Skip to main content

Bruk Mac Mini som en medieserver del 2

Bruk Mac Mini som en medieserver del 2

Geoffrey Carr

I første del løp jeg gjennom det grunnleggende om hvordan du kobler og konfigurerer Mac Mini som hjertet av underholdningssenteret ditt. I denne neste artikkelen i serien hadde jeg planlagt å gå i detalj om hvordan du lagrer mediefiler på en ekstern NFS-del. En av kommentarene i den første artikkelen fikk imidlertid min oppmerksomhet, og det skjedde for meg at jeg egentlig ikke dekket alternative videokodeker i det hele tatt. Så, i stedet for å lansere inn i noen fascinerende liste over iptables-regler og Apple-alias-quirks, la oss se på tredjeparts codecs.

Ut av boksen støtter QuickTime (backend for FrontRows filmavspillingsfunksjoner) bare noen få videoformater. Jeg skal ikke prøve å liste dem her, men de virkelig store og vanlige er H.264 og MPEG-4. Imidlertid er mange videofiler fortsatt kodet ved hjelp av DivX eller Xvid. Hvis du er ekstremt uheldig, kan du også ha noen gamle WMV-kodede filer som du ønsker å spille. Du kan bare omkode alle disse filene H.264 ved hjelp av et verktøy som FFmpegX. Men det ville være så mye mer praktisk hvis du bare kunne spille vilkårlig videofiler i FrontRow. Løsningen er å løpe gjennom og installere tredjeparts codecs som kreves for å gjøre alt dette arbeidet.

Perian

Nå er den enkleste løsningen (langt) bare å installere Perian codec. Perian er (selvbeskrevet som) den sveitsiske hærkniven av kodeker. Med Perian installert, bør du kunne spille alt fra DivX / AC3 ​​til FLV til VBR / MP3. Den håndterer også avspilling av WMV-filer. Perian er åpen kildekode og kan lastes ned her. En full liste over kodene støttet av Perian er tilgjengelig på denne siden.

For å installere Perian, last ned og fest DMG. Dra deretter LEGO-murfilen med navnet "Perian.component" til aliaset "QuickTime". Logg ut, så logg inn igjen og Perian skal installeres. (Hvis du blir forvirret et sted i disse instruksjonene, kan du lese den omfattende, en og en halv side README inkludert i DMG).

Perian er ganske fin fordi alt "virker bare" rett ut av esken (eller murstein, i dette tilfellet). Problemet er at Perian gir noe sub-par kvalitet sammenlignet med å få codecs direkte fra kilden. Jeg opplevde problemer i rammer med høy bevegelse. Bevegelsen viste seg som om den var kodet progressiv (med de faktiske "objektene" på skjermen brutt i horisontale linjer), da filene faktisk var deinterlaced i kodingsprosessen. Jeg hadde ikke disse problemene med den samme filen og de faktiske tredjeparts codecs. Så, så fint som bare å bruke Perian ville være, vil kvalitet elskere nødt til å avstå bekvemmeligheten. (Merk: Hvis du installerte Perian på dette tidspunktet og nå har bestemt deg for ikke å bruke det, må du navigere til / Library / QuickTime og fjerne Perian.component-filen, ellers vil erstatningskodeker bli skrudd opp)

Tredjeparts kodeker

Flere og flere high-dev-kodere går over til H.264 på grunn av overlegen kvalitet og kompresjonsforhold, men mange ting er fortsatt på proprietær codec, DivX. For å få QuickTime-støtte (og dermed FrontRow) for DivX, må vi laste ned DivX Free Codec herfra. Dette er en av de uvanlige Mac-applikasjonene som krever en streng bout med et installasjonsprogram, en lisensavtale og en tilleggsutstyr for Systemvalg. Når det er ferdig, må du starte på nytt og det burde ha fullført installasjonen for deg (ingen dra og slipp nødvendig). Som du kanskje har gjettet fra nettstedet, mottok du bare en prøveversjon av pro codec. Dette betyr at du ikke vil kunne kode DivX innhold etter seks måneder. Dekoderet skal likevel fungere, og dette vil tillate deg å spille DivX-filer fra QuickTime mer eller mindre på ubestemt tid.

Xvid i QuickTime er litt mindre støttet enn DivX-kodeken, men det er nok litt enklere å håndtere. Først last ned Xdiv DMG fra denne linken. Akkurat som med Perian, må du montere DMG og deretter gjøre et lite beinverk for å få ting til å skje. Åpne opp "Macintosh HD" (eller hva du kaller harddiskikonet ditt på skrivebordet) og åpne deretter / Library / QuickTime. Der bør du se noen andre .komponent "Mursteinikoner" som representerer de andre kodene du har installert. Dra Xvid_Codec_ ... .component-filen (igjen LEGO-mursteinikon) i QuickTime-mappen sammen med de andre codec-komponentene. Logg ut, og logg deg på igjen, og du bør kunne spille Xvid-filer i FrontRow.

WMV-støtte er litt smertefull, men ikke så vondt som å prøve å få DivX til å jobbe for første gang. WMV-kodeken er helt proprietær, men heldigvis er det en implementering av codec for QuickTime kalt "Flip4Mac". Den er tilgjengelig på denne siden. På samme måte som DivX må du kjøre et installasjonsprogram og må starte på nytt når det er ferdig. I likhet med DivX vil Flip4Mac installere en (noe ubrukelig) systempreferanseside. Når installasjonen er fullført, kan du imidlertid spille de fryktede WMV-filene i QuickTime og FrontRow.

AC3

Noen videofiler (vanligvis Xvid) er kodet med AC3 lydstrømmer. Selv om det alltid er morsomt å prøve å utføre dialog og lydeffekter av deg selv (eller enda bedre, med en gruppe), er det vanligvis mer tilfredsstillende å faktisk høre lydsporet som er tatt opp for filmen.

Koden for AC3 i QuickTime er tilgjengelig for nedlasting her og må installeres på samme måte som Xvid (ved å dra komponenten til / Library / QuickTime og logge ut og logge på igjen). Det er imidlertid noen uheldige bivirkninger du bør være oppmerksom på før du utfører dette trinnet. Viktigst, det ser ut til å ødelegge H.264-støtte i QuickTime. Dette er en morder for meg, siden jeg elsker å se H.264-kodede videoer på grunn av høyere kvalitet. Jeg vil anbefale at hvis du ikke absolutt trenger AC3 lydsupport, forlater du denne kodeken og nyter fordelene med dine H.264-filer.

Konklusjon

Forhåpentligvis bør du kunne bruke informasjonen i denne artikkelen for å bøte opp videoavspillingsstøtten til Mac Mini og forbedre din generelle FrontRow-opplevelse. Hold deg innstilt for tredje del, når vi endelig kommer til alle de kjedelige NFS-konfigurasjonene og iptables-hackene!

Link
Plus
Send
Send
Pin