Skip to main content

Hva å gjøre hvis Facebook-kontoen din får "Hacked"

Hva å gjøre hvis Facebook-kontoen din får "Hacked"

Geoffrey Carr

For noen dager siden fikk jeg en merkelig Facebook-melding fra onkelen min. Det var tydeligvis ikke karakter for ham, så jeg visste at noe var oppe: hans konto var blitt kompromittert. Her er hva du skal gjøre hvis dette skjer med deg eller noen du kjenner.

La oss snakke om å få "Hacked"

Begrepet "hacked" blir kastet rundt mye - ganske løst, for å være ærlig - og blitt populært når som helst en konto blir kompromittert. Siden det har blitt en så vag term i populærkulturen, la oss legge ned en rask definisjon: forlater telefonen et sted slik at vennen din / gf / hva som helst får tilgang til det, blir ikke "hacket".Vi har alle settde posts- “Hacket! Elsker deg baby! "Dette er ikke et hack. Ikke engang i nærheten. Og vi snakker ikke om det i dag.

Det er et annet fenomen som er vanlig på Facebook, hvor noen andre oppretter en ny konto ved hjelp av navnet ditt, og noen ganger et profilbilde de oppnådde fra siden din, og begynner deretter å spammelegge vennelisten din med invitasjoner og andre meldinger. Dette er heller ikke et hack. Rapporter den falske brukeren til Facebook, og de hjelper deg med å sortere den ut.

Det vi snakker om er når kontoen din blirvirkelig kompromittert. Dette er når kontoopplysningene dine faller i feil hender, eller hvis kontoen din ellers begynner å tillate aktivitet som du ikke autoriserte. Mens vi ikke alltid ville kalle dette å bli "hacket", er det begrepet som er mest brukt til å beskrive situasjonen.

Når skal du handle

Hvis du oppdager (eller får beskjed om) endringer i kontoen du ikke gjorde, er det på tide å gjøre noe. Hva slags endringer? Denne typen:

  • Din personlige informasjon blir oppdatert: Bursdag, e-post, passord, etc.
  • Du får nye venner, du sendte ikke forespørsler til: Hvis du ser en tilstrømning av nye venner som du ikke sendte forespørsler til, er noe galt.
  • Folk får meldinger du ikke sendte: Hvis noen forteller deg at de fikk en merkelig melding fra deg, må du se på det.
  • Innlegg er publisert som du ikke delte:Ingen liker spammy crap, spesielt når det kommer fra profilen din.

Først må du avgjøre hva som skjer. Er du sperret ut av kontoen din? Vises innlegg fra deg som du ikke delte? Får folk meldinger du ikke sendte? De fleste av disse tingene krever forskjellige tiltak for å løse, så la oss starte med det enkleste og jobbe derfra.

Hva å gjøre hvis dette skjer

Hvis folk klager på spammy innlegg som dukker opp i tidslinjen eller får tvilsomme meldinger fra deg, er det en god sjanse for at en app med tilgang til Facebook-kontoen din har gått rogue. Det samme er sant hvis du tilfeldigvis fanger noen av de andre nevnte problemene også.

Først av alt er kontoen din fortsatt sannsynligvis ganske "trygg" -apps får ikke tilgang til personlig informasjon som passord eller e-postadresser. Du bør nok gå videre og endre passordet uansett, bare for å være forsiktig. Du finner instruksjoner om hvordan du gjør det senere i denne artikkelen.

Nøkkelen her tar imidlertid en nærmere titt på alle appene som har tilgang til kontoen din. Dette er hvordan.

Slik sjekker du App-tilgang på nettet

For å sjekke dette ut fra datamaskinen din, hopp over til Facebook, og klikk deretter den lille nedpilen øverst til høyre. Velg alternativet "Innstillinger".

På menyen Innstillinger velger du kommandoen "Apps".

Nå kommer den morsomme delen: Du får sortere gjennom hver app som har tilgang til Facebook-kontoen din, som kanskje eller ikke er mye. Noen (kanskje enda de fleste) av disse appene vil være legitime, men du vil i det minste løpe gjennom og tilbakekalle tilgang fra en hvilken som helst app du ikke lenger bruker.

For å gjøre det, klikker du bare på X ved siden av appnavnet når du svinger over det.

Når du klikker på X, vises en ny dialogboks som ber om bekreftelse. Smash den "Fjern" -knappen, og boom-den er borte.

Avhengig av hvor mange apper du har fått tilgang til gjennom årene, kan dette være ganske tidkrevende. Godspeed.

Slik sjekker du App Access på mobil

Hvis du er alt om det mobile livet og ikke rote med Facebook på nettet, er prosessen litt annerledes. Litt.

Først, brann opp Facebook-appen på telefonen din. Prosessen er stort sett den samme på tvers av både Android og iOS, og vi gir skjermbilder for begge å gjøre det enkelt å følge med.

Trykk på menyknappen på høyre side. Det er i øverste rad på Android (venstre, under), og på bunnen på en iPhone (høyre, under).

Rull nå til bunnen og trykk på "Kontoinnstillinger" -oppføringen. På IOS må du trykke på "Innstillinger" først, og deretter trykke på "Kontoinnstillinger" -oppføringen.

Derfra, bla ned og trykk på «Apps» -alternativet.

Til slutt klikker du på "Logget inn med Facebook" -oppføringen.

Det fine her er at denne listen er delt inn i seksjoner av hva appen har lov til å få tilgang til:

  • Deling med offentlig: Dette betyr at det er lov til å lage offentlige innlegg på veggen din. Alle som ser på profilen din, uansett om de er en venn eller ikke, vil se dette.
  • Deling med venner: Bare folk på vennelisten din vil se disse innleggene. Det er fortsatt irriterende.
  • Deling med bare meg: Bare du vil se disse innleggene. Det vil være interessant hvis du begynner å spam deg selv.

For å fjerne en app, trykk bare på den, bla til bunnen av siden, og klikk deretter på "Fjern app" -knappen.

Og bekreft at du vil fjerne appen. Det er også verdt ingenting at du vil kunne fjerne alle innlegg publisert av apps med offentlig tilgang.

Merk: IOS Facebook-appen har et ekstra trinn som ber deg om å rapportere appen hvis den mislykkes. Du kan gjøre dette, eller du kan hoppe over dette trinnet ved å trykke på tilbakeknappen.

Hva å gjøre hvis du er låst ute av kontoen din

Denne kan være veldig skummelt, men hvis du blir fullstendig låst av kontoen din, er det ingen grunn til å få panikk. Du kan få det tilbake.

Gå først til Facebooks "Hacked" -side. Det stiller noen spørsmål - bare svar på dem for å få tilgang til kontoen din igjen.

Når du er tilbake i,Bytt passord. Velg noe godt, noe sterkt, enda bedre, bruk bare en passordbehandling.

For å endre passordet ditt, hopp tilbake til Innstillinger-menyen og klikk på "Sikkerhet og innlogging" -alternativet.

Velg "Endre passord" under Innloggingsseksjonen.

Link
Plus
Send
Send
Pin