Skip to main content

Skal du kjøpe Apples HomePod?

Skal du kjøpe Apples HomePod?

Geoffrey Carr

$ 350 HomePod smart høyttaler er Apples ekstremt sent svar på Amazons Echo og Googles Home Voice Assistant høyttalere, men er det et produkt som er verdt dine hardt opptjente penger?

Før jeg kommer for langt inn, er det viktig å vite at HomePod teknisk sett konkurrerer ikke mot ekko eller hjemme, men det er veldig enkelt å sammenligne de tre i samme kategori, og det er helt rettferdiggjort - alle tre er talestyrte smarte høyttalere mer eller mindre. Imidlertid er Apple ganske mye å markedsføre HomePod som en høyttaler først og en stemmeassistent andre. Mens ekko og hjem er taleassistenter første og høyttalere andre. Dette gir HomePod mange unike fordeler og ulemper.

Lydkvaliteten er helt utrolig

For sin størrelse og pris, høres HomePod fantastisk ut. Sammenlignet med ekko, google home og noen andre ganske anstendig høyttalere jeg har rundt huset, blås homepod dem alle ut av vannet.

Bassresponsen er fantastisk (men det er ikke så mye at det mudder lyden) og høyder og mids er super skarpe og klare. HomePoden kommer til og med med en "smart" EQ-type, der den bruker 360-graders mikrofoner for å fornemme vegger og hindringer, og justerer deretter EQ tilsvarende slik at du får best mulig lyd uansett hvor du plasserer høyttaleren .

Ikke misforstå, Echo og Google Home-lyden er ganske bra, men selv om du ikke er en stor lydfil, blir du overrasket over hvor mye bedre HomePoden høres ut.

Den bruker Siri

Når det gjelder HomePods stemmeassistentfunksjoner, er de ganske mangler. For det første bruker den Siri, og alle med et Apple-produkt kan attestere Siri mangler.

På toppen av det er det mange andre begrensninger så langt som hva du kan bruke stemme kontroller for. Du kan bare ha en timer kjører om gangen. Du kan bare kontrollere HomeKit smarthome-enheter. Du kan ikke slå opp oppskrifter og andre enkle oppgaver. Listen fortsetter. Du kan imidlertid ha Siri lese tilbake dine siste tekstmeldinger, noe som er litt kult, selv om det kommer med sine egne advarsler.

Sammenlignet med Alexa eller Google Assistant, er Siri i mindre leagues av talassistenter. Så hvis du tenker på å få en smart høyttaler, hovedsakelig for sin talekontroll, kan du gå og hoppe over HomePod.

Det er låst inn i Apples økosystem

Som med stort sett alt annet laget av Apple, er HomePod låst inn i selskapets eget økosystem. Det krever at brukeren har en iPhone til å sette den opp i utgangspunktet.

Dessuten er den eneste musikk-streamingtjenesten du kan kontrollere med stemmen din, Apple Music. Hvis du ikke har et Apple Music-abonnement, er det bare standard å spille Beats 1 Radio, og alt du kan gjøre er å spille og pause det med stemmen din.

Du kan imidlertid AirPlay stort sett alt til HomePod fra iPhone eller iPad. Så hvis du er Spotify-bruker, kan du spille av musikk fra Spotify-appen på mobilenheten og stråle den til HomePod over AirPlay. Det er ikke den beste løsningen, men det er alt du har hvis du ikke bruker Apple Music.

Og selvfølgelig, som nevnt ovenfor, kan du kontrollere dine smarthome-enheter ved hjelp av Hey Siri på HomePod, men bare hvis disse enhetene er HomeKit-kompatible.

Det er ingen Bluetooth

Når du snakker om å beaming lyd til HomePod fra mobilenheten, har HomePod ikke Bluetooth. Det har en Bluetooth-chip på innsiden, men det er bare der for AirPlay-formål.

Dette betyr at du ikke kan bruke Android-enheter eller annet enn Apple-produkter med HomePod (og interessant, Macs støttes ikke). Så, hvis du har en venn over som bruker en Android-telefon, og han ønsker å spille egen musikk på HomePod, er han SOL.

Kanskje Apple vil åpne HomePods Bluetooth-chip i fremtiden på et tidspunkt, men du bør ikke stole på det.

Så hvem bør kjøpe dette nøyaktig?

HomePod er et merkelig eksemplar sikkert, men det er en høyttaler som er rettet mot en bestemt brukerbase. Kort sagt er HomePod den perfekte passformen for deg hvis:

  • Du vil ha best mulig lydkvalitet for formfaktoren
  • Du har en iPhone
  • Du bruker Apple Music

HomePod kan fortsatt være greit hvis du ikke bruker Apple Music, men mangelen på talekontroll for andre musikkalternativer er ganske begrenset (annet enn å pause og bytte til neste sang, etc.).

Hvis lydkvaliteten ikke er super viktig for deg, men du fortsatt vil ha en smart høyttaler, er du mye bedre med å bare gå med Amazon Echo eller Google Home, eller til og med noe som Sonos Play: 1, som Alexa har bygget inn . Sonos har et rykte for utmerket lydkvalitet, og ekko og hjemme lyder også ganske anstendig. Plus, de er mye billigere enn $ 350 HomePod.

Link
Plus
Send
Send
Pin