Skip to main content

Overvåk nettstedet ditt i sanntid med Apachetop

Overvåk nettstedet ditt i sanntid med Apachetop

Geoffrey Carr

Som webmaster har jeg ofte ønsket å se sanntids treff når de kommer. Jo, Google Analytics er en fantastisk pakke for å se på trender over tid, men det er en forsinkelse på noen timer der, og du kan virkelig ikke se data som forespørsler per sekund eller totalt byte.

Det er her apachetop-verktøyet kommer inn. Det er et veldig enkelt kommandolinjeverktøy som du kan bruke til å overvåke trafikk sanntid. Den oppnår dette ved å analysere apache logfilene og vise meningsfull utgang til skjermen.

Bruke Apachetop

Når du har installert verktøyet (instruksjonene nedenfor), kan du starte det ved å bare kjøre apachetop fra kommandolinjen. Siden apachetop noen ganger standardiserer feil katalog for loggfilene, kan du passere i -f parameteren for å angi plasseringen av loggfilen. Dette er også nyttig når du har mange virtuelle verter i samme boks.

apachetop -f /var/www/vhosts/howtogeek.com/statistics/logs/access_log

Dette er hva du vil se etter at noen få forespørsler er kommet inn:

Overvåkning av timeplan

Det første du må merke seg er at standard tidsintervall for data som vises er 30 sekunder, så forvent ikke at totalverdiene fortsetter å klatre for alltid. Du kan endre dette ved å passere i noen forskjellige argumenter.

apachetop -H hits (Will display stats on the last x number of hits)

apachetop -T secs (Will display stats on the last x number of seconds)

Jeg har brukt en rekkevidde på 5-10 minutter i testingen, og det viser virkelig noen nyttig tilbakemelding. Det er andre alternativer du kan prøve ut også.

filtre

Den neste tingen å merke seg er at du kan filtrere det som vises i visningen. For å få tilgang til filtrene, bruk f-tasten, og du bør se en liten linje oppover.

Slå den en nøkkel for å legge til et filter og linjen skal bytte. Nå kan du velge å filtrere etter URL, referrer eller vert.

Jeg skal velge URL ved å trykke på u nøkkel. Filterdialogen vil dukke opp nær bunnen:

Siden alle artiklene mine er under underkatalogen / howto /, kommer jeg til å skrive inn det. Nå vil apachetop bare vise treffene som er relevante for treff på artiklene, i stedet for hvert treff for hvert bilde.

Vise forespørselsdetaljer

Hvis du bruker opp / ned-tastene, vil du legge merke til at markøren beveger seg opp og ned slik at du kan velge en forespørsel. (legg merke til * char)

Hvis du trykker på høyre piltast, blir du tatt til informasjonssiden for den forespørselen. Herfra kan du se de faktiske vertene som rammer nettstedet ditt, samt referatene. Jeg skal ikke vise vertene, siden jeg ikke vil gi ut brukerens IP-adresse, men du kan se henvisningen her:

For å gå tilbake til listen, bruk bare venstre piltast.

Bytt mellom verter, henvisninger og nettadresser

Hvis du bruker d nøkkel, kan du enkelt bytte mellom de forskjellige visningene.

For eksempel, her kan jeg se hvilken trafikk StumbleUpon sender meg, og så kan jeg bruke detaljvisningen (høyre pil) for å se de eksakte artiklene som blir rammet fra stumbleupon.

Hjelp

På noe tidspunkt kan du treffe? eller h-tastene for å ta deg til hjelpeskjermen, som gir deg et raskt bilde av alle alternativene.

Jeg finner sorteringen av veldig nyttig.

Installere på Ubuntu

sudo apt-get install apachetop

Installere fra Kilde på CentOS

wget http://www.webta.org/apachetop/apachetop-0.12.6.tar.gz

yum install readline-devel

yum install ncurses-devel

tar xvzf apachetop-0.12.6.tar.gz

cd apachetop-0.12.6

./configure

make

Binæret finnes i src / apachetop, og du kan kopiere det hvor som helst du vil.

Installere fra Source på Ubuntu

wget http://www.webta.org/apachetop/apachetop-0.12.6.tar.gz

sudo apt-get install ncurses-dev

sudo apt-get install libreadline5-dev

tar xvzf apachetop-0.12.6.tar.gz

cd apachetop-0.12.6

./configure

make

Binæret finnes i src / apachetop, og du kan kopiere det hvor som helst du vil.

Link
Plus
Send
Send
Pin