Skip to main content

Lydlås: Lydstyrkekontrollprogramvare for Windows PC

Lydlås: Lydstyrkekontrollprogramvare for Windows PC

Geoffrey Carr

Mens du ser på en film, kan du komme over en scene der dialogen er for stille, men handlingen er for høy. Plutselig dobler volumets lydstyrke, uansett hvor lavt du har bestemt volumet. Dette skjer muligens på grunn av noen lydkortdrivere som installerer egne proprietære lydkontroller som også kan påvirke volumet. Så, med mindre du har koblet til øretelefonene, kan lydnivået være jordskjelv-inducerende for husmødrene, raskt sovende om natten. For å unngå slike uvanlige tilfeller kan du laste ned og installere Lydlås, en freeware app av 3 Appes.

Lydlås for Windows PC

Sound Lock er en lydutgangsbegrenser for PCen din som fungerer med Windows Vista og oppover. Appen lar deg sette et høyttalernivå. Hvis lydnivået i løpet av avspillingen går over den grensen, registrerer Sound Lock det og reduserer det til det nivået du angir.

Kort sagt, programmet kan generere jevn lydutgang gjennom hele avspillingen ved å skru volumet ned for deg under høye scener. Når det er over, gjenopprettes lyden til et normalt nivå, slik at du kan fortsette å se filmen uforstyrret og uten at han trenger å justere volumet manuelt.

Alt du trenger å gjøre er å besøke hjemmesiden, last ned Sound Lock og installer den. Når programmet er installert, ligger programmet i systemstatusfeltet stille som et ikon.

Et enkelt høyreklikk på ikonet gir mulighetene for å finjustere programinnstillingene. For eksempel kan "Filtermodus" i menyen Innstillinger du velge om du vil filtrere volumet per kanal eller bruke filtermastervalg. Sound Lock lar deg justere systemvolumet opptil 14 kanaler.

Andre alternativer under 'Filter Mode' som 'Output Channels' og 'Output Device' lar deg velge kanalene manuelt og kontrollere utdataenhetene for å bruke forhåndsdefinerte lydgrenser. Hvis du har din datamaskin koblet til annen høyttaler i stedet for de vanlige to høyttalerne, kan du velge å bruke filtre på utvalgte kanaler.

Bare et venstre-klikk på ikonet i systemstatusfeltet åpner hovedgrensesnittet til Sound Lock, slik at du kan stille inn maksimal lydgrense ved å dra linjen til ønsket nivå og slå applikasjonen på / av.

Lydlås er gratis og lett tilgjengelig for nedlasting fra utviklerens nettsted. Den er kompatibel med Windows 8 også.

Link
Plus
Send
Send
Pin