Skip to main content

Slik løser du lydproblemer i Ubuntu 9.10

Slik løser du lydproblemer i Ubuntu 9.10

Geoffrey Carr

Mange brukere har hatt problemer med lyd ved oppgradering fra Ubuntu 9.04 til 9.10. Denne How-To vil vise deg hvordan du reparerer noen av disse lydproblemene, inkludert:

 • Ingen lyd i Flash-videoer.
 • Lyden stopper helt etter at du har åpnet en Flash-video.
 • Ingen lyd i det hele tatt.
 • Lyden spilles ut av høyttalere, men ikke hodetelefoner koblet til forsiden av datamaskinen (gå til trinn 5).

Rask Ubuntu Audio Primer

Ubuntu 9.10 bruker som standard to komplementære programmer for å pumpe lyd gjennom høyttalere eller hodetelefoner.

 1. ALSA Advanced Linux Sound Architecture (ALSA) gir direkte tilgang til lydkortet ditt. Et problem med ALSA er at bare ett program kan sende lyd til ALSA på en gang. På grunn av dette inkluderer Ubuntu et annet program kalt ...
 2. Pulseaudio PulseAudio er en lydserver som tar lyddata fra alle dine applikasjoner og sender den til ALSA. PulseAudio lar deg gjøre noen kule ting som å kontrollere volumnivået for hvert program separat, og streame lyd til en annen datamaskin over et nettverk.

Et vanlig problem i Ubuntu 9.10 skjer når et program forsøker å bruke ALSA direkte, i stedet for å gå gjennom PulseAudio som det skal. Følgende trinn løser dette problemet.

Trinn 1: Installer noen verktøy

I dette trinnet installerer vi Gnome ALSA Mixer og Standard Sound Chooser.

For å installere Gnome ALSA Mixer, åpne en terminal og skriv inn:

sudo apt-get install gnome-alsamixer

Installering av standard lydvelger er litt mer komplisert. Det pleide å være i alsa-utils-pakken, men det ble fjernet i Ubuntu 9.10. Heldigvis har en nyttig Ubuntu forum bruker gitt anvisninger for å installere dette verktøyet.

 1. Last ned en gammel versjon av alsa-utils (sørg for at du velger riktig arkitektur: i386 for et 32-biters system og amd64 for et 64-biters system).
 2. Åpne et terminalvindu.
 3. Naviger til katalogen som du lagret .deb-filen i.
 4. Utfør følgende kommandoer:

# Install the .deb sudo dpkg -i alsa-utils_1.0.18-1ubuntu11*.deb # Copy asoundconf sudo cp /usr/bin/asoundconf /usr/ # Install the graphical front-end to the Default Sound Card chooser sudo apt-get install asoundconf-gtk # Update alsa-utils now that you have asoundconf copied sudo apt-get upgrade alsa-utils # Move asoundconf to the right place sudo mv /usr/asoundconf /usr/bin/

På dette tidspunktet bør du nå ha et verktøy som heter Standard lydkort i System> Innstillinger.

Trinn 2: Oppdater PulseAudio og ALSA

For å sikre at du har de nyeste versjonene av PulseAudio og ALSA, åpne en terminal og utfør følgende kommandoer.

sudo apt-get upgrade pulseaudio gstreamer0.10-pulseaudio sudo apt-get upgrade alsa-base alsa-utils

Hvis disse pakkene ennå ikke er installert, erstatter du "oppgradering" i kommandoen ovenfor med "installere" og kjører dem igjen.

Hvis pakkene dine allerede er oppdatert, ser du noe slikt.

Trinn 3: Velg PulseAudio som standard lydkort

Åpne verktøyet Standard lydkort du installerte i trinn 1. Det kommer til å være i System> Innstillinger.

Velg PulseAudio. Klikk Avslutt.

Trinn 4: Reboot

Lagre alt du har åpent og start datamaskinen på nytt.

Trinn 5: Still inn volumet

Åpne Gnome ALSA Mixer, som er i Programmer> Lyd og video.

Kontroller at ingenting er dempet og sett volumet på et komfortabelt nivå. I de fleste tilfeller kan du sette det maksimalt, ettersom de fleste programmer som spiller lyd har sine egne volumkontroller. Sørg spesielt for at master- og PCM-volumene ikke er dempet.

Vær oppmerksom på at det er separate volumkontroller for lydkontakter på baksiden og forsiden av datamaskinen din, hvis hovedkortet ditt har begge. Å ha en dempet, men ikke den andre, kan være hvorfor lyden kommer ut av høyttalerne, men ikke uten hodetelefoner som er koblet til forsiden av datamaskinen.

Trinn 6: Test lyden

Åpne opp favorittmusikkavspillingsprogrammet ditt (vi er delvis til RhythmBox). Kontroller at volumkontrollen er på et rimelig nivå. Spill en sang. Hører du det? Hvis ikke, fortsett til trinn 7.

Åpne din favoritt nettleser. Åpne en Youtube-video. Hører du både Youtube-videoen og musikken din? I så fall fungerer lyden ordentlig!

Hvis ikke, fortsett til trinn 7.

Trinn 7: Få den nyeste versjonen av ALSA

Hvis lyd fortsatt ikke fungerer eller ikke fungerer for flere programmer, må du kanskje oppdatere til den nyeste versjonen av ALSA.

Igjen gir en nyttig Ubuntu forum bruker en enkel metode for å gjøre dette.

 1. Last ned ALSA-oppgraderingsskriptet (krever forumregistrering).
 2. Åpne en terminal.
 3. Naviger til katalogen som du lagret .tar-filen i.
 4. Utfør følgende kommandoer:

tar xvf AlsaUpgrade-1.0.22.1-2.tar sudo ./AlsaUpgrade-1.0.22.1-2.sh –d sudo ./AlsaUpgrade-1.0.22.1-2.sh –c sudo ./AlsaUpgrade-1.0.22.1-2.sh -i

Trinn 8: Reboot og test

Lagre alt du har åpent og start datamaskinen på nytt.

Når du er tilbake i Ubuntu, test lyden din som beskrevet i trinn 6. Hvis lyden fortsatt ikke virker, er det fortsatt en siste utvei ...

Trinn 9: Bytt til åpent lydsystem

ALSA ble designet som en erstatning til et lignende program kalt Open Sound System (OSS). Selv om mange distribusjoner vedtok ALSA, fortsatte utviklingen av OSS, og dagens versjoner er perfekt i stand til å levere lyd av høy kvalitet i Ubuntu.

Bytte til OSS er en artikkel i seg selv. Heldigvis opprettholder Ubuntu-samfunnet bare en slik artikkel.

Konklusjon

Forhåpentligvis ved å følge disse trinnene har du kunnet få lyden til å fungere skikkelig i Ubuntu 9.10. Gi oss beskjed om disse trinnene fungerte for deg i kommentarene!

Link
Plus
Send
Send
Pin