Skip to main content

Fremskynde Windows Vista Start-menysøk ved å begrense resultater

Fremskynde Windows Vista Start-menysøk ved å begrense resultater

Geoffrey Carr

Windows Vista startmeny søkefeltet er en av mine favorittfunksjoner i Vista, men søk kan være ganske tregt hvis du har mange personlige filer, fordi standard søk i menysøket også søker etter filer, Windows-kontakter, Windows-post, historie, og favoritter.

Du kan tilpasse søkeresultatene som returneres i søkefeltet Start-meny, for bare å returnere resultatene du vil ha. Jeg personlig vil bare bruke startmenysøket til å trekke opp programmer, så jeg deaktiverte alt annet.

For å konfigurere denne innstillingen, høyreklikk på Start-knappen og velg Egenskaper. Klikk på Tilpass-knappen, og du kan bla ned til søkeboksen.

For best resultat, endrer du Søk-filer-knappen til "Ikke søk etter filer". Startmenyen er for liten til å finne filer uansett. Dette vil øke hastigheten på å søke enormt.

Her er detaljene om hva de andre alternativene gjør:

  • Søk - Bør deaktivere søket helt, men ser ikke ut til å fjerne søkefeltet. (Merk: Dette alternativet er fjernet i Service Pack 1).
  • Søk kommunikasjon - Deaktiverer søk gjennom e-post og kontakter. Så vidt jeg kan fortelle, er det bare Windows Mail og Windows Contacts akkurat nå. Jeg antar at andre applikasjoner til slutt vil bli inkludert her. Jeg deaktiverte dette siden jeg ikke bruker noe produkt.
  • Søk etter favoritter og historie - Søker gjennom IE-favoritter og nettleserhistorikk.
  • Søk etter filer - Du kan endre dette for å søke i alle filer, eller bare hjemmekatalogen din. Eller deaktiver helt for hastighet.
  • Søk Programmer - Søker gjennom startmenyen og applikasjonene.

Du kan tilpasse etter eget ønske.

Link
Plus
Send
Send
Pin