Skip to main content

Bruk Windows Vista Pålitelighet Monitor til Feilsøking Crashes

Bruk Windows Vista Pålitelighet Monitor til Feilsøking Crashes

Geoffrey Carr

Hvis du eid en datamaskin som kjører Windows, har du sikkert klaget over ting som krasjer på datamaskinen din. Windows Vista inneholder et verktøy for pålitelighetsovervåking som lar deg spore alle tider som noe krasjet.

For å komme til denne skjermen, trenger du bare å åpne ytelses- og pålitelighetsmonitor i delen Administrative verktøy (eller skriv bare inn perf inn i startmenyen søkeboksen, og det vil dukke opp)

Når du er der, klikker du på Pålitelighetsmonitor i venstre tremeny, og du blir hilst med dette skjermbildet:

Du kan spore hvor stabil datamaskinen er, basert på antall krasjer, og du kan velge et stort antall datoer for å få en fin graf som du ser ovenfor, som inneholder informasjon om ulike systemfeil, samt installasjoner og avinstallasjoner av programvare.

For å illustrere hvordan dette kan brukes til feilsøking, la oss gi et eksempel:

Datamaskinen din har krasjet i minst noen uker nå, men du er ikke sikker på hva du gjorde for å få det til å krasje. Du går til Pålitelighetsmonitoren og oppdager at det ikke var noen krasjer før 2 uker siden, og dagen før krasjene startet, installerte du noe shareware-programvare. Nå vet vi at shareware-programvaren er det som sannsynligvis forårsaket at programmet krasjer, og vi kan bare avinstallere det.

Merk: Systemgjenopprettingsfunksjonen er veldig nyttig, og er vel verdt å bruke når du tinker med Windows Vista. De fleste installasjoner av programvare angir automatisk et gjenopprettingspunkt, men hvis du tinker med registeret eller andre systeminnstillinger, vil du kanskje angi et gjenopprettingspunkt først.

Link
Plus
Send
Send
Pin