilgang overalt. (Eller overalt har du minst mobiltilkobling.)

Alle tre første generasjons Windows på ARM-enheter bruker en Qualcomm Snapdragon 835-prosessor, som er den samme prosessoren som brukes i Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy Note 8, Google Pixel 2, Google Pixel XL og mange andre Android-smartphones fra 2017 år. Nye telefoner som Samsung Galaxy S9 er allerede frakt med raskere ARM-CPUer. Dette er også grunnen til at de blir kalt "Windows på Snapdragon" -enheter.

Windows på ARM er Full Windows, i motsetning til Windows RT

I Windows 8-dagene utgav Microsoft Windows RT, som kjørte på ARM-maskinvare og tvang deg til å installere programvare fra Windows Store. Men Windows 10 på ARM er mye kraftigere. Det er en fullversjon av Windows som lar deg installere programvare fra hvor som helst, hvis du vil. Utviklere kan kompilere sine skrivebordsprogrammer for ARM, og du kan installere dem. Den inneholder også et emuleringslag som lar deg kjøre tradisjonelle Windows-skrivebordsprogrammer som ble skrevet for 32-bits Intel x86-CPUer.

Disse Windows på ARM-enhetene sendes med Windows S Mode aktivert, noe som betyr at de bare kan installere programvare fra butikken som standard. Men du kan endre det med en svitsj, og det er gratis. Etterpå er det som å bruke en typisk Windows laptop, og du kan få programvare fra hvor som helst. Dette er en stor forbedring fra Windows RT, og betyr at disse enhetene skal ha en mye lysere fremtid foran dem.

Vi tror bare ikke at fremtiden kommer med den første generasjonen av produkter.

Emuleringslaget er begrenset og langsomt

Emuleringslaget som lar deg kjøre tradisjonelle stasjonære applikasjoner, også kjent som Win32-programmer, fungerer. Det har imidlertid noen ytelsesproblemer. Og inkludert de eldre ARM-CPUene i disse enhetene inkluderer ikke noe som også hjelper.

Mange anmeldere er enige om at klassiske Windows-apper utfører dårlig. Verge testet ASUS NovaGo og skrev at "ytelsen i Chrome er ganske dårlig, med svake belastetider, stottery scrolling og sakte overføringer mellom faner." Gjennomgangen fortsetter å si at elektronbaserte apps som Slack "har ubehagelig og frustrerende ytelse "og at Photoshop fungerer" som du ville forvente det til: sakte. "

Laptop Magazine testet "Dirt 3, et low-end racing spill som kjører på enda $ 250 datamaskiner" på ASUS NovaGo. Men "systemet var så tregt at det tok 10 minutter for bare å komme forbi animasjonen på sprutskjermen." Mange av Laptop Magazines benchmarking-verktøy ville ikke løpe og bare krasjet. De benchmark resultatene de kunne få var ikke pen, da ASUS NovaGo hadde en Geekbench-score på mindre enn halvparten av den gjennomsnittlige forbrukerbiblioteket. De fant ut at HP ENVY 2 har omtrent samme ytelse som den ville, da den har samme ARM-CPU.

Det er også alvorlige kompatibilitetsproblemer. Emuleringslaget er bare kompatibelt med 32-biters Windows-apper. Imidlertid bruker de fleste Windows-brukere nå 64-biters versjoner av Windows. Noen nye apper kan bare tilby 64-biters versjoner, noe som betyr at de ikke vil fungere i emuleringslaget. For eksempel merker anmeldere at Photoshop Elements ikke kjører på disse PCene fordi det ikke tilbyr en 32-biters versjon. Mange moderne spill tilbyr bare 64-biters kjørbare, så du kan ikke engang prøve å spille dem på denne maskinvaren.

Livet med Windows 10 på ARM. pic.twitter.com/jHvjaxVeyR

- Paul Thurrott (@thurrott) 22. mars 2018

Disse første enhetene er for dyrt

Gitt ytelsen til emuleringslaget, er disse førstegenerasjons enhetene bare for dyre for hva de er. ASUS NovaGo starter på $ 599, Lenovo Miix 630 starter på $ 799, og HP ENVY x2 starter på $ 999. Det er mye penger for en Windows-PC som ikke kan kjøre mange Windows-apper med akseptabel ytelse, spesielt når du fortsatt kan få anstendig tradisjonelle bærbare datamaskiner i disse prisklassene.

Batterilevetiden er god, men sannsynligvis ikke god nok.Verge fant at ASUS NovaGo batterilevetid var omtrent 11 eller 12 timer i ekte verdenstester, noe som er en stor forskjell fra opptil 22 timer ASUS lovet. Det kan være bedre enn en typisk ultrabook av noen timer, men det er langt fra det som ASUS annonserer.

Sammenlignet med en vanlig Intel- eller AMD-bærbar PC, kommer du til å betale mer penger for litt ekstra batterilevetid, litt raskere vekketid og alltid tilkobling. Men du kan få den mobile tilkoblingen på mer dygtige bærbare datamaskiner.

Hva du bør kjøpe i stedet

Den 4G LTE-tilkoblingen er fin, men for pris og ytelse du får, er det ikke fornuftig. Hvis du virkelig vil ha en Windows-PC med hvor som helst mobilforbindelse, anbefaler vi Microsofts Surface Pro med LTE Advanced. Ja, på $ 1449 er det dyrere enn disse Windows på ARM-enheter, men det kjører en rask Intel-prosessor og vil være en mye mer kapabel maskin. Microsoft tilbyr til og med finansiering, slik at bedrifter kan få en Surface Pro med LTE som starter på rundt $ 50 per måned.

Husk, om du får en Windows på ARM PC eller en Surface Pro med LTE, betaler du en ekstra månedlig avgift for å legge til Windows PC til mobilplanen din. Alle som er villige til å betale dette beløpet, vil bli bedre servert med en mer i stand til Windows PC.

Men du trenger ikke en bærbar PC med innebygd mobilforbindelse for å koble til Internett fra hvor som helst. Du kan få en solid Windows-bærbar datamaskin og lage et hotspot med din iPhone eller Android-telefon når du trenger tilkoblingen. Du trenger ikke å betale en ekstra månedlig avgift, og du har en bærbar datamaskin som kan kjøre appene du trenger å bruke med solid ytelse.

Eller, hvis du bare vil ha en bærbar enhet med mobiltilkobling, og du ikke trenger en PC i utgangspunktet, kan du få en iPad med LTE for $ 459. Det er billigere enn disse Windows på ARM-enheter. Ja, det er en iPad, slik at du ikke kan kjøre Windows-skrivebordsprogrammer, men det er ikke som kraftige skrivebordsprogrammer kjører godt på disse Windows på ARM-enheter uansett - og iPads har flere tablettapper tilgjengelige.

Selvfølgelig, hvis du har lest alt dette og fortsatt vil ha en av disse Windows på ARM-enheter uansett, vil vi ikke stoppe deg. Men vi tror bare ikke de gir mening - enda.

Link
Plus
Send
Send
Pin